علیاکبر حق ویسی روز جهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: دانش آموزان باید یک میان وعده غذایی بین صبحانه و ناهار حدود ساعت ۱۰:۳۰ در مدرسه و یک میانوعده نیز بین ناهار و شام که عصرانه است، مصرف نمایند.
وی با تاکید بر تنوع در وعده غذایی صبحانه، اضافه کرد: از ۱۰۰ درصد انرژی موردنیاز بدن باید ۲۰ تا ۲۵ درصد از صبحانه و میانوعده تامین شود.
وی با بیان اینکه ورزش به افزایش اشتهای دانش آموزان و دفع انرژی کمک میکند، ادامه داد: درصورتیکه دانش آموزان صبحانه میل نکنند، قند خون آنها افت میکند و قادر به تمرکز نخواهند بود.
حق ویسی بیان کرد: میوهها، آبمیوههای طبیعی، میوههای خشک، مغز دانهها، شیر و لبنیات بهترین گروههای غذایی برای میان وعده است و توصیه میشود از همه گروههای غذایی به مقدار کمی استفاده شود تا انرژی زیادی وارد بدن نشود.
وی با اشاره به اینکه میوهها سرشار از ویتامین، املاح و فیبر است، به خانوادهها توصیه کرد: برای میان وعده دانش آموزان میوه و آبمیوه طبیعی تهیه کنند تا علاوه بر حفظ سلامتی، فرزندانشان از غذاهای فوری و خوراکیهای ناسالم استفاده نکنند.
به گفته وی، خرما ارزش تغذیهای بالا، ویتامین، املاح، پروتیین و انرژی خوبی دارد و میتوان بهجای میوه، از خرما نیز در میانوعده دانش آموزان استفاده نمود.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم ادامه داد: درصورتیکه وضعیت اقتصادی خانواده اجازه میدهد، میتوان مغزهای مختلف بهویژه پسته و بادام برای میان وعده دانشآموزان تهیه کرد.
وی تاکید کرد: خانوادهها باید در تهیه میانوعده فرزندانشان از اضافه کردن روغن، شکر و نمک به غذاها خودداری نمایند تا از ابتلا به بیماریهای غیرواگیردار جلوگیری شود.
وی گفت: در این راستا برنامهای برای پیشگیری از اضافهوزن کودکان و نوجوانان توسط کارشناسان مرکز بهداشت تهیهشده و در اختیار مدارس قرارگرفته است.
حق ویسی افزود: در این برنامه غذایی برای نوجوانان هفت تا ۱۱ ساله دختر و پسر، نوجوانان ۱۲ تا ۱۴ ساله دختر و پسر و نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله دختر و پسر برنامه تغذیهای برای وعده صبحانه و میان وعده صبح یا عصر تنظیمشده است.