گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

آیت الله میلانی: پیامبر(ص) همچنان رحمة للعالمین است

آیت الله میلانی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) همچنان رحمة للعالمین است، گفت: این رحمت هم شامل وجوه اخلاقی، معنوی، تعلیم و تزکیه نفس بود و هم وجوه مادی را در بر می‌گرفت.

پایگاه خبری جماران: آیت الله میلانی با اشاره به فرمایشات ائمه اطهار(ص) در خصوص پیامبر گرامی اسلام، تأکید کرد: پس از وفات نیز پیامبر(ص) همچنان رحمة للعالمین است.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با آیت الله میلانی در خصوص ابعاد رحمت وجود گرامی پیامبر اکرم(ص) را در ادامه می خوانید:

در آیات و روایات با چه تصویری از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم رو به رو می‌شویم؟

 وقتی به نهج‌البلاغه مراجعه می‌کنیم می‌بینیم که حضرت امیر(ع) دربارۀ پیامبر(ص) مطالب فراوانی فرموده است. ارزش کلام حضرت علی علیه‌السلام آن هم در خصوص حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم مشخص است. وقتی به صحیفه سجادیه نگاه می‌کنیم هم درباره پیامبر(ص) با سخنان گرانقدری مواجه می‌شویم. مطالب عجیبی نیز در سایر روایات و کلام اهل بیت و ائمه اطهار(ع) درباره ایشان وجود دارد.

ائمه علیهم‌السلام شهادت پیامبر را «اعظم ‌المصائب» دانسته‌اند؛ یعنی رحلت ایشان را از این دنیا، بزرگ‌ترین مصیبت می‌دانند، گرچه پس از وفات نیز ایشان همچنان رحمة للعالمین است.

پیغمبر اکرم شخصی است که وحی بر او نازل شده است و این وحی دو قسم است. یک بخش آن قرآن و بخش دیگر، غیر از قرآن است. وقتی ایشان از این دنیا رفت، هر دو نوع آن تعطیل شد. حضور ایشان در میان مردم به واسطه فیض و رحمت پروردگار برای امت بود، چرا که هم موجب تزکیه مردم می‌شد و هم به ایشان تعلیم می‌داد و تمامی رفتار و گفتار و سکنات ایشان را اصلاح می‌کرد. همه اینها مصادیق رحمت هستند.

از سوی دیگر در آیه‌ای از قرآن مجید می‌فرماید تا زمانی که تو در میان این مردم هستی، خداوند متعال آنها را معذب نمی‌کند. همین هم یکی از ابعاد رحمت است که وجود پیامبر، مانع نزول عذاب بر مردم می‌شد.

پس واضح است که این رحمت هم شامل وجوه اخلاقی، معنوی، تعلیم و تزکیه نفس بود و هم وجوه مادی را در بر می‌گرفت.

پس رفتن ایشان مصیبت بزرگی است، چرا که تمامی این اقسام رحمت‌ها از مردم دریغ می‌شود. البته اگر امت اجازه می‌دادند که پس از پیامبر، امیرالمؤمنین متصدی امور شود این مهر الهی همچنان در جامعه جریان پیدا می‌کرد؛ اما متأسفانه افرادی که اهلیت، صلاحیت و لیاقت لازم را نداشتند تصدی امور را بر عهده گرفتند و مانع جریان عطوفت و لطف در میان مردم شدند و اسباب اختلاف در میان امت و گمراهی‌شان را فراهم آوردند.

اگر آن‌چنان که مقرر بود حضرت امیر بر مسند خلافت می‌نشست البته که این نزول رحمت ادامه پیدا می‌کرد، چون ایشان نسخه مطابق پیامبر بود اما متأسفانه عده‌ای نگذاشتند اراده خداوند متعال تحقق پیدا کند.

 

توصیه شما به مردم و جوانان برای نزدیکی به صفت رحمانیت پیامبر اکرم(ص) چیست؟

من مردم را به پیروی از دستورات پیامبر توصیه می‌کنم. اگر در گذشته نیز مردم از سخنان ایشان پیروی می‌کردند این‌ همه تفرقه و گمراهی در میان امت پدید نمی‌آمد. پیامبر(ص) فرمود: «إنی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله، وعترتی أهل بیتی، ما إن تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی أبدا». 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.