به گزارش روز چهارشنبه ایرنا "حمید زادبوم" در حاشیه بازدید روز گذشته از نمایشگاه کفش، صندل و صنایع استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: دستگاه‌های اقتصادی وابسته به دولت در این استان همچون سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت به همراه تشکل‌های بخش خصوصی مانند اتاق بازرگانی در قم با همکاری یکدیگر برای صادرات کالاهای ساخت استان به‌خوبی تلاش می‌کنند که حاصل آن جایگاه ویژه قم در صادرات بسیاری از محصولات همچون کفش و فرش دستباف است.

وی افزود: در شرایطی که کشور به دلیل تحریم‌های ظالمانه دشمنان در فروش نفت با مشکل مواجه شده است،‌ بهترین راهکار برای تامین ارز موردنیاز،‌ توجه به صادرات است و صادرکنندگان استان قم با توجه به این واقعیت، علاوه بر کشورهای همسایه به دنبال کسب بازارهای جدید برای فروش محصولات تولیدی استان هستند.

وی ادامه داد: تولید کفش در قم از جایگاه ممتازی برخوردار است و فعالان این بخش با ایجاد ارزش‌افزوده و استفاده صحیح از مواد اولیه، محصول نهایی را تولید و به بازارهای صادراتی ارسال می‌کنند،‌ همچنین این استان در زمینه تولید فرش دستباف جلودار است و نام فرش قم در بازارهای جهانی مشتریان خاص خود را دارد.

زادبوم گفت: چین علاوه بر این‌که خود صادرکننده بزرگی است، بازار خوبی نیز برای صادرات محصولات تولیدشده در قم دارد و صادرکنندگان استان به‌ویژه در بخش فرش دستباف باید از این ظرفیت هرچه بیشتر استفاده کنند.

وی بیان کرد: همچنین صادرکنندگان کفش قم باید علاوه بر بازارهای همسایه به ظرفیت‌های اقتصادی سایر کشورهای جهان نیز توجه کنند که در همین رابطه ایجاد نمایشگاه توانمندی‌های استان قم در حوزه کفش اقدام بسیار موثری به شمار می‌آید.

پنجمین نمایشگاه کفش، صندل و صنایع وابسته اول بهمن ماه جاری با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قم افتتاح شد.

در این نمایشگاه که با حضور حمید زادبوم معاون وزات صمت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران و بهرام سرمست استاندار قم کار خود را آغاز کرده است، ۱۲۳ شرکت تولیدی محصولات خود را برای بازدید فعالان و علاقه مندان این حوزه به نمایش گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: در حوزه فرش دستباف نیز دولت تمام تلاش خود را با مشارکت بخش خصوصی به کار می‌گیرد تا نمایشگاه دایمی فرش دستباف قم به سرعت ایجاد شود، چرا که این نمایشگاه مقر عرضه و صادرات فرش دستباف کشور خواهد شد.

در این نمایشگاه که تا چهارم بهمن ماه برای بازدید عموم مردم و فعالان اقتصادی دایر است، برای نخستین بار بزرگترین نشانهای تجاری و واحدهای تولیدی کفش کشور محصولات برجسته خود را در استان قم در معرض دید علاقمندان قرار داده اند.

طرح احداث نمایشگاه دائمی فرش قم نزدیک عوارضی آزادراه قم - تهران با توجه به حضور سالانه ۲۰ میلیون گردشگر در این استان، در زمینی به مساحت ۱۰هکتار درحال اجراست.

قم مهمترین مرکز تولید فرش ابریشم دستباف کشور است و بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف تولید شده در این استان به کشورهای مختلف صادر می شود، سالانه به طور متوسط ۴۰ هزار مترمربع فرش ابریشم دستباف در قم تولید و در سال حدود ۱۰میلیون دلار فرش از استان صادر می شود.
۲۷ هزار بافنده، ۳۵۰ واحد تولیدی، ۱۳۰ واحد فروش، ۱۰ کارگاه رنگرزی، ۴۰ کارگاه قالیشویی و ۳۱ کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستباف قم فعالیت می کنند؛ همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای ۲۰۰ عضو و اتحادیه تعاونی های تولید کننده فرش دستباف روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است./

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.