عدیل سروی روز پنجشنبه افزود: به منظور گسترش انواع سیستم های آبیاری تحت فشار در استان و صرفه جویی در میزان آب کشاورزی و جلوگیری از هدر رفت آن و به طبع آن افزایش تولید در واحد سطح این سازمان طرح های مختلفی را در دست اقدام دارد که با اجرایی شدن آنها مجموع بیش از چهار هزار و 200 هکتار از اراضی مستعد استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز خواهد شد.
وی با اشاره به عنوان پروژه های در دست اقدام این سازمان گفت: شرکت تعاونی قزل سنبل جعفر آباد با سطح اجرایی یک هزار هکتار ، شرکت تعاونی غزال زمین مغان با سطح اجرایی 529 هکتار ، شرکت تعاونی قیزل سنبل بوسجین نیر با 630 هکتار ، شرکت کشت و صنعت پارس با یک هزار و 380 هکتار و شرکت تعاونی دیز با سطح اجرایی 48 هکتار و شرکت تعاونی مزرعه مجید گرمی اراضی پایاب گیلارلو با 630 هکتار از مهم ترین طرح های در دست اجرای این سازمان در گسترش انواع سیستم های آبیاری تحت فشار و استفاده مناسب و موثر از سفره های آب زیر زمینی است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، او اظهار کرد: با اجرای این پروژه های مهم گام های موثری برای افزایش تولید در واحد سطح و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با محوریت تولید و اشتغال برداشته خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با اشاره به اراضی در دست مطالعه و آماده اجرا برای گسترش سیستم های آبیاری تحت فشاردر استان نیز افزود: در حال حاضر هشت هزار و 233 هکتار از اراضی در دست مطالعه بوده و در سطح 557 هکتار اراضی مستعد را شناسایی کرد.
وی گفت: مطالعات لازم در زمینه آنها توسط متخصصین آب و خاک صورت گرفته که این طرح ها پایاب سد قره قشلاق به مساحت 95 هکتار ، پایاب سد نساز خلخال با سطح 70 هکتار ، اراضی روستای درو خلخال با سطح 112 هکتار و اراضی قوچ مغان با سطح 280 هکتار را شامل می شود.
میزان کل اراضی کشاورزی اعم از باغی و زراعی استان اردبیل 778 هزار هکتار است که رتبه اول کاربری کشاورزی در سطح ملی را به خود اختصاص داده است.
استان اردبیل دارای 225 هزار هکتار اراضی آبی ، 515 هزار هکتار اراضی دیم و 38 هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی ، باغی و دامی را تولید می کند.
تنوع اقلیمی ، وجود کشت و صنعت ها ، دشت های حاصلخیز ، 120 هزار بهره بردار ، 4.2 میلیون واحد دامی ، عشایر ایل سون ، سدهای ذخیره آب ، تولید چهار درصد از محصولات کشاورزی کشور ، نقش 28 درصد بخش کشاورزی در تولید ناخالص و نقش 38 درصدی بخش کشاورزی در جمعیت شاغل استان از جمله قابلیت های مهم کشاورزی استان اردبیل است.
استان اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس ، رتبه اول تولید کلزا ، رتبه دوم تولید سیب زمینی ، رتبه سوم تولید عسل ، رتبه پنجم تولید چغندر قند ، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
پارسال برای دومین سال پیاپی در این استان رکورد تولید گندم شکسته شد و با تولید بیش از از 740 هزار تن گندم و خرید 550 هزار تن از آن از رتبه 11 به 4 کشوری ارتقا یافت.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.