رئیس بیناد نخبهگان استان اربیل از برگزاری جشنواره منطقهای اختراعات و ابتکارات تحت عنوان «رویش البرز» با حضور مخترعان 6 استان اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، گیلان و قزوین به میزبانی استان اردبیل خبر داد.
حسین شایقی، در گفت و گو با ایسنا منطقه اردبیل، تصریح کرد: بنیاد ملّی نخبگان با هدف رونق بخشیدن به فضای ابتکار، انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی اختراع های برگزیده و تسهیل در مسیر آنها به منظور رسیدن به محصولی دانش بنیان و تکمیل چرخه نوآوری و تبدیل داراییهای فکری به ثروت، اقدام به برگزاری جشنوارههای منطقهای رویش در طول سال میکند. که مخترعان میتوانند با نام نویسی و شرکت در جشنوارههای مذکور، اختراع خود را در رقابتی سالم مورد ارزیابی قرار دهند.
وی با اعلام اینکه اختراع هایی که در این جشنوارهها مورد تأیید هیئت داوران قرار میگیرند می توانند از تسهیلات بنیاد برای طی مسیر توانمندسازی اختراعهای برگزیده بهره مند شوند، تصریح کرد: ثبت نام در این جشنواره از 4 اردیبشهت ماه آغازشده تا 3 تیر ماه از طریق سایت بنیادهای نخبگانی استانها انجام میشود.
شایقی، هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی اختراعات با قابلیت تجاریسازی، تسهیل حرکت به سمت تشکیل شرکت و تولید دانش بنیان و تکمیل چرخة نوآوری تبدیل داراییهای فکری به ثروت عنوان و کرد و گفت:
این جشنواره در 21 و 22 تیرماه سال جاری به میزبانی استان اردبیل برگزار خواهد شد.
وی با اعلام اینکه فقط اختراعاتی که تاریخ ثبت آنها، 1392 و بعد از آن است، مجاز به نام نویسی هستند بیان کرد: گروههای 15 گانه اختراعات عبارت از الکترونیک و کنترل، برق و قدرت، مخابرات، کامپیوتر و IT، پزشکی (تجهیزات)، مهندسی مواد و متالوژی، مهندسی عمران، شیمی، مهندسی پلیمر، نفت و گاز و پتروشیمی، علوم دارویی، صنایع غذایی، کشاورزی، مهندسی مکانیک، هوا فضا هستند که لازم است نام ارائه دهنده اختراع در جشنواره و نام نویسی کننده آن در گواهی ثبت اختراع وجود داشته باشد.
رئیس بنیاد نخبه گان استان اردبیل اضافه کرد: از آنجا که ظرفیت پیشبینی شده برای هر جشنواره محدود است، اختراعات متقاضی حضور در جشنواره در یک فرآیند داوری اوّلیه ارزیابی شده و برگزیدگان از میان آنها مجوز حضور در جشنواره را (حضور در فرآیند داوری نهایی) دریافت میکنند، بنابراین نام نویسی در این سامانه به معنای حضور قطعی در جشنواره نیست.
شایقی با اشاره به اینکه مدارک مورد نیاز برای نام نویسی در زمان نام نویسی در قالب پی دی اف جهت بارگذاری همراه متقاضی باید باشد بیان کرد: از آنجا که آگاهی هر مخترع از نحوة داوری اختراع برای یک داوری عادلانه، در برنامهریزی مخترع برای بهبود عملکرد اختراع و ارائه بهتر آن مؤثّر است، بنابراین مبنای امتیازدهی و ارزیابی اختراع در سطح 3 بیشتر بر اساس قابلیّت تجاریسازی اختراع بوده و بطورکلی امتیاز هر اختراع از جنبههایی از جمله مبانی علمی و فنّاورانة اختراع، میزان تازگی اختراع و طول عمر فنّاوری، کاربردی بودن طرح و امکان بهرهبرداری از آن در شرایط کنونی کشور و قابلیت ورود به بازار و ارزش افزوده اقتصادی حاصل از تولید انبوه مد نظر داوران خواهد بود لازم است متقاضیان به موارد یاد شده توجه داشته باشند .
