به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، نشست علمی نقد جریان احمد الحسن یمانی، (پنجشنبه 19مهر 97) با حضور محققان و پژوهشگران فعال عرصه مهدویت از سراسر نقاط ایران و به همت مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج)، در محل سالن اجتماعات مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد.

آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و آیت الله سیدمحمد حسینی قزوینی مدیر مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج) سخنرانان ویژه این نشست علمی بودند که از روز گذشته فعالیت خود را آغاز کرده بود و امروز پنجشنبه به کار خود پایان داد.
آیت الله اعرافی در سخنان خود، بحث انحرافات و کج راهه های عرصه مهدویت را مورد توجه قرار داد و بر لزوم آگاهی بخشی به همه افراد جامعه توسط فعالان عرصه مهدویت تأکید کرد.

استاد حسینی قزوینی مدیر مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج) هم در این نشست علمی، ریشه انحرافات مهدوی را، عدم آگاهی نسبت به فرهنگ مهدوی دانست و بر آگاهی بخشی به جامعه تأکید کرد و گفت: باید تلاش کرد تا در کتب دبستان، اندیشه مهدوی مطرح شود و دانش آموزان با این فرهنگ آشنا شوند.


حجت الاسلام سیدمهدی مجتهد سیستانی، محقق، پژوهشگر و نویسنده نیز، از جمله نظریه پردازانی بود که در این نشست علمی به ارائه سخن پرداخت و راهکارهایی برای مقابله با شبهات فرقه های انحرافی مهدوی مطرح کرد.


در این نشست علمی دو روزه، چندین کرسی علمی هم برگزار شد که برخی موضوعات آن، جریان شناسی و شیوه های تبلیغ، تبیین فضای حاکم بر جریان های فعال یمانی، روش مناظره و وظایف مبلغین در ایام اربعین، تناقضات و ادعاها، نقد ادله خواب و نقد بعضی از مبلغین آنان و ...، بودند.

لزوم تبیین صحیح اندیشه مهدویت
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، با بیان این که راهکار مقابله با انحرافات در زمینه ظهور، آگاهی بخشی به همه آحاد جامعه است، بر لزوم تبیین صحیح اندیشه مهدویت تأکید کرد.

آیت الله علیرضا اعرافی، در نشست علمی نقد جریان انحرافی احمد الحسن یمانی، که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران و به همت مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج)، در محل سالن اجتماعات مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد، اظهار داشت: ادعاهای دروغین در خصوص مهدویت، در خود اندیشه مهدویت پیش بینی شده است.


او افزود: اگر اندیشه مهدویت را به درستی مورد مطالعه قرار دهیم، مشاهده خواهیم کرد که بارها هشدار داده شده که در دام انحرافات و نسخه های دروغین اندیشه مهدویت نیافتیم.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، با بر شمردن برخی از انحرافات در اندیشه مهدویت، گفت: از جمله مهمترین انحرافات در اندیشه مهدویت، ادعاهای نیابت خاصه از امام زمان(عج) است؛ اگر چه اصل تشرف و رؤیت امام زمان(عج) وجود دارد و ممکن است شخصی به این مهم برسد، اما در خود اندیشه مهدویت تأکید شده که ادعاهای تشرف به امام زمان(عج) و آوردن پیام از سوی ایشان را نباید پذیرفت و اگر هم چنین چیزی وجود داشت، جزء انحرافات است و هشدار دادند که در دام این انحرافات نیافتیم.


او در ادامه، برون رفتن از مدار نیابت عامه امام زمان(عج) را انحراف دیگری در اندیشه مهدویت دانست و خاطرنشان کرد: در اندیشه شیعی و مهدویت، تأکید شده که با تمام قطع راه ها به حضرت مهدی(عج) در زمان غیبت، اصل نیابت عامه وجود دارد و تعریف شده است.


آیت الله اعرافی افزود: تن ندادن به اجتهاد و نیابت عامه، جزء کج راهه ها و انحرافات در اندیشه مهدویت است که وجود دارد و البته در خود این اندیشه هم پیش بینی آن شده است.


