مهدی میرحیدری روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس نتایج آخرین تحقیقات صورت گرفته، سرطان پستان، روده بزرگ، معده، پوست، خون، تیروئید، مثانه، پروستات، ریه، مری و غدد لنفاوی ۱۲ سرطان شایع در سطح کشور می‌باشد.

وی اضافه کرد: بر اساس همین تحقیقات، سرطان معده، روده بزرگ، پوست، خون، پروستات، مثانه، ریه، مری، غدد لنفاوی، کبد و تیروئید ۱۲ سرطان شایع در میان آقایان و سرطان پستان، تیروئید، کلورکتال، پوست، خون، معده، تخمدان، مثانه، رحم، ریه و مری نیز ۱۲ سرطان شایع میان بانوان قمی بوده است.

وی ادامه داد: وضعیت سرطان در استان قم تقریبا مطابق با الگوی کشوری پیش می‌رود و رتبه‌های شیوع سرطان در این استان در مقایسه با سطح کشور، مقداری جابه‌جاشده است.

وی گفت: آموزش‌های لازم برای پیشگیری از سرطان در پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت در طول سال ارائه می‌شود تا آگاهی عمومی مردم در این راستا افزایش یابد.

میرحیدری افزود: برخی غربالگری‌ها نیز در مراکز جامع سلامت انجام و کلاس‌های آموزشی نیز برای مراجعه‌کنندگان برگزار می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: درصد بالایی از سرطان‌ها با رعایت سبک زندگی سالم ازجمله وزن متعادل، تغذیه صحیح و عدم مصرف دخانیات قابل‌پیشگیری است.

وی افزود: سرطان به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که به‌صورت بی‌رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلول‌های بدن انسان ایجاد می‌شود؛ سلول‌های سرطانی بعد از یک دوره مشخص از بین نمی‌روند و بدون هدف خاصی رشد می‌کنند.

میرحیدری اضافه کرد: با توجه به پیشرفت‌های علمی صورت گرفته و تجهیزاتی که در دسترس است، بسیاری از سرطان‌ها قابل‌پیشگیری هستند، به شرطی که زود تشخیص داده شود و روند درمان آغاز شود تا نتیجه خوبی حاصل شود.

وی به شهروندان توصیه کرد: برای کاهش احتمال خطر سرطان، میوه، سبزی‌ها و غذاهای حاوی فیبر را بیشتر مصرف کنند، از غذاهای چرب کمتر استفاده نمایند و از تماس زیاد با نور خورشید بپرهیزند.

میرحیدری گفت: غذاهای فیبردار باعث می‌شود ماندگاری مواد زاید باقی‌مانده از مواد غذایی در روده‌ها کم شود و دفع راحت‌تر صورت گیرد.

وی افزود: غذاهای غذای فوری حاوی نیترات و مواد نگه‌دارنده است و به‌شدت می‌تواند برای بدن آسیب‌زا باشد و باعث بروز سرطان‌ها شود.

به گفته وی، غذاهای نیم‌سوخته و سوخته و غذای پخته‌شده که مدت زیاد مانده باشد، نباید مصرف شود و روش‌های صحیح پخت مانند بخارپز، آب پز و پخت ملایم باید جایگزین سرخ کردن عمیق، سوزاندن و پخت طولانی‌مدت شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت قم بیان کرد: شهروندان باید به‌طور منظم ورزش کنند، از مصرف الکل بپرهیزید و به‌طور مرتب برای معاینه و بررسی به پزشک خود مراجعه نمایند.

وی تاکید کرد: مصرف الکل در ایجاد بسیاری از سرطان‌های دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و لوزالمعده نقش دارد و مصرف الکل و دخانیات احتمال ایجاد سرطان را به‌شدت افزایش می‌دهد.

وی با تاکید بر این‌که مصرف گوشت‌های قرمز باید کاهش یابد، توصیه کرد: روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط برای همه افراد توصیه می‌شود و یک ساعت پیاده‌روی سبک در روز می‌تواند در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها موثر باشد.

میرحیدری بیان کرد: تغییر قابل‌توجه و ماندگار در عادات روده‌ای و ادراری که علت واضح و مشخصی ندارد، یک زخم یا کبودی که به‌طور طبیعی بهبود نمی‌یابد و خونریزی یا ترشحات غیرمعمول از مقعد، مجرای ادرار یا مجرای تناسلی از علایم ابتلا به سرطان است.

وی افزود: ضخامت یا توده در پستان، بیضه یا هرجای دیگر در بدن، سوءهاضمه پایدار یا هر نوع اشکال در بلع، هر تغییر مشخص در اندازه، بافت و یا رنگ زگیل یا خال، یک سرفه یا خشونت صدای مداوم و مزاحم، سرفه با ترشحات خونی، استفراغ مداوم و پایدار و کاهش وزن مشخص(بدون علت واضح) از دیگر علایم ابتلا به بیماری سرطان می‌باشد.

وی بابیان این‌که ژن از علت‌های مهم ابتلا به سرطان است، ادامه داد: اگر فردی در خانواده‌ای دچار سرطان شود، به دیگر اعضای خانواده نیز سفارش می‌کنیم تا غربالگری‌های لازم را در دوره‌های زمانی منظم انجام دهند.

/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.