رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: انتظار می رود مجلس با تصویب قوانین مشخص جلوی خرد شدن اراضی کشاورزی را در سطح کشور بگیرد
.

به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، عیسی شاهی زارع در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس و با محوریت بررسی مشکلات کشاورزی اردبیل در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: استان اردبیل در تولید سیب زمینی با رقم 850 هزار تن سالانه رکورددار تولید این محصول در سطح کشور است به طوری که با این میزان تولید بستر رفع نیاز 21 میلیون ایرانی را در تامین این ماده غذایی مقوی فراهم آورده است.
وی به کیفیت تولید محصولات کشاورزی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: ما در اردبیل سالم ترین و باکیفیت ترین سیب زمینی را تولید و روانه بازار می کنیم به طوری که از این محل باید کشاورزان ما بیش از 500 میلیارد تومان درآمد داشته باشند و زمینه اشتغال صدها هزار نفر در این بخش فراهم آید که به دلیل برخی مشکلات و نارسایی ها زمینه تحقق این امر ایجاد نشده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل میانگین تولید در هر هکتار را در استان اردبیل بالاتر از متوسط کشوری توصیف کرد و افزود: متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار در استان اردبیل 34 تن است در حالی که در کشور این رقم 26 تن می باشد که 8 تن از متوسط کشوری زارعین ما بیشتر تولید می کنند.
شاهی زارع با یادآوری اینکه به رغم تولید بیشتر و توانمندی زارعین استان برخی عوامل غیراقتصادی بازار کشاورزی را تهدید می کند اضافه کرد: امیدواریم با شفافیت بیشتر زمینه برای عرضه محصولات و سودآوری به نفع زارعین در این حوزه فراهم شود.
وی پرچمداری استان اردبیل را در تولید سیب زمینی یادآور شد و اظهار داشت: به رغم این قابلیت یکی از کارخانه های تولید سیب زمینی مینی تیوبر در استان اردبیل به تعطیلی کشیده شده و دومین واحد نیز اصلا حال و روز خوشی ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل نبود انبارها و سردخانه های مناسب را در نگهداری محصولات کشاورزی به ویژه سیب زمینی یادآور شد و بیان کرد: این شرایط بستری را فراهم کرده تا بسیاری از کشاورزان متضرر شوند.
شاهی زارع در ادامه اظهار داشت: عوامل زیادی در خرد شدن اراضی دخیل است به طوری که میانگین اراضی آبی این استان به 2.2 هکتار رسیده که در اردبیل این رقم 1.1 هکتار است.

وی افزود: در چنین شرایطی که اراضی خرد شده است توجه به مکانیزاسیون و تقویت اقتصاد کشاورزی بی معنا به نظر می رسد چرا که بیشتر زارعین و روستائیان  به تولید کم و تامین معیشت روزانه خود فکر می کنند که این نتیجه عملی شدن پدیده خرد شدن اراضی در کشورمان است که از دوران اصلاحات اراضی در این کشور آغاز شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل ضرورت یکپارچگی اراضی کشاورزی را برای افزایش بهره وری یادآور شد و خاطرنشان کرد: باید جلوی خرد شدن اراضی خودمان را بگیریم که در این زمینه مجلس باید اقدامات قانونی را با استفاده از قانون ارث انجام دهد تا اراضی ما یه یک ثروت ملی تبدیل شوند.
شاهی زارع با بیان اینکه در اجرای طرح کاداستر نیز این امر عینیت نیافته است بیان کرد: با اعمال قوانین و همچنین نظارت بیشتر می توانیم از خرد شدن اراضی جلوگیری کرده و بستر تجمیع این اراضی و یکپارچگی آنها را فراهم کنیم.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.