به گزارش ایرنا، سید مهدی سیدین نیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: سرفصل های فقه موسیقی در حوزه هنری استخراج و دفترچه ای در این زمینه تهیه شده است که در صورت نهایی شدن جهت بهره برداری منتشر می شود.
وی گفت: این استان ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه فرهنگ دینی دارد و از منظر هنر نیز از نظر نیروی انسانی بسیار غنی است.
سیدین نیا ادامه داد: قم در کل کشور و در سطح بین المللی تاثیرگذار است و تحولات این استان در دنیا پیگیری می شود که نشان دهنده جایگاه مهم قم در سطح ملی و بین المللی است.
وی با اشاره به تمدن سازی مورد تاکید در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب گفت: با توجه به تغییر معادلات جهانی در چند دهه آینده، تعریف نقش جمهوری اسلامی در معادلات آینده جهان بسیار حائز اهمیت است که باید نقش هنر در تحقق این تمدن مورد بررسی و تدوین قرار گیرد.
وی ساخت نظام فکری و اندیشه ای را لازمه تمدن سازی دانست و تاکید کرد: تمدن دارای فرآیند و عناصر مختلفی است که تقویت بنیان های فرهنگی و اخلاقی و نیز تربیت انسان ها از جمله ویژگی های شکل گیری یک تمدن است.
رئیس حوزه هنری قم با اشاره به این که سختی ها باعث رشد و تکامل انسان می شود اظهار داشت: ملتی که بتواند بر سختی ها غلبه کند، قدم های تمدن سازی را برداشته و نقش انسان های خلاق و مبتکر در حل مسائل و سختی ها به عنوان موثرترین افراد در خلق تمدن بسیار اهمیت دارد.
وی هنر را یکی از پایه های اصلی در تمدن سازی دانست و افزود: هنر امری تزیینی و تفننی نیست و به دلیل نقش آفرینی در حوزه تمدن سازی باید به درستی و متناسب با این جایگاه به آن توجه شود.

** در حوزه فرهنگ و هنر سرمایه گذاری انجام نشده است
سیدین نیا با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر منجربه تمدن سازی و نقش آفرینی هنر در این زمینه می شود، نه بودجه های محدود دولتی، اظهار داشت: سرمایه گذاری به معنای بستر سازی، استفاده از فناوری های نوین، تربیت نیروهای انسانی حرفه ای و همچنین داشتن برنامه و چشم انداز بر اساس اهداف و آرمان هاست.
وی تاکید کرد: متاسفانه در چهل سال گذشته در حوزه فرهنگ و هنر سرمایه گذاری انجام نشده است و باید مطالبه گری در این زمینه در کشور انجام شود، چراکه بدون سرمایه گذاری و تحقق تمام بسترهای لازم در حوزه فرهنگ و هنر امکان تمدن سازی وجود ندارد.
رئیس حوزه هنری قم افزود: باید نگاه ها به حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی از مولفه های مهم تمدن سازی تغییر کند و زمینه سرمایه گذاری فراهم شود.

** آیین بزرگداشت 40 فیلم، 40 فیلمساز در قم برگزار می شود
سیدین نیا در ادامه با اشاره برنامه های حوزه هنری در هفته هنر انقلاب اسلامی گفت: کارگاه نقاشی انقلاب اسلامی از 18 تا 20 فروردین ماه در سالن سوره، اجرای نمایش میدانی طوقی و مسافر در روز دوشنبه 19 فروردین ماه، آیین بزرگداشت 40 فیلم، 40 فیلمساز در ساعت 17 روز پنجشنبه 22 فروردین ماه در مرکز همایش های شهرداری، نمایشنامه خوانی انقلاب، اکران برگزیده آثار تصویری با موضوع انقلاب و دفاع مقدس، برگزاری چهل و دومین محفل طنز قمپز و همچنین جشنواره استانی تئاتر مردمی بچه های مسجد از جمله برنامه های در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به برگزاری آیین بزرگداشت 40 فیلم، 40 فیلمساز گفت: بیش از 50 فیلمساز فعال در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در قم شناسایی شده اند.
سیدین نیا با بیان اینکه بخش مهمی از آثار تولیدی قم در این حوزه مربوط به ژانر مستند است افزود: این فیلم ها در قالب هشت لوح فشرده جمع آوری شده است.
هفته هنر انقلاب اسلامی از روز بیستم فروردین ماه مصادف با سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی آغاز می شود.
سید مرتضی آوینی، نویسنده، مستندساز و هنرمند انقلاب اسلامی، بیستم فروردین ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند و تلویزیونی روایت فتح، بر اثر برخورد با مین‌های باقیمانده از زمان جنگ تحمیلی به شهادت رسید.
7404/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.