بهبود علیزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرایط مناسب آب و هوایی و تولید بیش از ۸۰۰ تن عسل ، خلخال را به قطب مهم پرورش زنبور و تولید عسل در استان اردبیل تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه امسال علاوه بر افزایش تولید عسل مقدار ۱۰ کیلوگرم ژل رویال ،هزار و ۷۰۰ کیلوگرم گرده گل و ۹۰۰ کیلوگرم بره موم در خلخال تولید شده ، اظهارداشت: سال گذشته ۷۵۰ تن عسل در این منطقه تولید شد و این شهرستان مقام دوم استان را در حوزه پرورش زنبور و تولید عسل به خود اختصاص داد.
وی گفت: تولید عسل در بیش از ۵۰ هزار کلنی توسط زنبورداران انجام و بیش از هزار نفر نیز در چرخه پرورش زنبور و تولید عسل این منطقه اشتغال دارند.
او بیان کرد: علاوه بر زنبورداران بومی ، هر سال در فصول بهار و تابستان مراتع و گلزارهای طبیعی این شهرستان پذیرای زنبوردارانی از مناطق مختلف کشور از جمله استانهای گیلان و مازندران است.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: با هدف ترغیب افراد بیکار به اشتغال در بخش پرورش زنبور عسل و افزایش میزان تولید این محصول دورههای مختلف آموزشی و مهارتی برگزار میشود.
علیزاده با بیان اینکه یک کارخانه و یک واحد فرآوری و بستهبندی عسل در این شهرستان فعالیت دارند، افزود: این واحدهای صنعتی زیرنظر معاونت تولید غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی عسل تولیدی خود را در بستهبندیهای بهداشتی و با درج تاریخ تولید و انقضا به بازار فروش عرضه میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال اضافه کرد: با هدف ترغیب افراد بیکار جهت اشتغال در بخش پرورش زنبورعسل و افزایش میزان تولید این محصول دورههای مختلف آموزشی و مهارتی برگزار میشود و در این راستا امسال دورههای تخصصی پرورش ملکه و ژلهرویال به مدت پنج روز با شرکت ۱۵۰ نفر از علاقهمندان برگزار شد.
علیزاده گفت: در این دوره آموزشی که در زنبورستان پایلوت خلخال و سایت پرورش ملکه زنبور عسل استان اردبیل بصورت عملی برگزار شد، نحوه تکثیر مصنوعی ملکه ، پیوند ملکه و ژله رویال آموزش داده شد.
وی گفت: هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در بخش پرورش زنبور عسل این شهرستان ایجاد شده و با ارائه تسهیلات ویژه و ارزانقیمت بانکی به متقاضیان اجرای طرحهای زنبورداری این تعداد به ۲ برابر در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
او افزود: در حال حاضر بیشترین تعداد کلنیهای زنبور عسل خلخال از سوی زنبورداران این شهرستان به پرورش زنبورعسل در کندوهای بومی و سنتی و تولید عسل ارگانیک فاقد هرگونه مواد افزودنی فریبنده اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به ناموفق بودن طرح استانداردسازی تولید عسل در کشور بیان کرد: فروش عسل بصورت باز و اضافه کردن مواد غذایی و اسانسهای رنگی غیربهداشتی برای تغییر در رنگ و بوی عسل با هدف فریب مشتری از سوی افراد سودجو از جمله مشکلات فروش این محصول کشاورزی در بازار است.
شهرستان خلخال در جنوب اردبیل با شرایط آب و هوایی کوهستانی و تنوع گلها و گیاهان دارویی یکی از مناطق مستعد کشور در پرورش زنبور و تولید عسل مرغوب میباشد.
عسل تولیدی خلخال به دلیل مرغوبیت بالا علاقهمندان و خریداران زیادی داشته و درآمد خوبی از محل فروش این محصول عاید زنبورداران میشود.