مرتضی نوریان روز چهارشنبه در شانزدهمین جلسه شورای اطلاع‌رسانی و کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا، افزود: ذخایر فرآورده‌های خون در استان قم مطلوب است و پاسخگوی مراکز درمانی هستیم؛ ولی تامین نیاز خون و فرآورده‌های خونی در استان و شبکه خون‌رسانی کشور باید با نگاهی بلندمدت برنامه‌ریزی شود.

وی اضافه کرد: با توجه به شیوع کرونا، بسیاری از مراکز درمانی پاسخگوی بیماران کرونایی و نیازهای مردم در این زمینه بودند و بر همین اساس بسیاری از بخش‌ها، عمل‌های غیراورژانسی را تعطیل کرده بودند و مصرف خون نیز مقداری کاهش‌یافته است.

به گفته وی، در اسفندماه سال گذشته مصرف و اهدای خون کاهش یافت و کاهش مراجعه مردم برای اهدای خون، ۲ برابر کاهش مصرف فرآورده‌های خونی بود.

نوریان ادامه داد: با توجه به این‌که بخشی از مراکز درمانی که به بیماران کرونایی اختصاص‌یافته بود، به چرخه درمان بازگشته است، در فروردین‌ماه امسال با کاهش اهدای خون و افزایش مصرف فرآورده‌های خونی مواجه بودیم.

وی خاطرنشان کرد: همه‌ساله در اوایل و اواخر ماه رمضان اهدای خون کاهش و نیاز به مصرف افزایش می‌یابد که باید توازن بین این دو مدیریت شود.

وی بابیان این‌که هر اهداکننده در سال چهار مرتبه می‌تواند خون اهدا کند، بیان کرد: از رسانه‌ها خواهشمندیم مردم را نسبت به اهدای خون مستمر تشویق کنند.

مدیرکل انتقال خون قم با اشاره به این‌که رده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال می‌تواند خون اهدا کنند، افزود: دست‌کم یک واحد اهدای خون سه نفر را از مرگ حتمی نجات می‌دهد و هر ۱۰ دقیقه یکی از فرآورده‌های خونی به مراکز درمانی قم توزیع می‌شود.

در این جلسه مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی محتوای دستورالعمل‌های بهداشتی را در اختیار دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها قرار دهد، دستگاه‌های فرهنگی ازجمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و صداوسیما نسبت به تهیه محتوای هنری از این دستورالعمل‌ها اقدام و رسانه‌ها نیز خط سبک زندگی را در دوران فاصله‌گذاری هوشمند دنبال کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.