پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در دیدار با مدیران و کارکنان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی مطرح شد

قدردانی آیت‌الله مومن از سید حسن خمینی به دلیل تاسیس مدرسه فقهی امام

مدیران و کارکنان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)_ نمایندگی قم پنج شنبه 11 خرداد با آیت الله محمد مومن از شاگردان حضرت امام(س) دیدار کردند.

به گزارش ستاد خبری بزرگداشت امام خمینی(س)، مدیران و کارکنان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) _ نمایندگی قم در ادامه دیدارهایشان با شاگردان حضرت امام، پنج شنبه 11 خرداد با آیت الله محمد مومن دیدار کردند. در ابتدای این جلسه حجة الاسلام و المسلمین سید حبیب الله موسوی گزارشی از فعالیت های دفتر نمایندگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در قم ارایه کرد.

آیت الله مؤمن با اشاره به حضور به موقع مدیران و کارکنان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) _ نمایندگی قم در دیدار با ایشان گفت: این همان چیزی است که حضرت امام سفارش زیادی به آن می کردند و خودشان هم به آن ملتزم بودند. ایشان می فرمودند:« باید سر ساعت شروع درس درب مسجد اعظم ازدحام باشد نه این که یا از نیم ساعت قبل در محل پرسه بزنید تا زمان درس بشود و یا این که تا پایان درس مشغول آمدن باشید.»

وی ادامه داد: حضرت امام هیچ چیز جز خدا نمی‌دید. فقط و فقط خدا را مد نظر داشت. همه کارهایش برای خدا بود و این روحیه در همه حالات چه قبل و چه بعد از پیروزی انقلاب با ایشان بود. اصلاً برای هوای نفس کار نمی کرد. من از سال 1335 در درس فقه و اصول ایشان شرکت می کردم. آن موقع شلوغ ترین درس بعد از درس حضرت آیت الله بروجردی درس حضرت امام بود. ایشان در مسجد سلماسی و مسجد محمدیه تدریس می کردند. در اخلاق هم که می فرمود همه های های گریه می کردند.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: بعد از رحلت آیت الله بروجردی به دعوت رسمی فرزندان ایشان و مرحوم حاج احمد و مرحوم حاج شیخ نصرالله خلخالی - وکیل آقای بروجردی- درس خود را به مسجد اعظم منتقل کردند. این اولین درس در مسجد اعظم بود. حضرت امام همان منبر یک پله ای خود را به این جا منتقل کردند و در جلسه اول درس بسیار از آقای بروجردی تجلیل نموده و فرمودند:« آیت الله بروجردی هرگز برای ریاست قدمی برنداشت و سعی کنید فقط و فقط برای خدا درس بخوانید.» ایشان تنهای تنها به محل درس می آمد؛ نه ماشین شخصی داشت نه تاکسی. پیاده و بدون این که به کسی اجازه دهد ایشان را همراهی کند. بسیار به شاگردان تواضع می کرد. چندین بار سر درس فرمود: من هر روز نفس خبیث خودم را مؤاخذه می کنم که چرا در درس به آمیرزا (یکی از شاگردان) جسارت کردم؛ ولی باز نمی توانم بر آن مسلط شوم، در حالی که اصلاً مسئله ای رخ نداده بود. حتی یک بار که حضرت امام به تب مالت دچار شده بودند، فرمودند بروید از فلانی (یکی از شاگردان که در درس اشکال کرده بود) برای من طلب حلالیت کنید. به امام گفتیم ایشان از اردتمندان شماست و اصلاً ناراحت نشده؛ امام فرمودند: فردای قیامت ارادتمندی دردی از من دوا نمی کند، بروید طلب حلالیت کنید. آن فرد وقتی این را شنید به گریه افتاد.

این مدرس برجسته حوزه علمیه قم درباره وی‍ژگی‌های اخلاقی حضرت امام گفت: حضرت امام بسیار خوش بیان و خوش تقریر بودند و مطلب را کاملاً تبیین می کردند. یک بار یکی از شاگردان از قول یکی از علما اشکالی را طرح کرد، امام فرمودند از خودت چیزی بگو، این که کلام فلانی است. زمانی دیگر که یکی از شاگردان اشکالی را طرح نمود، امام گفتند: اجازه بدهید من اشکال شما را تقریر کنم و بعد فرمودند حق با ایشان است.

آیت الله مومن ادامه داد: امام در دورترین نقطه شهر نسبت به حرم این منزل را تهیه کرد به طوری که بعد از منزل ایشان باغات قم شروع می شد و تا آخر در همین جا حضور داشتند و اصلاً در هوای مرجعیت و ریاست نبودند. با این که شلوغ ترین درس را داشتند، ریالی به کسی پول نمی داد. حتی پس از رحلت آیت الله بروجردی حضرات آقایان شریعتمداری و گلپایگانی شهریه ایشان را پذیرفتند و امام هیچ چیزی را تقبل نکردند و فرموده بودند ما درسمان را می دهیم. در بین مردم هم اصلاً شناخته شده نبودند، ولی طلاب و خصوصاً فضلا به ایشان عشق می ورزیدند و بی هوایی و دوری گزیدن ایشان از دنیا باعث محبوبیت بسیار بالایی در بین طلاب شده بود.

آیت الله مومن با اشاره به تشکیل نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: متأسفانه بعد از پیروزی انقلاب شاگردان ایشان اکثراً از قم رفتند و مسیر علمی ایشان را کسی ادامه نداد. فقط مرحوم آیت الله فاضل و آیت الله منتظری در این مسیر باقی ماندند. لذا لازم بوده و هست که روش علمی امام و نظرات ایشان در حوزه به خوبی تفسیر و تبیین شود. وظیفه آموزشی مؤسسه شما در این زمینه سنگین تر است و دوره های کوتاه مدت و تخصصی گرچه خوب است ولی کافی نیست. باید افرادی ممحض برای آموزش دیدن و آموزش دادن افکار و مبانی اندیشه های علمی حضرت امام شوند. هر کاری از دست من بر آید انجام می دهم. باید سرمایه گذاری بیش‌تری کرد. شورای عالی حوزه هم حتماً همراهی خواهد نمود. آیت الله مومن با اشاره به جایگاه علمی حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی اظهار داشت: من از جناب حاج سید حسن آقا هم متشکر هستم خصوصاً از این که مدرسه فقهی امام را تأسیس کردند. من چند تن از فضلا را برای همکاری به آن جا معرفی کردم و از ایشان هم می خواهم راه اجدادشان مرحوم امام و آیت الله سلطانی طباطبایی و عمویشان مرحوم حاج آقا مصطفی را ادامه و بیش‌تر وقت خود را برای تحصیل و تدریس اختصاص دهند. خداوند به ایشان توفیق بیش تری عنایت فرماید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.