به گزارش ایرنا، حمیدرضا شیخ الاسلام روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در خانه مطبوعات قم، افزود: کمبود مدارس در مناطق توسعه یافته از جمله روبروی بوستان علوی، بنیاد، شهرک انسجام، ایثار و پردیسان در مقایسه با سایر نقاط استان پررنگ تر است.
وی اضافه کرد: اگر دستگاه ها زمین مربوطه را در اختیار آموزش و پروش قرار دهند، می توانیم با کمک خیران بخشی از مدارس مورد نیاز را احداث نماییم، در غیر اینصورت کمبود فضای آموزشی در سال 1400 به 300 مدرسه افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در پنج سال گذشته 149 مدرسه در این استان احداث شده که ساخت بیش از 50 درصد این مدارس با کمک خیران صورت گرفته است و اگر این روند ادامه یابد، بخشی از کمبود فضای آموزشی در استان برطرف می شود.
به گفته شیخ الاسلام، در سال 92 رتبه قم از نظر کمبود فضای آموزشی در کشور 32 و آخرین استان بود، ولی امسال به رتبه 26 رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون در یک واحد آموزشی واقع در شهرک پردیسان که کلنگ احداث آن 6 ماه پیش زده شده است، 800 دانش آموز ثبت نام کرده اند و امیدواریم تا اول مهر این مدرسه به بهره برداری برسد.
وی کمبود فضای آموزشی و مهاجرت را از عوامل افت و خیز رتبه دانش آموزان استان به ویژه در کنکور دانست و بیان کرد: با وجود تمام مشکلات تلاش شده است کیفیت آموزشی در استان هر سال تقویت شود که در این راستا از رتبه کنکور 11 در سال 93 به رتبه کنکور چهار در سال گذشته رسیدیم.
شیخ الاسلام با بیان این که در کنکور امسال بیش از 11 رتبه زیر 100 توسط دانش آموزان قمی کسب شده است، افزود: در سه سال گذشته، نمره دانش آموزان متوسطه دوم در 31 درس اصلی بالای میانگین کشوری بوده است.
وی با اشاره به کمبود یک هزار و 500 نیروی معلم در استان گفت: سال گذشته 613 ردیف استخدامی برای دانشگاه فرهنگیان و 480 ردیف در آزمون استخدامی برای قم در نظر گرفته شد تا بخشی از این کمبودها جبران شود.
وی گفت: 25 مدرسه با جمعیت کمتر از 10 تَن در روستاهای سطح استان قم فعال است که اکثریت این مدارس در مقطع ابتدایی می باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش قم افزود: قانون اجازه ادغام این مدارس را در مقطع متوسطه داده است، ولی اگر مدرسه مقطع ابتدایی ادغام شود، به دلیل این که تعدادی از دانش آموزان با سن کم باید مسیر طولانی برای رسیدن به مدرسه را طی کنند، احتمال بازماندن دانش آموزان از تحصیل وجود دارد.
وی در ادامه گفت: در سال تحصیلی جدید آمار دانش آموزان قم به حدود 250 هزار تن افزایش یافته که نسبت به سال گذشته رقم چشمگیری است.
به گفته وی، حدود 30 هزار دانش آموز اتباع از 101 ملیت مختلف در استان قم تحصیل می کنند و برای ثبت نام آن ها هیچ هزینه ای دریافت نمی شود.
به گفته شیخ الاسلام، روز شنبه 31 شهریور زنگ شکوفه ها در قالب «مهر حسینی» و یکشنبه اول مهر نیز زنگ بازگشایی مدارس با عنوان «مهر مقاومت و پایداری» نواخته می شود و یک هزار و 400 واحد آموزشی در سطح استان آماده است تا خدمات آموزشی و تربیتی به دانش آموزان ارائه نماید.

* اخذ هر گونه پول به نام کمک به مدرسه خلاف قانون است
وی گفت: یک هزار و 400 واحد آموزشی در قم فعال است که هزینه جاری این واحدها در طول سال بیش از 400 میلیارد ریال برآورد می شود و تاکنون سرانه ای از سوی وزارت آموزش و پرورش به این امر اختصاص پیدا نکرده است، ولی با مدیریت مالی حدود 10 میلیارد ریال به عنوان سرانه برای مدارس در نظر گرفته ایم.
وی تاکید کرد: هیچ مدیری حق ندارد به اسم کمک به مدرسه به اجبار از خانواده ها پول دریافت نماید و در صورت شکایت های مردمی با متخلفان به جدیت برخورد می شود.
شیخ الاسلام خاطرنشان کرد: سال گذشته برای 10 مدیر در هیات رسیدگی به شکایت های آموزش و پرورش رای صادر و رای 2 مدیر نیز در پرونده هایشان ثبت شد.
وی افزود: با تشکیل انجمن اولیا و مربیان در مهرماه، اعضای انجمن با مدیر مدرسه جلسه ای تشکیل می دهند و نسبت به چگونگی مدیریت تربیتی و مالی مدرسه هم اندیشی می نمایند تا بتوانند بخشی از مشکلات مالی واحد آموزشی را حل نمایند.
وی اضافه کرد: با توجه به این که طبق قانون بودجه سال 96 می توانیم از فضاهای تجاری موجود در ساختار مدارس برای درآمدزایی استفاده نماییم، تلاش داریم این فضاها به مباحث فرهنگی اختصاص یابد تا از مشکلات احتمالی در این راستا جلوگیری شود.
شیخ الاسلام با بیان این که 60 مدارس هیات امنایی در سطح قم فعال است، گفت: اولیا در مقابل پولی که در مدارس هیات امنایی پرداخت می کنند، باید مطالبه گر خدمات باشند و مدیران این مدارس نیز موظف هستند برنامه های آموزشی و پرورشی را به خانواده ها اطلاع رسانی نمایند.
وی با بیان این که امسال 16 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز هنرستان ها اختصاص یافته است، گفت: از دستگاه ها توقع داریم در این راستا آموزش و پرورش را یاری نمایند.
در استان قم 70 هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش با بیش از 10 هزار هنرجو طی سال تحصیلی گذشته وجود داشت که پیش بینی می شود در سال تحصیلی آینده با توجه به سه ساله شدن دوره آموزش در هنرستان ها این آمار به 15 هزار هنرجو افزایش یابد.