او کج راهه و انحراف دیگر در اندیشه مهدوی را در زمینه مباحث علائم و نشانه های ظهور امام زمان(عج) دانست و یادآور شد: بحث علائم ظهور، بحث دامنه دار و پیچیده ای است و البته در این زمینه کارهای خوب اجتهادی شده و در یک دهه اخیر چند اثر و کار خوب در این خصوص ارائه شده است.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، گفت: استعجال در ظهور هم انحراف و کج راهه مهم دیگری است که باز در خود اندیشه مهدویت به آن اشاره شده است؛ با این توضیح که در بحث ظهور، به دلیل این که انتظار طول می کشد، عده ای هستند که نا امید می شوند و ممکن است همه چیز را رها کنند؛ از سوی دیگر عده ای هم استعجال و شتابزدگی در امر فرج، و نشان دادن نشانه های ظهور را دارند، که در اندیشه ناب مهدویت، هر دو این انحرافات (کج راهه ناامیدی از انتظار و فرج و کج راهه استعجال در فرج) پیش بینی شده است.


او اضافه کرد: استعجال در فرج و ظهور، از مسائل عاطفی شروع می شود، و جریان های مختلفی هم مدعی آن هستند که باید هوشیار بود.


آیت الله اعرافی با بیان این که انحراف دیگر در بحث مهدویت، تفسیرهای غلطی است که از بحث انتظار بوجود می آید، گفت: اگر کسی در دوران غیبت مدعی شود که انتظار، بدیل تکلیف است، این هم یک انحراف است.


او گفت: کسی که با نگاه اجتهادی، مقوله انتظار را بررسی می کند، کمتر دچار انحراف می شود، چرا که انتظار بر اساس اندیشه مهدویت، نقشه راه جامع است و مسیرهای انحرافی آن هم از قبل، هشدار داده شده است.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این که در این عصر و زمان، به ابعاد سیاسی و اجتماعی اندیشه مهدویت هم توجه ویژه می شود، یادآور شد: به دلیل فعالیت هایی که در حدود چند سال و در عرصه بین الملل داشتم، بارها مشاهده کردم که گروه ها و افراد مختلفی در کشورهای مختلف، در حال تحقیق و بررسی های زیاد در زمینه اندیشه مهدویت هستند تا نقاطی را پیدا کنند تا این مسیر ناب شیعه اثنی عشری را مورد خدشه قرار دهند؛ و البته اطلاعات بیشتر در این زمینه و آگاهی بخشی به مردم، می تواند راهگشا و مانع از به ثمر نشستن توطئه این دشمنان باشد.


او با بیان این که فعالان عرصه مهدویت، باید اطلاعات و آگاهی های لازم و بیشتری را به مردم ارائه دهند، گفت: از جمله اطلاعات مفید و سودمند که خوب است مطرح و یادآوری شود، ادعاهای دروغی است که در طول تاریخ مهدویت، با آن روبرو بودیم که اگرچه در برهه ای از زمان، شاید موجی هم ایجاد کرد، اما در نهایت به سمت بن بست یا جریانات انحرافی آشکار مثل بهاییت رسید.


آیت الله اعرافی در پایان سخنان خود، با بیان این که باید از همه فعالان اندیشه مهدویت که در زمینه مقابله با انحرافات بی پایه و مخرب حوزه انتظار هستند، تشکر کرد، گفت: ما هم در مدیریت حوزه علمیه، در کنار این حرکت هستیم تا آگاهی بخشی به جامعه به صورت بهتری صورت گیرد.


ریشه انحرافات مهدوی، عدم آشنایی با فرهنگ مهدویت است
رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج)، علت بزرگ انحرافات مهدوی را در عدم آگاهی به فرهنگ مهدوی و عدم مطالعه روایات و احادیثی است که ائمه(ع) دانست و گفت: باید آشنایی با فرهنگ مهدویت را از دوران دبستان آغاز کنیم.

