خبرگزاری مهر، اصغر مناف زاده*: پایکوبی کرونا در سایه کم توجهی برخی از مردم و عدم مدیریت اصولی بحران آغاز شده و قطع سیر صعودی آن همت مضاعفی می‌طلبد. در این خصوص به اندازه کافی در رسانه‌های دیداری و شنیداری در فضای مجازی و رسانه‌های عمومی دیگر چه به صورت درست و چه به صورت غلط به مباحث مختلف آموزشی و مهمی پرداخت شده است.

در راستای مبارزه با کرونا ویروس، اقدامات مختلفی از سوی مسئولان امر برای مدیریت و کنترل آن صورت پذیرفته و در حال حاضر نیز تداوم دارد ولی علیرغم همه اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی و آگاه سازی عمومی مردم، متأسفانه شاهد سیر صعودی مبتلایان به این ویروس در اکثر استان‌های کشور هستیم که آمارهای رسمی اعلامی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گواه این امر می‌باشد.

با نگاه به اوضاع فعلی جامعه در این ارتباط، اولین سوالی که در ذهن مخاطبان و مردم متبادر می‌گردد. این سوال است که پس چه باید کرد؟ چه کارهایی می‌بایست انجام پذیرد که این ویروس منحوس از جامعه ریشه کن گردد؟ برای پاسخ به این سوال‌ها باید به یک واقعیت مهم اشاره کرد. این واقعیت مهم این است که هنوز واکسن و دارویی که باعث از بین رفتن کرونا ویروس باشد، توسط سازمان بهداشت جهانی به طور رسمی اعلام و تائید نشده است ولی همه متخصصین بیماری‌های عفونی و به ویژه اپیدمیولوژیک‌های جهان برای مبارزه با انتشار و شیوع این بیماری در بین افراد جامعه و نهایتاً ریشه کنی آن به یک نسخه واحد رسیده‌اند که اگر بخواهیم آن را به طور ساده و عامیانه بیان کنیم، می‌شود آن را در سه محور یا عنوان خلاصه کرد.

اولی: رعایت بهداشت فردی. دومی: رعایت فاصله و عدم دست دادن و روبوسی با دیگران و سومی که می‌توان گفت مهمتر از دو مورد قبلی به ویژه در صورت اپیدمی شدن ویروس می‌باشد، عدم تردد در سطح معابر عمومی و ماندن در خانه‌ها است.

در صورت رعایت اصول سه گانه اشاره شده، شیوع و انتشار گسترده بیماری کرونا به صورت چشمگیری کاهش می یاید و این سیر نزولی، قطع زنجیره انتشار ویروس که نکته حائز اهمیت در ریشه کنی این بیماری هست را به دنبال خود خواهد داشت. برای انجام موفقیت آمیز سه راهکار فوق، دو رکن در سطح جامعه می‌بایستی با مشارکت و هماهنگی کامل مراحل سه گانه را طی کنند. این دو رکن عبارتند از مردم و شهروندان جامعه و دولت یا حکومت مرکزی.

هرچه این دو رکن با هم هماهنگ باشند و بتوانند مأموریت‌ها و وظایف خود را چه آنهایی که باید به صورت مجزا انجام گیرد و چه تکالیفی که مشترکا می‌بایست انجام پذیرد، قطعاً در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با حداقل ترین خسارت‌های مادی و انسانی بر این بیماری غلبه خواهد شد. با توجه به شیوع گسترده بیماری در شرایط کنونی کشور به نظر می‌رسد، متأسفانه نه نسخه‌ای ارائه شده از سوی اپیدمیولوژیک ها (راهکارهای سه گانه) در سطح جامعه توسط شهروندان رعایت شده و نه هماهنگی لازم و کامل بین مردم و مسئولین در مبارزه با کرونا ویروس ایجاد شده است.

به عبارت دیگر وضعیت بحرانی فعلی جامعه ما هم ناشی از بی توجهی برخی از مردم به هشدارها مبنی بر در خانه ماندن و عدم تردد درون شهری و برون شهری است. به طوری که شاهد هستیم مردم کماکان مثل سابق به دنبال خریدهای سال نو خود هستند و از این مغازه به آن مغازه به همراه خانواده در حال تردد هستند. انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است. از سوی دیگر شاهد مدیریت ناکارآمد بحران به وجود آمده از طرف مقامات مسئول هستیم. کما اینکه روزی از قرنطینه شهرها سخن می‌گویند و روز بعد قرنطینه را به جهت اینکه کارها باید به روال عادی برگردد، موضوعی منتفی شده عنوان می‌شود.

مطمئناً جشن غلبه بر ویروس کرونا با توجه به نکات بهداشتی اعلامی از سوی مردم و مدیریت اصولی بحران امکان پذیر خواهد بود.

* فعال فرهنگی و اجتماعی

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1381065
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.