* تاکید بر برقراری عدالت آموزشی در مدارس
وی گفت: معتقدیم دانش آموزان به جای تقویت یافته های علمی باید به سمت تقویت بنیه علمی بروند و باید پرونده کنکور که خسارت های مالی زیادی برای نظام آموزشی و خانواده ها به همراه دارد، جمع شود.
مدیرکل آموزش و پرورش قم با تاکید بر برقراری عدالت آموزشی، افزود: در زمان مدیریت بنده یک مدرسه غیردولتی تشکیل نشده است و معتقدم مدارس باید یک دست شوند و تمام دانش آموزان ضعیف، متوسط و قوی در کنار هم مشغول به تحصیل شوند.
وی با بیان این که جداسازی و ایجاد رقابت کاذب میان دانش آموزان، خیانت به آموزش و پرورش است، اضافه کرد: 8.8 درصد دانش آموزان استان قم در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند و تا زمانی که آموزش و پرورش بومی سازی و تفویض اختیار نشود، عدالت اجتماعی برقرار نمی شود.

* اسکان نوروزی درآمدی برای آموزش و پرورش ندارد
وی گفت: هر سال از 28 اسفندماه تا 13 فروردین ماه مدارس برای اسکان نوروزی مسافران اختصاص پیدا می کند که در این راستا فضای 400 مدرسه در مدت یک شبانه روز باید با نظافت و تغییر چیدمان میز، نیمکت و صندلی ها برای اسکان آماده شود.
شیخ الاسلام افزود: علاوه بر این که تغییر کاربری مدارس که در 2 مرحله صورت می گیرد هزینه هایی برای آموزش و پرورش به همراه دارد، از سوی دیگر تمام نیروهای این سازمان باید برای پذیرش مسافران در تعطیلات عید بسیج شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مباحث توسعه گردشگری مطرح نباشد، آموزش و پرورش به این مساله ورود پیدا نمی کند، با این وجود از مسئولان امر تقاضا داریم این بار را از دوش این نهاد بردارند.
وی تصریح کرد: اسکان مسافران نه تنها درآمدی برای آموزش و پرورش ندارد، بلکه ضررهایی نیز برای این نهاد به همراه دارد.
شیخ الاسلام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آسیب های فضای مجازی، گفت: هر اتفاقی در این زمینه در سطح جامعه رخ می دهد، آموزش و پرورش متهم می شود، در حالی که دستگاه های فرهنگی دیگر نیز باید به کمک این نهاد بیایند تا بخشی از آسیب ها مرتفع شود.
وی افزود: در چهار سال گذشته چهار ساعت آموزش با موضوع پیشگیری از اعتیاد برای دانش آموزان مقطع متوسطه دوم برگزار شده است.
وی همچنین با اشاره به لباس فرم دانش آموزان، بیان کرد: از سال گذشته برای حمایت از تولیدات داخلی استان، آموزش و پرورش با سه شاخص کیفیت، قیمت و تکریم ارباب رجوع به عنوان خریدار در این زمینه ورود پیدا کرده و با تولیدکننده به شرط رعایت این سه شاخص قرارداد منعقد کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش قم با اشاره به این که در قم یک کارخانه دوخت صنعتی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بضاعت تولید داخل استان باید ارتقا یابد تا تهیه لباس فرم را به واحدهای تولیدی استان واگذار نماییم و رضایت خانواده ها نیز از کیفیت لباس ها جلب شود.
وی در پایان با بیان این که 16 هزار فرهنگی در چهار ناحیه، سه منطقه و یک اداره کل خدمت می کنند، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش قم در بعد پرورشی رتبه نخست کشور را داراست و 72 درصد فرهنگیان این استان از خدمات رفاهی رضایت دارند.

* برپایی نمایشگاه فروش ملزومات آموزشی
مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش قم نیز در این نشست گفت: برای ارائه ملزومات آموزشی ایرانی و اسلامی نمایشگاهی از 13 تا 26 شهریورماه فعال شده است.
غلامرضا رضایی افزود: خانواده ها می توانند برای تهیه ملزومات آموزشی، از ساعت 16 تا 22 به سه پایگاه دبیرستان ماندگار امام صادق(ع)، دبیرستان هدایتی و تعاونی مصرف شعبه 2 فرهنگیان واقع در خیابان کارگر مراجعه نمایند.
/2085/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.