معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صدمهای که صنعت خودرو به آلودگی هوا وارد کرده است وحشتناک است و به رغم هشدار در این زمینه همچنان تولید خودرو با رونق ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، عیسی کلانتری در دیدار با امام جمعه اردبیل اظهار کرد: ما در کشور کمبود قانون نداریم بلکه در عمل و اجرا با فراز و نشیبهایی روبرو هستیم در حالی که با همین قانون فعلی میتوان بسیاری از معضلات را رفع کرد.
وی به ناقص بودن صنعت و تکنولوژی خودرو در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: همچنان عامل اصلی آلودگی هوا در ایران صنعت خودروست و هیچکس حاضر به پاسخگوئی در این زمینه نیست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: مقام معظم رهبری در 10 سال اخیر بیش از 15 بار، به شدت مصرف انرژی در کشور اعتراض کرده اما گوش شنوایی در کشور وجود ندارد در حالی که در این زمینه باید سیاستهای بلندمدت با هدف کاهش شدت مصرف انرژی اعمال شود.
کلانتری گفت: بعد از روسیه ایران دومین کشور در دنیاست که بالاترین شدت مصرف انرژی را دارد به طوری که هم در بخش صنعت و هم کشاورزی هدررفت این منابع را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: آبیاری مکانیزهای که با رعایت اصول صرفهجوئی در برداشت آب زیرزمینی انجام شود مفید فایده است وگرنه این سیستم نمیتواند جوابگوی توسعه بخش کشاورزی باشد.
معاون رئیس جمهور رقن برداشت از آبهای زیرزمینی را در کشور 52 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این در حالی است که برداشت ما از آبهای سطحی 40 میلیون مترمکعب است که از حیث برداشت منابع آب وضعیت به مراتب بدتری را داریم.
کلانتری افزود: در همین استان اردبیل ما از لحاظ زیست محیطی با کمترین آسیب روبرو هستیم اما آنچه که نگران کننده است برداشت آبهای زیرزمینی است که بعید است به این زودیها بیلان منفی دشت اردبیل بهبود یابد.
وی تصریح کرد: جالب است که بدانیم ما از نسل آینده نیز آبخوری کردیم و این به معنای واقعی در یک استان کشاورزی که چندان توسعه یافتگی صنعتی ندارد نگران کننده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضرورت رعایت مسایل بهداشتی و دفع اصولی پسماند و زباله را یادآور شد و بیان کرد: مساله زباله و فرهنگ درست مردم در نریختن زباله باید به شکل فراگیر مورد توجه قرار گیرد و با توجه به جایگاه فرهنگی و معنوی این استان انتظار میرود در اردبیل بیش از گذشته مساله انضباط و بهبود سیمای شهری اتفاق بیفتد.
کلانتری به موضوع واردات سموم بیکیفیت و استفاده کشاورزان در کاشت، داشت و برداشت محصولات اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که سموم بیکیفیت وارد چرخه میشود به تبع آن کشاورز نیز در مصرف آن بیش از حد مجاز عمل میکند تا تولید محصول او به سرعت و با افزایش همراه باشد.
وی با انتقاد از دامداران در تخریب مراتع و عدم توجه به کنترل چرای احشام بیان کرد: متاسفانه ظرفیت دام ورودی به مراتع بیش از توان چراگاههاست و تا زمانی که به افزایش توان تولید فکر کنیم قطعا فشار بیشتری بر چراگاهها و مراتع وارد میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: قدرت تولید خاک ما سه صدم میلیمتر است در حالی که این شرایط در دنیا 7 صدم میلیمتر است که در این وضعیت باید گفت؛ فرسایش در کشور ما 20 برابر متوسط دنیاست که نتیجه آن را در بیآبی، بیخاکی، فرسایش و نبود گیاهان شاهد هستیم.
کلانتری ادامه داد: متاسفانه در کشور ما فشار دام بر مراتع بسیار بالاست و این به دلیل حمایت بیرویه از افزایش تولید است که در حقیقت به افزایش مصرف انرژی و سایر مولفهها منجر شده است.
وی با انتقاد از سیاستهای کوتاه مدت در حوزه مصرف انرژی و سایر منابع موجود اظهار کرد: دولت در اجرای طرحهای آبخیزداری بیش از 2 هزار میلیارد تومان منابع از طریق صندوق توسعه ملی تامین کرده که امیدواریم در استانی مانند اردبیل شاهد اجرای آنها باشیم.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت: متاسفانه کارخانههای خودروسازی و همچنین واحدهای نیروگاهی و پالایشگاهی بیش از نیمی از آلودگیها را رقم میزنند که باید این واحدها را تعطیل کنیم تا محیط زیست سالمتری داشته باشیم.
کلانتری خاطرنشان کرد: ما به دلیل فرسودگی بخش صنعت و ماشینآلات با تعدد آسیبهای زیست محیطی روبرو هستیم به طوری که تکنولوژی تخریب ما بسیار بالاست.
وی در ادامه به آمار بالای مصرف بنزین در کشورمان اشاره کرد و افزود: مصرف بنزین در کشورمان 100 تا 120 میلیون لیتر در روز است در حالی که در کشور ترکیه این میزان مصرف کمتر از 30 میلیون لیتر است و قیمت هر لیتر بنزین در افغانستان 7 هزار تومان و ترکیه 16 هزار تومان است که همه این بسترها سبب شده تا مصرف به نوعی کنترل شود.
کلانتری در پایان بیان کرد: ما حق نداریم حق و حقوق نسل آینده را پایمال کنیم و اگر محیط زیست ناسالم داشته باشیم پیامدهای آن بسیار ناگوار خواهد بود و آثار تخریبی روحی، روانی، ژنتیکی و ... اتفاق خواهد افتاد.
در این دیدار اسدی از فعالان محیط زیست استان نیز گفت: در سد گیلارلو فاجعهای نظیر گتوند در حال رخ دادن است به طوری که با احداث این سد و سرازیر شدن آب رودخانهها و چشمههای برزند این منطقه در حقیقت به شورهزاری تبدیل شده که غیرقابل استفاده است.
وی با انتقاد از مصرف بیرویه سموم کشاورزی در عملآوری محصول اظهار کرد: ورود دام مازاد به چراگاهها و مراتع استان آسیبهای جدی به همراه داشته و در کنار آن انتظار میرود طرحهای آبخیزداری در این استان اجرایی شود.
انتهای پیام
کپی شد