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در زمان ارزیابی، صحّت ادعاهای مخترعان باید به صورت عملی برای داوران احراز گردد. در صورتی که امکان ارائه اختراع به دلایلی از قبیل سنگینی و حجیم بودن در جشنواره میسّر نباشد، تهیۀ فیلم و عکس از شیوه عملکرد اختراع برای ارزیابیِ مناسب، بسیار موثر خواهد بود. به مخترعان توصیه میشود پاورپوینت و فیلم کوتاه و مناسبی از عملکرد اختراع همراه با توضیحات خود، تهیۀ و به هیأت داوران ارائه کنند.
رئیس بیناد نخبه گان استان اردبیل با اشاره به اینکه داوری طی دو مرحله در محل جشنواره انجام خواهد شد تصریح کرد: ابتدا مخترع باید طبق برنامه زمانبندی که زمان پذیرش و تحویل غرفه به ایشان ارائه خواهد شد در محل اتاق کنفرانسی که در آن داوران تخصصی و صاحبان صنعت و متخصصین تجاریسازی بهطور همزمان حضور دارند اختراع خود را ارائه و به سؤالات هیئت داوران پاسخ دهد و در مرحله بعدی داوران برای ارزیابی عملکرد اختراع و رؤیت آن به محل غرفه مراجعه و از نزدیک اختراع را ارزیابی خواهند کرد بنابراین برای اینکه حقّی از شما مخترعان ضایع نشود، باید اطلاعاتی را که داوران میخواهند با اطمینان در اختیار آنان قرار داده چرا که تمامی داوران متعهد به رعایت حقوق مالکیّت معنوی اختراع بوده و تعهدنامۀ مربوطه را امضاء کردهاند.
شایقی با اعلام اینکه به طور کلی مسیر توانمندسازی از سه ایستگاه با نامهای «اختراعهای سطح 3»، «اختراعهای سطح 2» و «اختراعهای سطح 1» میگذرد تصریح کرد: داوری این اختراعهای سطح 3 بر اساس معیارهای از قبیل،
میزان تازگی اختراع در سطح ملّی و بینالمللی، طول عمر فنّاوری حاصل از اختراع ، آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از بهکارگیری اختراع، چگونگی مستندسازی فرایند رشد اختراع و قابلیت ورود به بازار و ارزش افزودة اقتصادی و اجتماعی حاصل از تجاریسازی اختراع دواری خواهد شد .
وی اضافه کرد: همچنین داوری اختراعهای سطح 2 با معیارهایی از قبیل دستیابی به نسخه تجاریسازی اختراع به منظور توجیه فنی و اقتصادی آن، کسب مجوّزها، تأییدیهها و استانداردهای داخلی و خارجی، میزان پیشرفت در تشکیل شرکت مرتبط با اختراع، میزان پیشرفت اختراع در زمینه سرمایهیابی و بازاریابی، و احتراع های سطح یک نیز با معیارهایی از قبیل، تولید و فروش محصول یا فروش حق استفاده از اختراع، جذب سرمایهگذار برای تولید انبوه و ارائه مدل سرمایهگذاری، کسب مجوّزها، تأییدیهها و استانداردهای داخلی و خارجی، میزان پیشرفت اختراع در ایجاد و توسعه بازار و میزان رشد شرکت تأسیس شده داوری خواهد شد.
وی در پایان اعلام کرد: تعداد اختراعهای برگزیده در هریک از سطوح سهگانه و میزان تسهیلات مادّی مورد نیاز برای توانمندی هر دسته به طور سالیانه از سوی رئیسبنیاد تعیین میشود.
انتهای پیام
کپی شد