به گزارش ایرنا، حمید رضا شیخ الاسلام روز دوشنبه در «کارگاه آموزشی پیشگیری های اولیه از اعتیاد و رفتارهای پر خطر» در سالن اجتماعات خانه معلم شماره یک قم، اظهار داشت: نظام آموزشی کشور تاکنون بر مبنای اخذ نمره و همچنین خواندن و حفظ کردن مطالب درسی تمرکز داشته و این موضوع باعث شده تا دانش آموزان بدون درک و فهم کافی از مباحثی که در مدرسه آموزش داده می شود، مقاطع تحصیلی را بگذرانند.
وی افزود: تلاش دانش آموزان در رقابت با یکدیگر برای کسب نمره بیشتر، بدون این که چیزی یاد گرفته باشند، در نحوه رفتار آنها در زندگی اجتماعی نیز تاثیرهای منفی دارد.
شیخ الاسلام با تاکید بر این که مقوله تربیت یکی از رسالت های عظیم و بزرگ آموزش و پرورش است، گفت: فارغ از ارتقا، سطح علم و دانش مطالبه اصلی خیلی از والدین از آموزش و پرورش مسائل تربیتی است.
وی نگاه مردم به آموزش را جامع و بلند توصیف کرد و شاخصه مهم آن را نیز اعتماد و اطمینان دانست و افزود: مدیران آموزشگاهی به عنوان مدیران راهبردی و کارشناس مسائل آموزشی و تربیتی باید با یک رویکرد جدیدتر و علمی تر به گونه ای عمل کنند که شاهد افزایش این اعتماد باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش قم با اشاره به مسیر اشتباهی که برای دست یابی به اهداف مهم تربیتی طی شده است، افزود: این مساله تنها متوجه آموزش و پرورش نیست، بلکه تمامی دستگاه های متولی تربیت در این رابطه، رویکرد زیرساختی مطلقی نداشته، تا جایی که آسیب ها به یک دغدغه ملی تبدیل شده است.
وی افزود: نظام آموزشی باید تغییر کند و مدیران به عنوان نماینده تام الاختیار وزارت آموزش و پرورش در مدارس با نظارت دقیق بر نحوه تدریس معلمان این تحول را محقق کنند.
شیخ الاسلام با انتقاد از معلمانی که در کنار کتاب های درسی بعضا به دلایل اقتصادی و یا با این استدلال که می خواهیم حجم بار محتوایی حافظه دانش آموزان را بالا ببریم، اقدام به معرفی کتاب های کمک درسی می کنند، افزود: آموزشی که مبتنی بر کتاب باشد و تمام آموخته های دانش آموزان به مطالب درون آن محدود شود، کارآمد و موثر نیست، از این رو باید این روش تغییر کند..
وی همچنین با بیان این که در سال های گذشته راه های اشتباهی را برای پیشگیری از آسیب ها و ناهنجاری ها طی کرده ایم، افزود: باید با تقویت جسمی یک فرد که به طور عمده از طریق ورزش کردن ممکن می شود، زمینه تقویت روحی و روانی او را نیز فراهم کنیم.
سعید راصد مولف کتاب پیشگیری های اولیه برای جلوگیری از اعتیاد و رفتارهای خطرناک نیز در ادامه این کارگاه آموزشی به تبیین علل و عوامل بروز آسیب های اجتماعی و در راس همه آنها اعتیاد پرداخت و افزود: این موضوع که یک شخص از نظر سواد و مدرک تحصیلی در چه سطحی باشد، در مصون ماندن آن از آسیب ها تنها ملاک نیست، روابط متقابل اجتماعی و داشتن مهارت های لازم در برابر آسیب های اجتماعی که خلاء آن به خوبی در جامعه احساس می شود، به مراتب نقش موثرتری را ایفا می کند.
22 تا 29 آبان ماه هفته پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی نامگذاری شده است و این کارگاه آموزشی به همت ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قم و اداره مراقبت در برابرآسیب های اجتماعی معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان ویژه مدیران مدارس و واحدهای آموزشی مقاطع اول و دوم متوسطه ترتیب یافته بود.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.