به گزارش ایرنا، آیت الله غلامرضا فیاضی روز پنجشنبه در اختتامیه همایش ملی نکوداشت مقام علمی آقاعلی مدرس زنوزی با عنوان «همایش ملی حکیم طهران» در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم،با اشاره به محورهای همایش ملی حکیم طهران ادامه داد: شخصیت شناسی، معرفی حوزه فلسفی طهران، بین آراء و مبانی عقلی و نقلی مرحوم حکیم موسس، مباحث تطبیقی و مقایسه ای و نیز بررسی آثار مرحوم حکیم موسس و احیای آن ها از جمله محورهای برگزاری این همایش است.
وی با اشاره به برگزاری 16 پیش نشست علمی برای برگزاری این همایش ملی، ادامه داد: این پیش نشست ها از سوی مراکز همکار و سایر مراکز فرهنگی در شهرهای قم، تهران، مشهد و شیراز، اصفهان، مرند و زنوز برگزار شده است.
آیت الله فیاضی با بیان اینکه بعد از ائمه اطهار(ع) جایگاهی والاتر از فقیه صالح وجود ندارد گفت: عقل به تنهایی قادر به درک تمام ادراکات جهان نیست به همین دلیل خداوند علاوه بر عقل ظاهری، عقل باطنی را نیز برای شناخت صراط مستقیم در اختیار انسان ها قرار داده است.
وی شناسایی، احیای و معرفی آثار آقاعلی مدرس زنوزی را از جمله مهمترین دستاوردهای برگزرای این همایش دانست و گفت: کتاب بدایع الحکم، تعلیقات اسفار در سه جلد و رسائل و تعلیقات از جمله آثار آقاعلی مدرس زنوزی که توسط کمیته احیاء و تصحیح آثار،شناسایی و احیا شده اند.
فیاضی با بیان اینکه برای تصحیح آثار حکیم موسس بیش از 69 نسخه از 12 مرکز کتابخانه ای و اسنادی جمع آوری شده است ادامه داد: با تلاش های صورت گرفته با استفاده از 15 ویرایشگر 28 اثر تصحیح و 5 جلد تنظیم که در این همایش از آنها رو نمایی شد.

** دبیر علمی همایش ملی حکمت طهران، نیز در این همایش گفت: 47 مقاله به دبیرخانه علمی این همایش ارائه شد که این مقالات با استفاده از 27 داور و ارزیاب مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد 37 مقاله پذیرش و در قالب 2 ویژه نامه به چاپ رسید.
حجت الاسلام و المسلمین حسن معلمی ادامه داد: دبیرخانه همایش از اردیبهشت 92 در مجمع عالی حکمت اسلامی تشکیل و 22 مرکز علمی، فرهنگی و اجرایی در کشور به عنوان همکاران برگزاری این همایش تعیین شد.
دبیر علمی همایش در ادامه با بیان اینکه مبانی فلسفه اسلامی مبانی محکم و استواری است گفت: باید از ظرفیت های علمی کشور برای ارائه مبناهای فلسفه اسلامی استفاده کرد که بر مبنای این فلسفه می توان مبدا و معاد را بیان کرد.
وی در ادامه با اشاره به اهداف تاسیس مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: تعمیق، توسعه و ترویج علوم عقلی، تضارب آرا، جهت دهی به علوم عقلی، پرورش نیروی پژوهشگر، پرهیز از موازی کاری ، زمینه سازی فضای نقد علوم عقلی و فلسفی، تدوین منابع آموزشی، ارائه روان و ساده منظومه های فکری فیلسوفان جهان، شناخت درست فلسفه های غرب، پیدا کردن نقاط مشترک و اختلاف نظر بین فلسفه های اسلامی و سایر فلسفه ها، فعالت ملی و بین المللی و ایجاد گفتمان بین المللی از جمله اهداف شکل گیری مجمع عالی حکمت اسلامی است.

** حجت الاسلام محمدتقی یوسفی، عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) نیز دراین همایش با ارائه مقاله ای تحت عنوان 'رابطه نفس و بدن از منظر حکیم طهران و صدرالمتاهلین' گفت: مساله نفس و بدن و رابطه آنها از مباحث پر دامنه و چالش برانگیزی می باشد که از دیرباز ذهن بسیاری از فیلسوفان را به خود مشغول کرده است.
وی با اشاره به چگونگی رابطه نفس مجرد با بدن مادی ادامه داد: ملاصدرا با ابداع مبانی فلسفی جدید، همچون اصالت وجود، تشکیک در وجود و حرکت جوهری، طرحی نو از کل مسائل فلسفی ارائه داد که تا پیش از او بی سابقه بوده است.
یوسفی، حکیم آقاعلی مدرس را یکی از دقیق النظرترین فیلسوفان پس از ملاصدرا دانست و افزود: ایشان علاوه بر تلاش برای تبیین مبانی و دیدگاه ملاصدرا، در نوع بیان، ارائه مثال ها و بیان لوازم تفاوت هایی با ملاصدرا دارد که در برخی موضوعات نظر آقاعلی مدرس بر ملاصدرا برتری دارد.
مراسم افتتاحیه همایش نکوداشت مقام علمی آقاعلی مدرس زنوزی معروف به حکیم موسس با عنوان همایش ملی حکیم طهران روز گذشته درآستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) تهران برگزار شد و مراسم اختتامیه نیز درقم ترتیب یافت.
آقاعلی مدرس در ذیقعده 1234 هجری قمری مطابق با 1197 شمسی، حدود 200 سال قبل در تهران متولد و تا 23 سالگی در تهران اقامت داشت. وی پس از ارتحال پدر بزرگوارشان ملاعبدالله زنوزی از تهران خارج و در حوزه درسی اصفهان و قزوین بهره برد. این حکیم بزرگ در سن 73 سالگی درحالی به دیار باقی شتافت که تربیت صدها شاگرد ممتاز، تدوین حدود 30 اثر علمی و تاسیس حوزه علمیه حکمی تهران و روش های علمی جدید را از خود به یادگار گذاشت.
7404/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.