به گزارش ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، منصور عالیقدری روز دوشنبه در جلسه بیرخانه های شهرستانی ستاد خدمات سفر استان اردبیل افزود: پاسداری از آداب و رسوم عید نوروز و احیای فرهنگ ‌های بومی مرتبط با عید باستانی و آماده سازی پرونده ثبت جهانی فرهنگ کهن نوروز از اهداف اجرای این طرح است.
او گفت: افزایش آگاهی مردم هر یک از مناطق کشور نسبت به آداب و رسوم بومی خود و جذب گردشگر از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
او همچنین با اشاره به ثبت عید نوروز در فهرست میراث ناملموس جهانی یونسکو، اظهار کرد: در حال حاضر پرونده ثبت جهانی نوروز کشورهای ایران ، ترکیه ، آذربایجان ، هند ، پاکستان ، قزاقستان ، قرقیزستان ، تاجیکستان ، ازبکستان ، افغانستان و عراق با مدیریت ایران در حال آماده سازی است.
وی از دیگر اهداف اجرای این طرح را جلوگیری از همسان سازی مراسم و آیین های سنتی عید نوروز در استان‌ های مختلف کشور و احیای آداب و رسوم خاص و بومی هر منطقه ذکر کرد و خواستار مستندسازی آیین ها و رسومات سنتی هر شهرستان و منطقه برای تکمیل پرونده ثبت جهانی نوروز و ارسال آن به دبیرخانه ستاد اجرایی استان شد.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از مهم ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال های پس از آن است.
این بنا پس از وفات شیخ به سال 735 هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اهمیت این اثر تاریخی به طور کلی در رابطه ای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوه گر می شود ، اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده اند.
مجموعه کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو) ، سردر ، حیاط بزرگ ، رواق ، مقبره شیخ صفی الدین ، حرم خانه ، مقبره شاه اسماعیل ، چینی خانه (که دارای گچ بری های زیبا و چند درِ چوبی و نقره ای نفیس است) ، مسجد جنت سرا ، خانقاه ، چراغ خانه ، چله خانه و شهیدگاه است.
این مجموعه ارزشمند پنجم تیر سال 1389 خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
یکی از آثار این مجموعه فرش بسیار معروفی به نام قالی اردبیل است که یکی از مشهورترین قالی های جهان است و در گذشته در آرامگاه وی بوده اما هم اکنون در موزه ویکتوریا و آلبرت کشور انگلستان نگهداری می شود.
خبرنگار و انتشار دهنده: گیتی طالبی
6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.