آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، بابیان اینکه نهج‌البلاغه کتابی ابدی و بین‌المللی است و در طول بیش از هزار سال موردتوجه و استفاده مراکز علمی و بزرگان بوده است افزود: علامه شریف رضی ازجمله شخصیت‌های برجسته و معروف جهان عرب و اسلام می‌باشد که متاسفانه در زمان ما نسبت به مقام و خدمت این عالم بزرگ بهای لازم داده نشده است.

رئیس بنیاد نهج‌البلاغه، علامه شریف رضی را محدث، مفسر و فقیهی ممتاز دانست و ادامه داد: در اولین کنگره شریف رضی که ۳۰ سال پیش برگزار شد، مبانی فقهی این عالم بزرگ در ۵۲ باب فقهی جمع‌آوری شد و در کتابی به چاپ رسید.

وی بابیان اینکه علامه شریف رضی حق بزرگی بر گردن شیعه دارد، افزود: نهج‌البلاغه در طول هزار سال جاودانه شد و به‌عنوان کتاب دوم اسلام و تشیع موردتوجه قرارگرفته است.

دین‌پرور، ادامه داد: باوجوداینکه قدرت‌های استعماری در تلاش بوده تا هیچ‌یک از مدارک و منابع شیعی در جهان منتشر نشود ولی باوجود این تلاش‌ها، نام شریف رضی و نهج‌البلاغه در سازمان‌های بین‌المللی راه پیداکرده است.

رئیس بنیاد نهج‌البلاغه افزود: ۳۰ مجلد بزرگ از ۸۰۰ منبع مختلف معتبر، کلام و احادیث امیرالمومنین(ع) توسط این بنیاد گردآوری‌شده است.

وی با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته برای معرفی نهج‌البلاغه در کشور اظهار داشت: در طول چهل سال گذشته، کنگره‌های مختلفی برای معرفی نهج‌البلاغه برگزارشده است.

وی با تاکید بر اینکه با اقدام‌های صورت گرفته، نهج‌البلاغه از غربت خارج‌شده است ولی تا رسیدن به حد مطلوب فاصله بسیار زیادی وجود دارد، اظهار داشت: در شهرهای مختلف اقدام‌های مهمی برای ترویج نهج‌البلاغه انجام که در این راستا در کاشان کارهای مهمی برای معرفی این کتاب ارزشمند انجام‌شده که تربیت  ۴۰ حافظ نهج‌البلاغه در این شهر یکی از این اقدام‌هاست.

وی ادامه داد: نهج‌البلاغه تاکنون به زبان‌های ژاپنی، مالایی، فرانسوی، انگلیسی، اردو و هندی توسط این بنیاد ترجمه و منتشر و برنامه‌ریزی‌شده تا سالانه ۲ ترجمه جدید از این کتاب به سایر زبان‌ها به چاپ برسد.

وی بابیان اینکه در حوزه نهج‌البلاغه خوانی کارهای مهمی در حال انجام است گفت: در برخی مساجد به‌صورت هفتگی نهج‌البلاغه خوانی در دستور کار قرارگرفته که در این زمینه جزوه‌هایی آماده و توزیع‌شده است.

محمد بن حسین بن موسی معروف به سید رضی از علمای شیعه، گردآورنده نهج‌البلاغه و برادر سید مرتضی است. سید رضی آثاری در کلام و تفسیر همچون خصائص الائمة و تلخیص البیان دارد اما مهم‌ترین اثر او گردآوری نهج‌البلاغه است. او همچنین دارالعلمی تأسیس کرد که به باور برخی نخستین مدرسه علوم دینی بوده است.

سید رضی در سال ۳۵۹ هجری قمری در بغداد زاده شد و در ۴۷ سالگی در ۶ محرم ۴۰۶ هجری قمری در شهر بغداد درگذشت. پیکر این عالم بزرگ شیعه در کاظمین و در کنار مرقد مطهر امام موسی کاظم(ع) و امام جواد(ع) دفن شد.

۷۴۰۴ / ۱۱۷۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.