مرتضی حیدری روز یکشنبه در نخستین جلسه هماهنگی اجرای طرح ساماندهی مشارکت‌های مردمی در پیشگیری ، کنترل و مقابله با بیماری با تأکید بر این‌که همچنان اصناف پرخطر تعطیل هستند، افزود: در راستای فرهنگ‌سازی به‌منظور رعایت مسائل بهداشتی و همچنین فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند، دستاوردهای خوبی در قم رقم خورده است که ضرورت دارد این فرهنگ‌سازی همچنان باقدرت ادامه یابد.

وی کرونا را بلایی خانمان‌سوز دانست و گفت: این ویروس منحوس ضربه مهمی به جامعه جهانی و البته کشور ما نیز وارد کرده است که به لطف خداوند، مردم ایران اسلامی بهترین مقاومت را در مقابل این بیماری از خود نشان دادند.

فرماندار قم تأکید کرد: اگرچه از بحران روزهای ابتدایی شیوع کرونا در قم عبور کرده‌ایم ولی هنوز به پایان این ویروس نرسیده‌ایم که این موجب شده تا اقدام‌های متناسب با این شرایط همچنان در سطح استان ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به ابلاغ طرح ساماندهی مشارکت‌های مردمی در پیشگیری ، کنترل و مقابله با بیماری به استان‌ها گفت: هدف این طرح ساماندهی و استفاده هدفمند از ظرفیت سازمان‌های مردمی در کنار  ظرفیت‌های رسمی موجود بر اساس استاندارهای درمانی و پروتکل‌های تعریف‌شده ستاد ملی مقابله با کروناست.

وی گفت: بسیج، طلاب جهادی، هیات های مذهبی و همچنین سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های مختلف مردمی از ابتدای شیوع کرونا پای کار بوده و اقدام‌های مهمی را انجام داده‌اند که ساماندهی این اقدام‌ها به‌منظور هم‌افزایی و جلوگیری از موازی کاری مورد تاکید است.

فرماندار قم، محله محوری را رویکرد طرح ساماندهی مشارکت‌های مردمی در پیشگیری ، کنترل و مقابله با بیماری دانست و افزود: ساماندهی و مداخله هدفمند مادی و معنوی تشکل‌های معنوی در مدیریت کرونا و حذف این ویروس از کشور با رویکرد محله محوری در قالب این طرح مورد تأکید است.

وی بابیان این‌که رویکرد محله محوری در مقابله با کرونا با سه شیوه مختلف توسط نهادهای مختلف در قم در حال اجراست گفت: هیات های مذهبی و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، پایگاه‌های مقاومت بسیج و همچنین طلاب حوزه علمیه در حال انجام خدمات به مردم در شرایط کرونایی هستند.

فرماندار قم، با تقدیر از تلاش طلاب جهادگر قم، گفت: مراکز بهداشتی و درمانی به خط مقدم مبارزه با کرونا در استان تبدیل‌شده است.

حیدری گفت: در زمانی که دنیای غرب در مقابل کرونا به استیصال افتاده است، مردم در ایران اسلامی اوج فداکاری، همکاری و همدلی خود را به نمایش گذاشته‌اند که حذف موازی کاری، پوشش همگانی و همچنین مستندسازی این اقدام‌ها بسیار ضروری است.

فرماندار قم، با تأکید بر این‌که در تمام حوزه‌های موردنیاز کشور، تمام ظرفیت‌های مردمی کشور به‌ویژه بسیج به‌پای کار آمده است ، افزود: جمهوری اسلامی با تمام فشارهای بیرونی و تحریم، عملکرد بسیار موفقی در مقابله با این ویروس در مقایسه با آمریکا و کشورهای پرمدعای غربی داشته است.

وی بابیان این‌که کمک به معیشت خانواده‌ها و اصناف آسیب‌دیده از شیوع کرونا مورد تاکید است، بیان کرد: هم‌اکنون به‌منظور کمک به معیشت این خانواده‌ها فعالیت‌های گسترده و متفرقه‌ای در حال انجام است که باید این کمک‌ها ساماندهی و منسجم شود.

فرماندار قم گفت: سرکشی، دلجویی و کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده و همچنین اهتمام به انجام مشاوره‌های روانی برای خانواده‌ها در اولویت قرار گیرد.

به گزارش ایرنا،‌ کووید۱۹، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به «کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.