به گزارش ایرنا، مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزه های علمیه در این نشست، هنر را موهبتی الهی، عنایت و سرمایه خدادادی توصیف کرد و اظهار داشت: انواع هنر اعم از هنر الهی، ضد الهی و خنثی بر اساس جهت گیری هایی که دارند، قابل تفکیک هستند.
حجت الاسلام مصطفی زمانی با اشاره به رسالت های حوزویان در رابطه با مقوله هنر، راهبری و جهت دهی محتوایی و ارزشی به مجموعه دستگاه های هنری کشور را از جمله آن ذکر کرد و افزود: این مساله تکلیفی بر گردن روحانیان است و جامعه هنرمندان باید از مجموعه جهت گیری های الهی، انسانی و فضایل اخلاق و اسلامی روحانیت استفاده نمایند و حوزه ها نیز با توجه به عطش و اقبالی که در این زمینه وجود دارد، نباید کوتاهی کنند.
وی افزود: تحقق این امر مستلزم آن است که حوزه علمیه با تمام شخصیت های حقیقی و حقوقی حوزه هنری کشور ارتباط برقرار نموده و آموزه های دینی و قرآنی را به آنها منتقل کند، چراکه خیلی از هنرمندان کشور افراد متدینی هستند که علاقه فراوانی به اسلام، قرآن و اهل بیت دارند‌.
وی با تقدیر از عوامل و دست اندرکاران مجموعه سر دلبران، به تبیین نقاط ضعف و قوت این مجموعه تلویزیونی پرداخت و گفت: دلسوز بودن یک شخص طلبه و روحانی برای حل مشکلات مردم، تحمل سختی ها و عفو و گذشت در برابر برخوردهای تند و تحمل ناملایمات و برخوردهای برخی از طیف های جامعه، مردمی بودن و هم سخن شدن با جامعه و پرهیز از بیان اصطلاحات سخت حوزوی و همچنین زهد و پرهیز روحانی از تجملات دنیوی از مسائل رعایت شده در این مجموعه است.
زمانی افزود: شجاعت و خطرپذیری در مبارزه با ظالمان و مفسدان، اخلاص و تقوای روحانی و پرهیز از سوءاستفاده شخصی و اجتماعی از تخیلات خرافی مردم، محور بودن مسجد بر حل مشکلات مردم و پیشگیری از گسیل اختلاف ها به دادگاه ها و بهره گیری از پیام های متنوع دینی از جمله دیگر مسائل خوب و قابل قبول این مجموعه است.
وی افزود: هنرپیشه ای که در مجموعه سرّ دلبران نقش یک فرد روحانی را بر عهده داشت، پیشتر در نقش های طنز ایفای نقش کرده بود که از نکته های منفی این مجموعه به شمار می آید.
وی کمبود پیام های دینی، اخلاقی و تربیتی را نیز از دیگر نواقص آن عنوان کرد و گفت: در حالی که در این مجموعه امکان القاء پیام های دینی از طریق بازیگران غیر روحانی آن نیز وجود داشت، ولی به این مساله توجه نشده بود.
سرّ دلبران نام یک مجموعه تلویزیونی است که در آن زندگی فردی و اجتماعی یک طلبه به نمایش گذاشته می شود، محمدحسین لطیفی، حمید رضا شفیعی و حسین حسنی کارگردان، تهیه کننده و نویسنده آن هستند، در این مجموعه که در ماه مبارک رمضان از شبکه اول سیما پخش شد، بازیگرانی همچون برزو ارجمند، محمد کاسبی و فرهاد قائمیان ایفای نقش کردند.

** مسئول ارتباطات و بین الملل مرکز مدیریت حوزه های علمیه نیز در این نشست با بیان این که با پیروزی انقلاب، حاکمیت دینی بر محوریت اسلام ناب و مبتنی بر اندیشه های تابناک حضرت امام خمینی(ره) شکل گرفت و نگاه جدید و متمایزی به مقوله هنر رقم خورد، افزود: به دنبال این حادثه مهم تاریخی تعامل دو نهاد دین و هنر شاهد پیشرفت های خوبی شد و در صدا و سیما و همچنین حوزه تولید فیلم و سریال این مساله به صورت جدی وجود دارد.
حجت الاسلام سید مفید حسینی کوهساری در عین حال اذعان داشت: در صورتی که افق آینده و فراروی انقلاب اسلامی و جایگاه معارف اهل بیت در عرصه بین الملل را مدنظر قرار دهیم، تعامل دین و هنر به حد مطلوب نرسیده است.
وی با اشاره به مجموعه سرّ دلبران و بازتاب های قابل توجه آن در جامعه افزود: این مجموعه که دست اندرکاران آن از فعالان خوش سابقه و خوش نام فیلم و سریال هستند، با پشتیبانی بسیار خوب به صحنه آمد.
وی اضافه کرد: سرّ دلبران به دنبال این بود که نقش طلبه را در عرصه مناسبات اجتماعی به تصویر بکشاند و کلیه این رویکرد در ادبیات دینی نیز نهفته شده و یک فرد روحانی و حوزه علمیه ای که به آن معتقد هستیم، در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی نقش آفرین است و برغم مشکلات موجود در این راه، چشم خود را به روی آسیب های اجتماعی نمی بندد.

** تهیه کننده مجموعه تلویزیونی سرّ دلبران نیز در این نشست با اشاره به تولید 99.5 درصد از سریال های کشور توسط صدا و سیما افزود: ساخت فیلم و سریال با محتوای دینی به جهت حساسیت ها و سختگیری هایی که در مورد آن وجود دارد، با دشواری های زیادی همراه است.
محمد رضا شفیعی با بیان این که اعمال این سخت گیری ها منجربه کاهش تولید سریال های مذهبی و یا ایجاد فاصله بین تولید آنها شده است، افزود: در حال حاضر به دلیل همین حساسیت های صدا و سیما، چندین پروژه سریالی با موضوع دینی بر روی زمین مانده است.
7403 / 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.