آیت الله سیدمحمد حسینی قزوینی، در نشست علمی نقد جریان انحرافی احمد الحسن یمانی، که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران و به همت مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج)، در محل سالن اجتماعات مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد، اظهار داشت: باید در کنار هشدار دادن در مورد انحرافات مختلف حوزه مهدویت و انتظار که از جمله آن ها جریان انحرافی احمد الحسن و ... باشد، خود فرهنگ ناب مهدوی و اندیشه مهدویت را که برگرفته از آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) است، برای مردم مطرح کنیم.


او افزود: همین بیان صحیح اندیشه مهدویت و تبیین فرهنگ مهدوی، باعث آن خواهد شد که هم با انحرافات موجود در زمینه ظهور و انتظار مقابله شود و هم اگر در آینده انحرافات مشابه رخ داد، به راحتی بتوان بر آن ها و شبهاتی که مطرح می کنند، غلبه کرد.


رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج)، خاطرنشان کرد: البته در این مسیر، ممکن است مطرح کردن بحث های تحلیلی و علمی در نزد عامه مردم، خیلی جواب ندهد، اما اگر همین مباحث، به صورت سؤال از منحرفین مطرح شود، نتیجه بهتری خواهد داد.


وی تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، ترویج فرهنگ ناب مهدوی و اندیشه مهدویت، می تواند بسیار مفید باشد اما متأسفانه باید گفت که در خود شهر قم، در بحث ترویج فرهنگ مهدویت، آن گونه که باید و شاید، موفق نبودیم و کج راهه ها و انحرافات را که در خود اندیشه مهدویت هم پیش بینی شده است، مطرح نکردیم و الا تا همین اندازه کم هم شاهد انحرافات در این زمینه نبودیم.


استاد حسینی قزوینی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: یکی از علل بزرگ انحرافات مهدوی که در تاریخ ایجاد شده، مشکل عدم آگاهی به فرهنگ مهدوی و عدم مطالعه روایات و احادیثی است که ائمه(ع)، در حدود بیش از هزار سال پیش، نسبت به انحرافات مهدوی و کج روی ها بیان کردند.


او افزود: اگر ما مباحث مهدوی را، هم از نظر اثباتی و هم از نظر انحرافاتی که در این زمینه هست، برای مردم خوب بیان کنیم، قطعا مردم، نه تنها انحرافات احمد بصری و ... را قبول نمی کنند، بلکه انحرافات دیگری را هم که ممکن است در آینده مطرح شود را قبول نمی کنند، بلکه خودشان پاسخ شبهات شان می دهند؛ لذا معتقدم ما باید فرهنگ مهدویت را از همین دوران دبستان مان آغاز کنیم و فرزندان و دانش آموزان مان را با فرهنگ مهدوی بزرگ کنیم. 


رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج) تأکید کرد: امروز مسئله مهدویت برای ما شیعیان یک مسئله سرنوشت ساز است، چون ما در نظام جمهوری اسلامی، افتخار می کنیم در رأس آن ولی فقیه است که وجاهت او به نیابت از حضرت مهدی(عج) است؛ و چنانچه ما در حوزه مهدویت نتوانیم خوب کار کنیم، دشمن می آید و تمام بال و پر بحث مهدویت و از جمله بحث خود جایگاه ولایت فقیه را با شبهات مورد خدشه قرار می دهد.


او اضافه کرد: لذا ما اگر بیاییم و بحث مهدویت را در کتاب های درسی دانش آموزان، هم از باب اثباتی و هم در خصوص کج روی هایی که هشدارهای لازم در این زمینه را ائمه اطهار(ع) سال ها قبل مطرح کردند، برای دانش آموزان بیان کنیم، این کودکان و نوجوانان امروز که رفته رفته به سن بزرگسالی می رسند و وارد جامعه می شوند، در مقابل انحرافات مختلفی که مطرح می شود، می ایستند و خودشان توانایی مقابله با شبهات احتمالی را دارند.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1033665
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.