معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: به زودی کتاب جمعیت استان اردبیل با اعلام شاخص‌ها و برجستگی جمعیتی استان در بخش‌های مختلف چاپ و منتشر می‌شود.
دهقان در گفتگو با ایسنا، منطقه اردبیل، اظهار کرد: در سال‌های اخیر ما براساس تحولات جمعیتی شهرستان‌ها آمارها و اطلاعات را مورد رصد و بررسی قرار می‌دادیم اما بعد از سرشماری سال 95 مصمم شدیم تا به شکل موضوعی آمار و اطلاعات به دست آمده را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما با استخراج 130 آیتم مشخص نظیر سطح سواد، مهاجرت، جمعیت بیکار و ... سعی داریم این آمار و اطلاعات به دست آمده را استخراج و نسبت به ارزیابی و تحلیل این موضوعات به شکل مفصل اقدام کنیم که همه این اطلاعات را نیز در سایت معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در اختیار محققان، برنامه‌ریزان و دانشجویان قرار می‌دهیم تا از این اطلاعات استفاده کنند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با بیان اینکه همه ساله کلیه اطلاعات و گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان اردبیل در کتابچه‌ای تهیه و در اختیار سازمان‌ها و نهادهای مختلف قرار می‌گیرد، گفت: به رغم احصای این اطلاعات و آمار دقیق متاسفانه این نهادها و سازمان‌ها از این آمار کمتر استفاده کرده و حتی حاضر نیستند در قالب بنرها و تابلوهای نمایشگر اطلاعات جمعیتی را به صورت دقیق در اختیار عموم مردم قرار دهند.
دهقان افزود: تمام اطلاعات به ریز جمعیتی استان در حوزه‌های مختلف در اختیار معاونت آمار و اطلاعات است و ما هر سال نسبت به به روز کردن نقشه‌ها و به هنگام کردن آنها براساس بلوک‌بندی انجام شده اقدام می‌کنیم در 130 مورد آیتم اطلاعاتی نسبت به جمع‌آوری و استخراج این آمار و اطلاعات اقدام می‌کنیم.
وی بیان کرد: ما بارها از مسئولان استان به ویژه شهرداری و معاونت فرهنگی و ورزشی خواسته‌ایم تا با نصب نمایشگرها و تابلوهای اطلاع‌رسانی آمار دقیقی که از طریق این مرجع ارائه می‌شود به صورت به روز در اختیار مردم قرار دهند و ما بار دیگر آمادگی خود را برای احصای دقیق این اطلاعات و در اختیار گذاشتن آن برای مسئولان آمادگی‌مان را اعلام می‌کنیم.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از تهیه، چاپ و انتشار کتاب جمعیتی استان در روزهای آینده خبر داد و گفت: ما شاخص‌های جمعیتی استان را از سال 75 تا 95 در بخش‌های مختلف نظیر هرم سنی و اطلاعات بسیار حساس جمعیتی در قالب مجلدی تهیه و به چاپ رساندیم که در این شاخص‌های جمعیتی باید گفت پیام آمارگیری سال 95 این است که جمعیت ما در استان اردبیل رو به پیری گذاشته و روستاها نیز از سکنه خالی شده است.
دهقان اضافه کرد: هرچند برخی از مسئولان نمی‌خواهند این واقعیت تلخ اما به عینه را قبول کنند که مهاجرت از روستاها به شهرها در 20 سال اخیر روند رو به رشدی را داشته است اما این مهاجرت‌ها نشان می‌دهد که کشاورزی سنتی در روستاها دیگر پاسخگوی نیاز آنها نیست و در شرایطی که خشکسالی‌های متعدد و رشد سریع تکنولوژی می‌طلبد تا روستائیان به اقتصاد متفاوتی متکی باشند اما همچنان برخی‌ها سعی می‌کنند تا کارکرد سنتی را در روستاها تجویز و تعمیق بخشند.
وی ضرورت تغییر در کارکرد سکونت روستایی و تحول در بخش کشاورزی را یادآور شد و اظهار کرد: ما اگر از شرایط کنونی گذر نکرده و به سمت توسعه مدرن کشاورزی و صنایع تبدیلی حرکت نکنیم قطعا در آینده‌ای نه چندان دور اکثر روستاهایمان را به ویژه در نیر، کوثر و گرمی خالی از سکنه خواهیم یافت.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.