وزیر راه و شهرسازی گفت: یک سوم جمعیت شهری ایران در وضعیت بدمسکن به سر می برند که باید راهکاری برای حل این مشکل پیدا کنیم
.

به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری در اردبیل اظهار کرد: ما اگر می خواهیم در کشور مشکل مسکن را برطرف کنیم باید صورت مساله را به صورت واقعی ببینیم و در این زمینه به یک اجماع نظر شایسته برسیم.

وی پرهیز از طرح مسایل انحرافی را در حوزه مسکن ضروری اعلام کرد و بیان داشت: 30 درصد جمعیت شهری کشور در بافت فرسوده و ناکارآمد و یا حاشیه ها سکونت دارند که سر و سامان دادن به این اوضاع مساله واقعی در حوزه مسکن است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: به جای ساخت و سازهای جدید و انبوه همچون مسکن مهر که تبعات آن غیرقابل چشم پوشی است باید کیفیت زندگی را در بین شهروندان ارتقا دهیم به طوری که در برخی از استان ها تا 40 درصد جمعیت در بافت های ناکارآمد زندگی می کنند.

آخوندی به جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری استان اردبیل اشاره کرد و افزود: 30 درصد جمعیت این استان در بافت فرسوده و حاشیه ها زندگی می کنند به طوری که در کشور نیز یک سوم جمعیت شهری معادل 19 میلیون نفر در این مناطق سکنی گزیده اند.

وی با بیان اینکه تولید انبوه مسکن به مانند دهه 60 و 70 جزو سیاست های وزارت راه و شهرسازی محسوب نمی شود خاطرنشان کرد: ما با یک نرخ رشد ثابت و یا حتی منفی جمعیت شهری روبرو هستیم به طوری که در همین شهر اردبیل با یک رشد سالانه 7 هزار نفر جمعیت به عنوان مهاجرپذیرترین شهر این استان روبرو هستیم در حالی که در 9 شهر دیگر این استان رشد جمعیت شهری منفی است.
عضو کابینه دوازدهم از کند شدن رشد جمعیت در بسیاری از شهرها حتی در پایتخت خبر داد و افزود: جمعیت تهران در 5 سال گذشته از 8 میلیون و 400 هزار نفر در آخرین سرشماری به 8 میلیون و 700 هزار نفر رسیده که یک رشد سالانه 80 هزار نفری را نشان می دهد.
آخوندی با بیان اینکه در برخی از شهرها نظیر البرز با یک رشد جهشی جمعیت شهری روبرو هستیم بیان کرد: روند افزایش جمعیت شهری در سایر مناطق کشور کاهنده است.

وی مساله اصلی را در قالب برگزاری جلسات مرتب ستاد بازآفرینی شهری ارتقای کیفیت زندگی شهروندان خواند و گفت: باید هر ماه در هر شهرستان جلسات ستاد بازآفرینی برگزار شده و همه 21 دستگاه عضو این ستاد مکلف به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان باشند.

وزیر راه و شهرسازی سیاست اعمال شده را در این حوزه جلو بردن کار به روش محله به محله توصیف کرد و اظهار داشت: البته هر محله مشکل و مساله خاص خود را دارد و سیاست ما این است تا در روش محله به محله برپایه علقه ها و احساس تعلق شهروندان حرکت کنیم.

آخوندی از محله به عنوان کوچکترین سازمان شهری یاد کرد و گفت: ایرادی که ما به مسکن مهر وارد می کنیم این است که در مسکن مهر کالبدمحوری جایگزین شهروندمحوری شده بود.

وی ادامه داد: ما به جای اینکه قلنبه و سلنبه حرف بزنیم بهتر است به دنبال راهکاری اساسی برای حل سکونتگاه ایمن 30 درصد جمعیت ایران باشیم که در شرایط بدمسکنی به سر می برند در حالی که ارتقای زندگی آنها باید مورد توجه قرار گیرد. Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.