خلیل نیکشاد روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: این پروژهها در زمینههای عمرانی و زیربنایی، آبیاری تحت فشار، تولیدات دامی، صنایع تبدیلی و منابع طبیعی اجرا شده است.
وی مجموع اعتبارات هزینه شده برای اجرای این پروژهها را ۶۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
نیکشاد افزود: با بهرهبرداری از این پروژهها، ۱۴۷ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده و ۸۶۱ خانوار با بهرهمند شدند.
وی بیان کرد: در آستانه ورود به سال زراعی جدید لازم است که عموم کشاورزان طبق توصیههای فنی مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی در راستای رعایت الگو و ترکیب کشت، کشت محصولات استراتژیک مانند دانههای روغنی، غلات دانه ریز گندم و جو، محصولات علوفهای که اغلب دارای ثبت خرید تضمینی هستند، اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به زارعان این استان توصیه کرد که در سال زراعی پیش رو، از کشت بیرویه محصولات غیراساسی مانند سیر، گوجه فرنگی و هندوانه به صورت جدی خودداری کنند چرا که بدون در نظر گرفتن تعادل عرضه و تقاضا و نیازمندی بازار مصرف، همه کشاورزان متحمل ضرر و زیان خواهند شد.
وی اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل برای متقاضیان سرمایهگذاری در بخشهای صنایع تبدیلی و مرتبط با محصولاتی از قبیل بادام زمینی، سیر و گوجه فرنگی و سایر محصولات برای ارائه خدمات فنی و تسهیلاتی در چهارچوب مقررات اعلام آمادگی میکند.
نیکشاد با تقدیر از همکاری شرکت آب منطقهای استان اردبیل در پیشبرد اصلاح ترکیب و الگوی کشت در تمامی مناطق استان که منطبق بر تولید نیازمحور است، خواستار تداوم استمرار همکاری در این زمینه شد.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل با سه دشت مهم اردبیل، مشگینشهر و مغان، دارای ۷۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۳۸ هزار هکتار اراضی باغی میباشد.
استان اردبیل ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، دامی و باغی تولید میکند و در تولید ۱۲ محصول حایز رتبه اول تا هشتم کشوری است.
محصولات کشاورزی تولیدی استان اردبیل حدود چهار درصد مجموع تولیدات کشاورزی ایران بوده و بیش از ۲۹ درصد از تولید ناخالص استان متعلق به بخش کشاورزی این استان است.
هم اکنون ۱۲۰ هزار نفر در بخش کشاورزی استان اردبیل مشغول به کار هستند و بر اساس آمار، ۳۳ درصد از مجموع افراد شاغل استان در بخش کشاورزی در امر تولید انواع محصولات مشارکت دارند.
۱۹۰۵/۶۰۱۶