به گزارش ایرنا، انتشار گزارشی با عنوان " مطب بهوقت عافیت" در تاریخ ۳۰ فروردینماه در خبرگزاری جمهوری اسلامی که در کنار تاکید چندین باره بر تلاش ها و مجاهدت های کادر درمانی و پزشکی قم، بهصورت مستند به تعطیلی تعداد زیادی از مطب ها و ساختمانهای پزشکی قم پرداخته بود، واکنش های متفاوتی در جلسه امروز دوشنبه شورای اطلاع رسانی قم داشت.
با وجود انتشار صدها خبر و گزارش طی دو ماه گذشته از تلاش ها و مجاهدت های کادر درمانی قم، انتشار این گزارش انتقادی اما موجب گلایه یکی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی قم شد و وی در این شورا، گزارش را مصداق سیاه نمایی علیه جامعه پزشکی قم در شرایط خطیر کنونی دانست.
وی با ابراز ناراحتی شدید از انتشار این گزارش گفت: خبرگزاری دولتی در گزارش اخیر خود به تعطیلی مطب متخصصان اشاره کرده و در گزارش خبری خود مجاهدتها و تلاشهای خستگیناپذیر مدافعان خط سلامت را نادیده گرفته است.
وی ادامه داد: چرا تنها به تعطیلی مطبها تاکید میشود و منکر تلاش و همت متخصصانی که در این راه با توجه به درمان بیماران کرونایی خود به شهادت رسیدند، هستیم.
وی همچنین در این جلسه بیان کرد، متخصص زنان و زایمانی به نام«آ» که در این گزارش از بسته بودن مطبش انتقاد شده از چند هفته قبل در صف مقدم مبارزه با کرونا قرار داشته و به همین دلیل مدتی مطبش بسته است.
واکنش دوم: مهر تایید معاون استاندار
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در همین ارتباط و با تایید بسته بودن برخی از مطبهای پزشکی قم عنوان کرد: : من نیز در همان روزهای نخست کرونا، طی مکاتبهای از تعطیلی برخی مطبهای متخصصان و پزشکان در سطح شهر قم گلایه کردم.
بیژن سلیمانپور تصریح کرد: برخی پزشکان و متخصصان که باید در این شرایط بحرانی پایکار باشند و به مردم خدمت کنند مطب خود را تعطیل کرده اند.
به گفته این مسئول، اما این نکته به این معنی نیست که ما زحمات مجاهدتهای کادر درمانی و برخی متخصصان را نادیده گرفته باشیم.
مطبهای بسته، بیماران خسته
در ادامه این جلسه، مدیر خانه مطبوعات قم دیگر عضو این شورا نیز با واکنش به انتقاد یکی از مدیران روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم از گزارش ایرنا گفت: من بهطور دقیق این گزارش مطالعه کردم در این گزارش از همه پزشکان و متخصصان استان قم انتقاد نشده است.
"مرتضی داستانی" ادامه داد: در این گزارش با توجه دادن به مجاهدتهای کادر درمانی و متخصصانی که در این شرایط همت کردند و حتی به شهادت هم رسیدند، از آنان تقدیر شده و در عین حال از برخی متخصصانی انتقاد شده که با توجه به اینکه در این شرایط مردم به خدمات آنها نیاز داشتند اقدام به تعطیلی مطبهای خود کردند.
وی اضافه کرد: با شیوع کرونا بیماریهای دیگر نابود نشدند و بسیاری از مردم همچنان از درد بیماریهایی رنج میبرند که در مطبهای پزشکی به رویشان روزهاست که بسته است و از وضعیتی که در آن گرفتار شدند خسته شدند.
واکنش برخی اعضای شورای اطلاع رسانی قم به گزارش "مطب به وقت عافیت" در حالی است که خبرنگار ایرنا آن را با این سه پاراگراف آغاز کرده است:
همزمان با جانفشانی عده زیادی از پزشکان، متخصصان و کادر درمانی قم در مراکز درمانی، عدهای از متخصصان و پزشکان نیز با تعطیل کردن مطبهای خصوصی سوگند پزشکی خود را فراموش کردهاند و گویی تنها به وقت عافیت، حاضر به ارائه خدمات پزشکی و عمل به سوگندنامه بقراط و مرامنامهها هستند.
یک روی سکه کرونا، پزشکان و متخصصان فداکاری است که از زمان آغاز شیوع کووید۱۹ متعهدانه در اقدامی ایثارگونه ساعتها بلکه روزها در مراکز درمانی مشغول نجات جان مبتلایان کرونا هستند و بسیاری از آنها روزهای متعددی است که به مرخصی نرفته و عزیزانشان را ندیدهاند. این همان روحیه غالب و مورد انتظاری است که همیشه در نظام سلامت کشور از آن به یاد داشتهایم.
اما کرونا، روی دیگر سکه را نیز نشان داده و کم نیستند پزشکان و متخصصانی که در این روزهای مهم و سرنوشتساز فرار را برقرار ترجیح داده و مطبهای خود را به بهانههای واهی بستهاند و بهجای اینکه رنجی از بیماران کم کنند، درد و آلام آنها را افزایش دادهاند.
گفتنی است: کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.