به گزارش ایرنا ، اکبر بهنام جو روز پنجشنبه در بازدید از نهالستان تولید بوته های فندق در جنگل فندقلو با بیان اینکه این نهالستان ظرفیت تولید سالانه یک میلیون نهال گلدانی فندق را دارد، افزود: امسال بیش از 150 هزار نهال فندق در این نهالستان کشت شده است.
او همچنین با اشاره به ظرفیت های خدادای شهرستان نمین از جمله وجود جنگل فندقلو، این منابع طبیعی را فرصت مناسبی برای رونق اقتصاد توریسم و گردشگری دانست و گفت: در کنار توسعه گردشگری باید به حراست و حفاظت از این منابع الهی نیز همت ویژه داشت.
وی بر لزوم تسریع در عملیات اجرایی پارک جنگلی 230 هکتاری آرپاتپه در جنگل فندقلوی نمین تاکید کرد و افزود: با طرح های مناسب و مهندسی شده سرمایه گذاران را برای فعالیت در عرصه گردشگری جذب می کنیم.
استاندار اردبیل همچنین در بازدید از اراضی در نظر گرفته شده برای ایجاد زمین گلف در جنگل شهر آبی بیگلو نیز اظهار کرد: حدود 50 هکتار زمین برای ایجاد زمین گلف در این ناحیه در نظر گرفته شده و در حال طی مراحل قانونی است.
بازدید از پیست اسکی روی چمن جنگل فندقلو از دیگر برنامه های استاندار اردبیل در سفر به شهرستان نمین بود که در آن بر استفاده مناسب از این مکان ورزشی برای برگزاری مسابقات استانی و کشوری تاکید شد.
منطقه فندقلو در 10 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نمین از توابع استان اردبیل 16 هزار هکتار مساحت دارد که چهار هزار هکتار آن جنگل و رویشگاه طبیعی است و در آن میوه هایی مانند فندق ، سیب وحشی و گونه های علوفه ای و درختی می روید.
این منطقه جنگلی بخشی از جنگل های شرق استان اردبیل به شمار می رود که دنباله جنگل های نیمه گرمسیری استان گیلان است.
در مجموع 19 گونه جنگلی متعلق به 8 تیره و 17 جـنس در ایـن منطقه شناسایی شده اند که از بیـن انواع شناسایـی شده گونه های نادری نظیر فندق ، ممرز ، راش ، بلوط ، بلند مازو و بیدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه می افزاید.
فندقلو بیشتر به فندق و گل های بابونه خود شهرت دارد ، ضمن این که گونه نادر گیاهی سوسن چلچراغ نیز در آن می روید ، این جنگل رویشگاه بیش از 90 گونه گیاه مختلف و عمدتا دارویی است.
بابونه که هر سال جشنواره گل های بانونه به خاطر رویش آن در جنگل فندقلو برگزار می شود گیاهی است یک ساله ، معطر و به ارتفاع 20 تا 40 سانتیمتر که به صورت خودرو در مزارع ، دشت ها ، باغ ها و بیشتر در منطقه جنگلی فندقلو نمین می روید.
آب و هوای مطبوع ، پرندگان و گونه های مختلف جانوری ، وجود آلاچیق و استراحت گاه های شبانه روزی ، برقراری ارتباط بین این منطقه ویژه گردشگری و چشم انداز زیبای گردنه دل انگیز حیران از طریق تله کابین از جمله ویژگی هایی است که در کنار جاذبه های منحصر به فرد طبیعی و جنگلی این منطقه را به تفرجگاهی بسیار دلپذیر برای مسافران ، میهمانان و علاقمندان به طبیعت تبدیل کرده است.
همین جاذبه ها موجب شده سالانه صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی برای آرامش روح و روان خود به دامن این جنگل سرسبز پناه بیاورند.
7120/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.