به گزارش ایرنا، هم اکنون بیش از 20 هزار تن به صورت مستقیم و 100 هزارتن دیگر به صورت غیرمستقیم در قالب چهار هزار واحد کارگاهی در صنعت چوب و مبلمان قم مشغول کارند و 60 درصد تولید مبلمان کشور در این استان صورت می پذیرد.
همچنین ساخت محصولات چوبی ومبلمان درقم به دلیل سابقه طولانی هنرمندان صنعتگر این استان به یکی از صنایع بومی آن تبدیل شده است و امروز یکی از خوشه های مهم صنعتی قم به همین نام فعالیت می کند.
12 خوشه فعال صنعتی در قم شناسایی که از این تعداد فعالیت اجرایی پنج خوشه آغاز شده و 2 خوشه نیز در سال جاری وارد چرخه کار اقتصادی می شوند.
خبرنگار ایرنا برای اطلاع بیشتر از وضعیت این صنعت و مسائل پیش روی آن گفت و گویی را با شماری از مسئولان اقتصادی استان انجام داد؛ استاندار قم پیرامون این موضوع گفت: صنعت مبلمان قم که به تنهایی 40 درصد از سهم صنعت مبلمان کشور را به خود اختصاص داده یکی از مولفه های مهم توسعه اقتصادی استان است.
سید مهدی صادقی با اشاره به این که صنعتگران این حوزه نباید تنها به فکر بازارهای داخلی باشند، افزود: باید با استفاده از علم روز بازاریابی و تولید محصول با توجه به سلیقه مشتری در کشورهای مختلف، به دنبال ورود صنعت مبلمان قم به بازارهای هدف در خارج از کشور بود.
وی ادامه داد: صنعت چوب قم یکی از رسته هایی است که در کارگروه اشتغال استان مورد تاکید قرار گرفته و با بستر سازی لازم برای صادرات و بازاریابی نوین این محصول، امیدواریم شاهد تحول در زمینه فروش آن باشیم.
صادقی گفت: تولید کنندگان مبلمان در قم باید به علوم روز بازاریابی، انجام تحقیقات و برآورده کردن مطالبات مشتریان و سلایق مختلف در کشورهای هدف صادراتی مجهز باشند تا بتوانند دامنه کسب و کار خود را بیش از پیش گسترش دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم دراین رابطه، گفت: با توجه به مزیت های خوشه مبلمان به عنوان یکی از پنج خوشه کسب و کار رایج در استان، تاکنون به نحو مطلوب از آن استفاده نشده، چرا که با وجود تنوع محصولات ساخت قم، بسیاری از کشورهای خارجی همین محصول را با برند اختصاصی خودشان و قیمت های چندین برابری در بازار داخلی ما به فروش می رسانند و مشکلاتی را در زمینه بازاریابی برای فروش محصولات چوبی تولید شده در قم ایجاد کرده اند.
مهرداد غضنفری با تاکید بر مکلف بودن شرکت شهرکهای صنعتی به ساماندهی اصناف و تشکل های فعال در حوزه چوب و مبلمان و هدایت آنها به فعالیت در شهرک صنعتی قنوات، گفت: تشکیل یک خوشه صنعتی واقعی باید به یک برند اختصاصی منجر شود.
وی با بیان این که برای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی چوب و مبلمان از طریق مسیرهای قانونی، بسته های حمایتی تهیه و فراهم شده است، افزود: مدیران واحدهای تولیدی از شیوه پیگیری جهت بهره مندی از این بسته ها آگاهی لازم را ندارند، بنابراین مقرر شد مدیران دستگاه های اجرایی در راستای آگاهی دادن و اطلاع رسانی در خصوص بسته های حمایتی اقدام نموده و نحوه استفاده از آنها را به طور کامل مشخص کنند و از منابع استانی نیز برای توسعه این صنعت استفاده شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قم نیز در این رابطه به ایرنا گفت: صنعت چوب و محصولات وابسته به آن در قم، حجم بالایی از ارزش افزوده اقتصادی را ایجاد می کند و به همین دلیل از سال های گذشته تلاش شد این صنعت در قالب ایجاد یک شهرک صنعتی تخصصی به فعالیت خود ادامه دهد.
امیر طیبی نژاد ادامه داد: در همین رابطه شهرک صنعتی قنوات در کیلومتر 15 جاده قم - قنوات و پنج آزاد راه قم - گرمسار با مساحتی بیش از 140 هکتار ایجاد شد.
وی با اشاره به انعقاد 163 قرارداد واگذاری زمین در این شهرک، افزود: از این تعداد 10 قرارداد در قالب واحد صنعتی است که جواز تاسیس از سازمان صنعت، معدن و تجارت دارند و بقیه نیز در قالب تفاهم نامه صنفی میان اتحادیه درودگرها، سازمان صنعت و شرکت شهرک هاست که با گرفتن مجوز ازسازمان صنعت به قیمت صنعتی مستقر می شوند‌.
وی تعداد زمین های واگذاری شده این شهرک را 22 هکتار و واحدهای به بهره برداری رسیده را نیز 68 واحد دانست و گفت: برای این شهرک خدمات زیربنایی مناسبی از قبیل آب، برق، گاز، تلفن و راه دسترسی مناسب از مسیر آزاد راه قم - گرمسار طراحی و در دستور کار قرار گرفته است.
طیبی نژاد گفت: برای تامین زیرساخت های شهرک قنوات 300 هزار میلیون ریال معادل 30 هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر،چاپ و نشر،سلفچگان، محمود آباد،ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
اتحادیه درودگران استان قم که فعالیت خود را از سال 1361 آغاز کرده هم اکنون با بیش از چهار هزار واحد عضو در حوزه های تولید محصولات چوبی، رنگ کاری، رویه کوبی و منبت کاری بزرگترین صنف استان قم است که با اشتغال مستقیم حدود 20هزار تن در صنعت چوب قم، بالاترین رتبه اشتغال در این استان را به خود اختصاص داده است.
7405/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.