سید رضا موسوی مشکینی روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا با اشاره به وضعیت ناسالم هوای شهر قم، خاطرنشان کرد: تعداد اندک ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که با آن دست به گریبان هستیم و سبب می‌شود در بحث سنجش میزان آلودگی هوا با مشکل مواجه باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فقط یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر قم فعال است، اظهار داشت: دو ایستگاه دیگر نیز به دلیل نبود امکانات و اعتبارات لازم از کار افتاده اند، البته یک ایستگاه مستقل سنجش ذرات تا پایان سال جاری راه اندازی خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم بر ضرورت تأمین اعتبارات لازم برای راه اندازی ایستگاه های جدید سنجش آلودگی هوا تأکید کرد و گفت: امیدواریم اعتبارات لازم برای پیشگیری، سنجش و مقابله با آلودگی های زیست محیطی استان در ابعاد گوناگون مورد توجه قرار بگیرد.

وی همچنین لزوم همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی مختلف در وضعیت آلودگی هوا را مورد توجه قرار داد و گفت: محدودسازی و اعمال تردد نوبتی خودروها در طرح زوج و فرد و برخورد با وسایل نقلیه آلاینده و دودزا از جمله اقداماتی است که می تواند در دستور کار قرار بگیرد.

موسوی در ادامه افزود: اورژانس و هلال احمر نیز می توانند در مناطق آلوده تر پایگاه های سیار مستقر کرده و برای استفاده شهروندان به ویژه نیروهای خدماتی در سطح شهر ماسک های استاندارد تهیه و توزیع شود.

وی با بیان اینکه استفاده از سوخت مایع در روزهای آلوده برای نیروگاهها و صنایع ممنوع است، تصریح کرد: تعطیلی موقت واحدهای صنعتی و مراکز مؤثر در تشدید آلودگی هوا و همچنین به کارگیری حداکثر توان ناوگان حمل و نقل عمومی می تواند در بهبود این وضعیت تأثیرگذار باشد.

با شروع فصل پاییز و سردتر شدن هوا در سال جاری، پدیده وارونگی دما و افزایش ذرات معلق بیش از حد مجاز، تا کنون چندین روز مدارس کلانشهرهای کشورمان از جمله شهر قم را به تعطیلی کشانده و دانش آموزان را خانه نشین کرده است.

پدیده اینورژن (Inversion) یا همان وارونگی دما زمانی رخ می دهد که لایه ای از هوای گرم، بالای هوای سرد مجاورت کره زمین قرار گرفته و به دلیل سنگین بودن هوای سرد و عدم تمایل به صعود، باعث پایداری هوا می شود.

با حاکم شدن این پدیده در کلانشهرهای بزرگ و صنعتی و عدم امکان تهویه افقی، منابع آلاینده مانند خودروها، نیروگاه ها و کارخانه ها و لوازم گرمایشی منازل، موجب تراکم و افزایش غلظت آلاینده ها می شوند و در این شرایط فقط باید از افزایش آلودگی جلوگیری کرده تا شرایط جوی تغییر یابد.

۸۱۴۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.