به گزارش ایرنا، سید صدرالدین موسوی عصر چهارشنبه در نخستین همایش استانی روز ملی نان در سالن اجتماعات اتاق اصناف قم، اظهار داشت: این معضل منجربه نابسمانی در وضعیت نان شده است.
وی با اشاره به اهمیت نان به عنوان یک کالای راهبردی و همچنین قوت قالب مردم، افزود: به طور حتم اگر این قوت نباشد دیگر دوامی وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به برخی از مشکلات حوزه آرد و نان با تاکید بر این که در خصوص تولید گندم شرایط مطلوبی را تجربه کرده ایم، اضافه کرد: گندم تولیدی استان 2 برابر نیاز آن است، ولی در بحث های کارشناسی هماهنگی وجود ندارد و همچنان مشکلاتی را داریم.
موسوی با بیان این که کارخانه های تولید آرد این استان را مجاب کردیم آرد تولیدی خود را با 15 درصد سبوس در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند، افزود: هنوز فایده های مصرف نان سبوس دار برای مردم فرهنگ سازی نشده و به همین علت به سمت آزادپزها که به دلیل استفاده نکردن از سبوس نان سفیدتری را عرضه می کنند، اقبال بیشتری دارند.

** نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز با یادآوری این که زمانی برای آزاد سازی قیمت نان یارانه ای تصویب شد، افزود: در آن زمان که یارانه اندکی در نظر گرفته شد قیمت هرعدد نان سنگک یک هزار ریال بود، اما اکنون با نرخ دولتی 7 برابر و با نرخ آزادپزی 10 برابر افزایش پیدا کرده است و البته نه چیزی نصیب مردم و نه کمکی به نانوا شده که خرج و دخل آن با هم متناسب باشد.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری با بیان این که این وضعیت منجربه مشکلاتی برای نانوایان شده است گفت: یک نانوا در حالی که شاید به کسب و کار دیگری مبادرت کند، سود بیشتری بدست آورد.
وی با اشاره به هزینه های یک واحد نانوایی از جمله انشعابات آب، برق و گاز و همچنین مالیات افزود: یکی از مشکلات نانوایی های قم کمبود کارگران ماهر و حرفه ای است، در حالی که با دستمزدهای فعلی حتی کارگران غیر حرفه ای نیز حاضر به کار کردن نیستند، که این مساله تاثیر زیادی در پایین آمدن کیفیت نان دارد.
وی با ارایه پیشنهادهایی برای حل معضل آرد و نان قم، تغییر سیاست های مسئولان را ضروری دانست و افزود: دولت باید با به کارگیری مدیران بومی در بخش غله بازرگانی و همچنین کنترل قیمت آرد، با کیفیت ترین آرد را در اختیار نانوایی ها قرار دهد.
وی افزود: اولویت اصلی واحدهای تولید آرد در ارایه آرد حاصل از سبوس و دیگر قسمت های گندم باید نانوایی ها باشد.

** سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز با تاکید بر ضرورت بروزرسانی ماشین آلات تولید آرد و نان افزود: اگر ماده اولیه نانوایی ها مناسب باشد با توجه به ماشین آلات مناسبی که دارند، می توانند آرد مناسبی را خمیر کنند.
محمود سیجانی اضافه کرد: از محل تسهیلات رونق تولید فصلی به نام بازسازی و نوسازی ماشین آلات ایجاد شد و هر کدام از واحدهای تولیدی آرد که نیاز به نوسازی ماشین آلات خود دارند، تا نیمه آذر برای ثبت نام جهت استفاده از این تسهیلات فرصت خواهند داشت.
رئیس اتحادیه نانوایان قم نیز تاسیس بی رویه واحدهای نانوایی های قم را از مشکلات آرد و نان برشمرد و گفت: نانوایی های دولتی قدرت رقابت با واحدهای آزادپز را ندارند و شرایطی برای تعادل در رقابت آنها بوجود نیامده است.
علی اکبر زارعی متناسب نبودن متراژ واحدهای نانوایی های دولتی و آزادپز و واقع شدن نانوایی ها در خیابان اصلی و کوچه های فرعی را از مصادیق این عدم هماهنگی در رقابت بین واحدهای دولتی و آزادپز ذکر کرد.
وی با اشاره به وجود 800 واحد نانوایی در قم، 650 واحد را دولتی و 150 واحد دیگر را آزادپز برشمرد.
وی با اشاره به این که گندم تولیدی قم کفاف مصرف سه ماه این استان را می دهد، گفت: قم با داشتن شرایط اقلیمی گرم و خشک گندم تولیدی آن برای تبدیل شدن به نان مناسب نیست و باید بخشی از آن را با گندم مرغوب و با کیفیت کشورهای دیگر مبادله کنیم.
این همایش به مناسبت 22 آبان ماه روز ملی نان و با هدف تبیین مشکلات نانوایان ترتیب یافته بود و در پایان از پیشکسوتان، درگذشتگان و شهیدان صنف نانوا تجلیل شد.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.