امام خمینی(س): موسی بن جعفر در حبس هم مقابله میکرد و مخالف رژیم طاغوتی بود.
امام خمینی(س) دستگیری و حبس حضرت موسی بن جعفر(ع) به دست هارون الرشید را به خاطر قدرت طلبی خلفای عباسی میداند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، هفتم ماه صفر، روز تولد هفتمین امام، حضرت موسی کاظم علیه السلام است. ایشان در یکی از روستاهای بین مکه و مدینه به نام «اَبواء» به دنیا آمدند. حضرت موسی کاظم علیه السلام ، از 21 سالگی، رهبری مسلمانان را برعهده گرفتند و تا زمان شهادت، 35 سال رهبر مردم بودند. به ایشان، به دلیل خوبی هایی که داشتند، لقب هایی چون کاظم (کسی که خشم خود را کنترل می کند)، صابر (صبر کننده)، صالح (درستکار) و امین داده اند. ایشان یک لقب مهم دیگر هم به نام باب الحوائج دارند. این لقب، به این معناست که اگر کسی خواسته و آرزویی از خداوند داشته باشد، با توسل و واسطه قرار دادن امام کاظم علیه السلام می تواند به آرزوی خود برسد.
حضرت کاظم ( ع ) داراى قامتى معتدل بود. صورتش نورانى و گندمگون و رنگ مویش سیاه و انبوه بود. بدن شریفش از زیادى عبادت ضعیف شد , ولى همچنان روحى قوى و قلبى تابناک داشت . امام کاظم به تصدیق همه مورخان , به زهد و عبادت بسیار معروف بوده است. موسى بن جعفر از عبادت و سختکوشى به عبد صالح معروف و درسخاوت و بخشندگى مانند نیاکان بزرگوار خود بود. از حضرت موسى کاظم روایت شده است که فرمود : پدرم ( امام صادق - ع - ) پیوسته من را به سخاوت داشتن و کرم کردم سفارش می کرد. امام ( ع ) با آن کرم و بزرگوارى و بخشندگى خود لباس خشن بر تن میکرد ,چنانکه نقل کردهاند : امام بسیار خشن پوش و روستایى لباس بود و این خودنشان دیگرى است از بلندى روح و صفاى باطن و بیاعتنایى آن امام به زرق و برقهاى گول زننده دنیا .امام موسى کاظم ( ع ) نسبت به زن و فرزندان و زیردستان بسیار با عاطفه ومهربان بود. همیشه در اندیشه فقرا و بیچارگان بود , و پنهان و آشکار به آنهاکمک می کرد. برخى از فقراى مدینه او را شناخته بودند اما بعضى - پس از تبعیدحضرت از مدینه به بغداد - به کرم و بزرگواریش پى بردند و آن وجود عزیز راشناختند. امام کاظم ( ع ) به تلاوت قرآن مجید انس زیادى داشت. قرآن را باصدایى حزین و خوش تلاوت می کرد .
امام موسی کاظم علیه السلام در اندیشه امام خمینی(س)
امام خمینی(ره) دستگیری و حبس حضرت موسی بن جعفر(ع) به دستهارونالرشید را به خاطر قدرت طلبی خلفای عباسی میداند. (الملکعقیم) و معتقد است: خلفا میدانستند اولاد علی(ع) داعیه خلافت وتشکیل حکومت اسلامی را دارند و خلافت و حکومت را وظیفه خودمیدانند; زیرا وقتی از آنها خواسته شد حدود «فدک» را تعیین کنند، حدود کشور اسلامی را تعیین کردند، یعنی این حدود حق آنها بود و میبایست بر آن حکومت داشته باشند. حکام جائر میدانستند اگر امام موسیبن جعفر(ع) آزاد باشد، زندگی را بر آنها حرامخواهد کرد و ممکن است زمینهای فراهم شود که حضرت قیام کند وسلطنت را براندازد.
امام راحل(ره) میفرماید: موسی بن جعفر در حبس هم مقابله میکردو مخالف با رژیم طاغوتی بود. مسلما هفتسال و احتمالا چهارده سال امام در حبس بود; زیرا اینراهی است که همه اولیای خدا پیمودند.
کپی شد