'بعد از برنامه ریزی انجام یافته برای اتمام راه آهن میانه-اردبیل ظرف سه سال آینده و قطعی شدن بهره برداری از این خط تا پایان سال 99؛ مطالعات احداث راه آهن شمال استان نیز در سال جاری کلید خورد و در هفته اخیر با امضای تفاهم نامه ای بین مدیر راه آهن جمهوری آذربایجان و استاندار اردبیل در باکو، طرفین بر لزوم اتصال ریلی استان اردبیل از طریق منطقه مغان به خط آهن کشور آذربایجان به توافق رسیدند.
شنیدن سوت قطار وعده ای است که سالهاست مردم اردبیل انتظار تحقق آن را می کشند و با گذشت بیش از 12 سال این طرح حتی به نصف راه نیز نرسیده بود، اما با برنامه ریزی و تدبیر استاندار اردبیل ضمن اصلاح برنامه زمانبندی و تعیین تکلیف همه پیمانکاران، در سال جاری علاوه بر اینکه میزان اعتبار تخصیصی از محل بودجه سالانه با افزایش چشمگیر به بیش از 135 میلیارد تومان رسید؛ در اقدامی بی سابقه و برای اولین بار در سطح کشور برای یک خط ریلی در کشور فاینانس داخلی اختصاص یافت و بانک ملی تامین مالی 750 میلیارد تومان از کل هزینه های این طرح را متعهد شد که اولین قسط به مبلغ 250 میلیارد تومان هفته اخیر به حساب پروژه واریز گردید.
در حال حاضر تمام قطعات 12 گانه راه آهن میانه-اردبیل فعال بوده و با تزریق اعتبارات اخیر و طبق برنامه ریزی انجام یافته مقرر شده است تا در تمام قطعات و در طول 175 کیلومتر طول مسیر پیمانکاران با تمام توان و در اکثر قطعات به صورت دو شیفت کاری عملیلت اجرائی را به پیش ببرند.
اما آنچه از ابتدای اجرای این پروژه مطرح می شد توجیه پایین اقتصادی این خط و عدم وجود بار و مسافر کافی در طول مسیر در صورت عدم امتداد آن تا شمال استان بود.
استاندار اردبیل که خود 15 سال قبل از پیشگامان طرح این خط بود با شناخت درست از موقعیت منطقه و فهم درست از این موضوع، ابتدای ورود به استان لازمه تکمیل و تسریع در این طرح را امتداد آن تا شمال استان دانسته و در این جهت گام های عملیاتی برداشت.
در همین راستا و در سایه همکاری و همدلی همه مسئولان و حمایت های نماینده محترم ولی فقیه در استان و مجمع نمایندگان در مجلس شورای اسلامی و پیگیری هایپ و اقدامات جهادی استاندار اردبیل در سال جاری ردیف بودجه مطالعات و اجرا برای راه آهن شمال استان مصوب شد و مطالعات امکان سنجی آن رو به اتمام است.
بهنام جو از قرار گرفتن این طرح در پیوست 20 بودجه خبر داده و اعلام نموده است که حتی در صورت عدم تخصیص اعتبار از محل ملی، از محل اعتبارات استانی برای تکمیل مطالعات این خط آهن اعتبار خواهد گذاشت تا از سال آینده بتوان برای آن ردیف مستقل بودجه اجرائی اخذ نمود.
اما قطعه تکمیلی پازل شبکه ریلی استان اردبیل اتصال به راه آهن جمهوری آذربایجان و راه یابی به خطوط بین المللی ریلی بود که ظرفیت و قابلیت حمل بار این خط را از حدود 4 میلیون تن کالای پیش بینی شده از تولیدات داخلی به بیش از 20 میلیون تن افزایش داده و توجیه اقتصادی و فنی این خط را چندین برابر کرده است.
همین توجیه اقتصادی و فنی بود که طرف آذری را مجاب کرد تا ضمن امضائ تفاهم نامه برای اتصال استان اردبیل از منطقه مغان به خط آهن کشور مقابل؛ برای مشارکت در خط آهن اردبیل-مغان در قالب سرمایه گذاری و B.O.T اعلام آمادگی نمایند.
با تکمیل و اتصال قطعات سه گانه پازل ریلی استان ؛ در کنار طرح های ارزشمندی مانند منطقه آزاد تجاری-صنعتی و پایانه کالای استراتژیک (بندر خشک) امید می رود در سالهای پیش رو شاهد توسعه بهتر و بیشتر استان عزیزمان باشیم.
6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.