به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری روز پنجشنبه درکارگروه کاهش آلودگی هوا و مقابله با گرد و غبار قم در تالار امام جواد(ع) استانداری افزود: آب مورد نیاز شرب و بهداشت مردم در مناطق سرزمینی ایران باید به هر عنوان ممکن تامین شود اما اعتقادی به انتقال آب بین حوزه ای برای تامین آب بخش کشاورزی و صنعت ندارم.
وی اضافه کرد: برای استقرار صنایع آب بر در سواحل شمال و جنوب کشور به توافق رسیده ایم و اجازه استقرار این نوع صنایع در تمام محیط سرزمینی ایران را نمی دهیم.

** قم در 50 سالگی انقلاب به پاکترین شهر ایران تبدیل شود
کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به محیط زیست قم، گفت: همه بخش های مدیریت استان با کمک حوزه های علمیه، مراجع عظام تقلید، نمایندگان مجلس، دانشگاهیان و سایر اقشار باید بسته مطالعاتی کاملی از وضعیت محیط زیست قم در حوزه های مختلف را آماده کنند که در آن به بحث آب، هوا، خاک، پوشش گیاهی، مصرف انرژی و سایر بخش های زیست محیطی توجه شده باشد.
وی بیان کرد: قم پایتخت معنوی کشور است و باید در زمینه پاکی محیط زیست نیز الگو باشد، در این رابطه نیاز است با همکاری مراکز دانشگاهی الگوی کاملی از وضعیت محیط زیستی این استان تدوین و نتایج آن تا پایان سال آینده در قالب یک بسته کامل و دارای برنامه مشخص ارائه شود.
وی بااشاره به لزوم جبران کم توجهی ها به محیط زیست این استان، ادامه داد: سازمان محیط زیست برای انجام این کار در کنار مسئولان است تا در50 سالگی انقلاب، قم به عنوان پاکترین استان کشور مطرح باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با اجرای این برنامه وضعیت آب، هوا و خاک قم کنترل و با پدیده گرد و غبار مقابله می شود، همچنین میزان مصرف انرژی در این استان به وضعیت مطلوب می رسد.
وی بیان کرد: باید تمام شاخص های محیط زیستی قم در این برنامه مطالعاتی دیده شود و سپس برای حمایت های اجرایی محضر رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری ارائه گردد.
وی ادامه داد: در زمان جنگ با وجود سختی های بسیار به دلیل برنامه داشتن همه طرح ها را اجرا می کردیم امروز نیز با برنامه می توانیم محیط زیست استان قم و تمام مناطق کشور را حفظ کنیم.
کلانتری گفت: به عنوان نمونه دریاچه ارومیه با انجام مطالعات علمی و اجرای راهکارهای آن مسیر احیای خود را طی می کند و عمق آب آن 40 سانت بیشتر شده و مدام در حال افزایش است.

** محیط زیست قربانی توسعه ناپایدار شده است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دربخش دیگری از سخنان خود گفت: این انسان ها هستند که محیط زیست را تخریب می کنند، چرا 50 سال پیش دریاچه قم آب داشت اما اکنون ندارد و محیط زیست استان با چالش هایی مواجه شده است.
وی بیان کرد: محیط زیست قربانی زیاده خواهی نسل حاضر شده که به دلیل منفعت طلبی به دنبال استفاده حداکثری از تمام منابع طبیعی بدون نگاه به آیندگان است.
کلانتری گفت: بیش از 90 میلیارد متر مکعب از آبهای تجدید پذیر کشور استفاده شده که این میزان بسیار بیش از استانداردهای جهانی می باشد که عملا محیط زیست کشور را با مشکل مواجه کرده است.
وی ادامه داد: اگر درست عمل می کردیم و از بارش های آسمانی به بهترین صورت استفاده می بردیم، برای جمعیت 500 میلیونی در کشور آب و سایر منابع طبیعی قابل تامین بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشور ما برای تامین منابع طبیعی با محدودیت مواجه است و اگر بخواهیم در راستای توسعه پایدار گام برداریم و برای رعایت حقوق نسل های آینده در دسترسی به محیط زیست سالم حرکت کنیم باید به این مباحث توجه نماییم.
وی ادامه داد: می توانیم آب مورد نیاز کشور را از دریای شمال و آب های جنوبی تامین کنیم اما هزینه های بسیار زیاد است و به عنوان نمونه آبی که از دریای عمان به مشهد می رسد هر متر مکعب آن 750 هزار ریال هزینه دارد.
کلانتری گفت: امروز صنایعی همچون صنایع خودروسازی میزان مصرف انرژی در کشور را بالا برده است، میزان مصرف روزانه بنزین در کشور حدود 100 میلیون لیتر است که این رقم باید یک سوم باشد و این موجب افزایش آلودگی هوا می شود.
وی بیان کرد: در آلمان برای تولید یک میلیارد دلار کالا 100 هزار تن نفت مصرف می کند در حالی که در این رقم در ایران 850 هزار تن است.
وی ادامه داد: در تیرماه سال جاری به دلیل وجود برخی آلودگی های شیمیایی ناشی از سوخت های فسیلی و احتراق ناقص در موتور خودروها، آلودگی ازن در هوای تهران به حدی بود که باید شهر برای مدت هفت روز تعطیل می شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که با وجود تذکر رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت مصرف صحیح انرژی، ایران هنوز جز کشورهای نخست مصرف کننده انرژی است، افزود: ما حتی 40 درصد بیش از عربستان انرژی هدر می دهیم و این ظلم به محیط زیست و منابع طبیعی کشور است.
7405/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.