به گزارش روز پنجشنبه مرکز خبر حوزه، وی در دیدار امید علی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود:مردم کشوربا دستو دلباز آنچه توان دارند در طبق اخلاص نهاده و تقدیم کنند و دولت هم باکمال دقت و احتیاط در مصرف، این استقبال را پاسخ گویند.
وی در ادامه سخنان خود درخصوص مالیات و موارد مصرف آن گفت: در تمام کشورهای پیشرفته، نیاز دولت از طریق اخذ مالیات از پردرآمدها برطرف میشود. ولی متأسفانه تاکنون این مطلب در کشور ما چندان جا نیفتادهاست.
آیتالله سبحانی ادامه داد: درگذشته تا حالا بار دولت بر دوش درآمد نفت بود. اکنونکه این درآمد براثر تحریمها ناچیز شده است باید هزینه دولت را خود ملت بپردازد، البته کسانی باید مالیات بدهند که اضافه بر هزینههای زندگی درآمدی داشته باشند.
این مرجع تقلید بیان کرد: دولت پیش از آنکه به اخذ مالیات اهتمام بورزد، باید به عمران و آبادی همت بگمارد.
آیتالله سبحانی یادآور شد: امروز بخشی از درآمد کشور در مواردی مصرف میشود که جزء درجه سه است و من نمیخواهم انگشت روی مصادیق آن بگذارم تا تنش ایجاد کند؛ ولی موارد مصرف مالیات در صورتی شرعی است که نخست در امور ضروری سپس در مورد نیاز باشد، اگر چیزی اضافه ماند آنگاه در مورد کمالیات مصرف شود.
وی تصریح کرد: باید در اخذ مالیات دقت شود کسانی که واقعا درآمد چشمگیری دارند از آنها اخذ مالیات شود، اما از افراد کمدرآمد هرچند بهظاهر درآمددار حساب میشوند، صرفنظر شود.
افراد نیازمند و طبقات ضعیف باید از مالیات معاف باشند
آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید نیز در دیدار رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه افراد نیازمند باید معاف از مالیات باشند، خواستار برخورد قاطع با فرارهای مالیاتی توسط افراد متمکن شد.
وی با اشاره به اهمیت مساله مالیات گفت: از ابتدا مالیات در اسلام مطرح بوده است، چراکه زندگی بشر به مسائل اقتصادی نیاز دارد.
وی ادامه داد: اگر نیازهای اقتصادی تامین نشود زندگی انسان فلج خواهد شد، ازاینرو اسلام به تمام ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زندگی انسان توجه دارد تا مردم در رفاه زندگی کرده و مسیر بندگی را بهخوبی طی کنند.
آیتالله نوری همدانی با تاکید بر اینکه باید همه ابعاد بهویژه بعد اقتصادی اسلام در جامعه فرهنگسازی شود، اظهار داشت: اگر انسان واجبات مالی را ادا نکند در پیشگاه الهی مسئول خواهد بود.
وی اضافه کرد: درحکومت اسلامی و دینی باید فرهنگسازی شود که مسائل مهمی مانند خمس، زکات و مالیات موردتوجه باشد، امروز باید در فرهنگسازی سرمایهگذاری ویژه شود تا آثار آن را در جامعه ببینیم.
وی گفت: باید مردم را از طریق رسانهها بهخوبی توجیه کرد تا اهمیت کار را بدانند و بر اساس نیازهای جامعه اسلامی اقدام کنند.
آیت الله نوری همدانی گفت: اسلام از کسانی که تمکن ندارند مالیات نمیخواهد، افراد متمکن باید مالیات پرداخت کنند اما در سیاست امروز وقتی دیده شد که بهخوبی مالیات پرداخت نمیشود این مبلغ را بر اجناس اضافه کردند که کار درستی نیست.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: بر اساس نظر اسلام افرادی که تمکن ندارند معاف از مالیات هستند و از آنها نباید به هیچ عنوانی مالیات گرفته شود، متاسفانه این مالیات بر اجناس هم اضافهشده است که اگر این کار مدیریت شود شاهد ارزان شدن اجناس خواهیم شد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: نباید شرایط بین افراد متمکن و افراد ضعیف جامعه یکسان باشد چراکه طبقات نیازمند و ضعیف باید معاف از مالیات شوند، در جامعه اسلامی باید فرهنگ دینی و دستورات الهی اجرایی شود؛ از سوی دیگر کسانی که متمکن هستند و فرار مالیاتی دارند باید باقدرت با آنها برخورد کرد.
وی با تاکید بر اینکه در اسلام فقر نداریم، گفت: باید برنامه اسلام را دقیق عملی کنیم تا فقر از جامعه اسلامی برچیده شود.
۱۱۷۵ / ۶۱۳۳/