در این آیین که حضرات آیات حسین نوری همدانی، جعفر سبحانی، سید موسی شبیری زنجانی، سید محمد علی علوی گرگانی از مراجع تقلید آیات محمد جواد فاضل لنکرانی عضو جامعه مدرسین، عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری، سید احمد خاتمی عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه، محمد تقی مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام، شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین حجج الاسلام محمد محمدیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سید علی سیستانی از مراجع تقلید در ایران و همچنین مرتضی حیدری فرماندار قم حضور داشتند یاد و نام آن عالم ربانی گرامی داشته شد.

استاد حوزه علمیه قم در این آیین طی سخنانی آن مرحوم را یک مورخ محقق و صاحب حجم فراوانی از تالیف ها دانست و اظهار داشت: از آن مرحوم ۲۵۰ جلد کتاب در ۱۱۵ عنوان به چاپ رسیده است، که ۱۳۰ مجلل آن در خصوص سیره اهل بیت می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسین حسینی قمی افزود: سید مرتضی عاملی اعتقاد به اجتهاد در نوشتن تاریخ داشت، و همواره مطالب تاریخی را طبق سند و مدرک تبیین میکرد.

وی بیان کرد: آن مرحوم در یافتن دستهای ناپیدا در تحریف تاریخ و همچنین بیان قرائت های علوی تلاش زیادی از خود نشان داد.

وی گفت: آن مرحوم سئوال ها و شبهه هایی که در از طریق فضای مجازی و یا نامه برای او ارسال می شد را به طور منظم و دقیق در ۲۱ جلد کتاب پاسخ داده است.

استاد حوزه علمیه فقاهت و اخلاص، دقت در کار، پشتکار، انقلابی بودن و عشق به جهاد و مبارزه را از جمله ویژگی بارز مرحوم عاملی دانست و یادآور شد: آن فقیه مجاهد و خستگی ناپذیر پدر معنوی حزب الله لبنان بود، و در شرایطی که تمام نوشته های او در جریان جنگ ۳۳ روزه با رژیم صهیونیستی در آتش سوخت ولی در اوج بیماری و سختی همچنان به مجاهدت های فقهی، علمی و سیاسی خود ادامه داد.

وی با اشاره به خدمات اجتماعی مرتضی عاملی خاطر نشان کرد: آن فقیه سعید برای جامعه شیعی و اسلامی آثار و برکت های زیادی به همراه داشته که تاسیس چند مسجد، حسینیه و حوزه علمیه در قم و لبنان از جمله آن می باشد.

سید جعفر مرتضی عاملی در ۲۵ صفر ۱۳۶۴ هجری قمری در روستای عیتا الجبل، در ۱۱۰ کیلومتری شهر بیروت به دنیا آمد.

وی در سال ۱۳۸۲ هجری قمری برای تحصیل علوم دینی به نجف رفت و در مدرسه آیت الله بروجردی (ره) اقامت کرد و به تحصیل علوم دینی مشغول شد.

 وی اواخر سال ۱۹۹۳ میلادی پس از ۲۵ سال اقامت در قم به لبنان بازگشت و تا آخر عمر در این کشور باقی ماند.

 وی چهارم آبان ماه جاری  در بیمارستانی در بیروت درگذشت و در زادگاهش در منطقه جبل عامل به خاک‌ سپرده شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.