به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مرتضی ضرابی روز چهارشنبه در جلسه هم اندیشی گسترش فعالیت های بانک خون بند ناف رویان در اردبیل افزود: هم اکنون در اقلیم کردستان عراق دفتر نمایندگی داریم و چندین درخواست هم از کشورهای خارجی برای ایجاد نمایندگی شده است.
وی اظهار کرد: عمان، عراق، امارات متحده عربی و جمهوری آذربایجان از جمله کشورهایی هستند که در خواست نمایندگی از ایران برای راه اندازی بانک خون بند ناف را دارند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از سلولهای بنیادی انقلابی در خدمات پزشکی بوجود آورده است، بیان کرد: بانک خون بند ناف رویان در 28 استان کشور دفتر و نمایندگی دارد تا این دانش پیشرفته در خدمت مردم قرار گیرد.
وی ادامه داد: بیش از 60 نوع بیماری مخاطره آمیز و غیر قابل علاج و بدخیم از جمله بیماریهای تالاسمی، خونی، سرطانی با استفاده از سلولهای بنیادی قابل درمان است.
وی هدف از جمع آوری خون بند ناف برای استحصال سلول های بنیادی را به خاطر استفاده از آنها برای درمان بیماریهای ماهیچه ای، عصبی، قلبی و استخوانی و دیگر بیماریهای ناعلاج عنوان کرد و قابلیت تکثیر نامحدود آن و امکان تبدیل آن به سلول های دیگر را دو ویژگی بسیار مهم سلول های بنیادی دانست.
وی با بیان اینکه ذخیره سازی خون بند ناف در جهان از سال 1990 میلادی آغاز شده است، اضافه کرد: فعالیت های ذخیره سازی خون بند ناف رویان در ایران از سال 84 آغاز شده است.
اواضافه کرد: شانس موفقیت پیوند سلول‌های بنیادی در بیماران خونی 80 درصد است و پیوند سلول‌های بنیادی به بیماران مبتلا به فلج مغزی نیزانجام می شود به طوری که بزرگترین پروژه ملی و بین المللی با همکاری ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری، مرکز طبی کودکان و بانک خون بند ناف رویان در آینده نزدیک به 120 بیمار فلج مغزی در کشور پیوند سلول های بنیادی انجام خواهد گرفت و امیدواریم با نتایج خوب به دست آمده این امر را گسترش دهیم.
ضرابی با اشاره به اینکه مهمترین منبع سلول های بنیادی مغز استخوان و خون بند ناف می باشد، گفت: در مواقع اضطراری و ضروری بیمار حداقل 6 ماه طول می کشد که نمونه و دهنده مناسب برای بیمار پیدا شود در حالی که در بانک های بند ناف خون در کمتر از 30 ثانیه نمونه مورد احتیاج یافت می شود.
مدیر عامل شرکت فن آوری بن یاخته های رویان از وجود سه بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون، بیمارستان شریعتی و رویان در کشور خبر داد و افزود: 20 هزار نمونه در بانک عمومی که اهدایی هستند و 80 هزار نمونه در بانک خصوصی که خانوادگی هستند در کشور وجود دارد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان به همه خانواده ها به ویژه به خانواده هایی که سابقه بیماری دارند و توصیه کرد: نسبت به ذخیره سازی خون بند ناف که درواقع به مانند بیمه بیولوژیکی است اقدام کنند تا در مواقع ضروری به درد آنها بخورد.
اولین پیوند خون در سال 1988 میلادی در فرانسه توسط دکتر گلوکمن به یک کودک مبتلا به کم خونی انجام گرفت.
طبق استاندارد جهانی خون بندناف تا 20 سال نمونه ذخیره شده قابل نگهداری است و بهترین زمان استفاده از آن در پنج سال اول ذخیره سازی است.
خبرنگار: نعمت محسن زاده** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
/6016/6130
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.