حسین کربلایی خیاوی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه استان اردبیل یکی از قطب های مهم تولید سیب زمینی در کشور است، افزود: قبلا مینی تیوبر سیب زمینی مورد نیاز کشاورزان از کشور هلند تامین می شد که با تلاش کارشناسان و محققان استان در چند سال اخیر و با تولید 2 میلیون عدد مینی تیوبر سیب زمینی در استان بذر پایه سیب‌زمینی‌کاران تامین و دیگر نیازی به واردات از کشور دیگر وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سیب‌زمینی بعد از ذرت و گندم مهمترین محصول کشاورزی در دنیا محسوب می‌شود، اظهار کرد: با این مقدار تولید مینی تیوبر عملکرد این محصول در استان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی بیان کرد: در بذور وارداتی به کشور احتمال و بیم بیماری و آلودگی بذر وجود داشت اما مینی تیوبر های تولیدی در استان عاری از هر گونه بیماری و ویروس می باشد.
وی ادامه داد: استان اردبیل ظرفیت تولید بیش از 2 میلیون مینی تیوبر سیب زمینی را در سال دارد و در صورت حمایت مسئولان می توان حتی نیاز کشاورزان و سیب زمینی کاران به مینی تیوبر در کشور را تامین و مابقی را به سایر کشورها صادر کرد.
کربلایی خیاوی گفت: هم اکنون به جای کشت مستقیم گیاهچه‌ها در گلخانه‌ها از میکروتیوبرهایی که به صورت آزمایشگاهی پرورش یافته‌اند برای کشت استفاده می‌شود و بذور مینی تیوبر به دست آمده از این گلخانه‌ها پس از تکثیر به صورت بذر الیت و سوپر الیت در اختیار زارعان قرار می‌گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: خوشبختانه با تلاش پژوهشگران، محققان و کارشناسان استان تولید مینی تیوبر سیب‌زمینی از کشت گلخانه‌ای به سیستم هواکشت تغییر کرده است و این امر بیانگر توان علمی کارشناسان در این حوزه است.
استان اردبیل با تولید بیش از 700 هزار تن یک ششم سیب زمینی کشور را تولید می کند .
خبرنگار: نعمت محسن زاده** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
6130/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.