درخت بادام یکی از درختان خانواده شفت ها به شمار می آید که میوه آن فواید بسیار شگفت انگیزی برای سلامتی دارد و مصرف منظم آن می تواند موجب جلوگیری از بسیاری از بیماری ها شود.
درخت بادام یکی از درختان خانواده شفت ها به شمار می آید که میوه آن فواید بسیار شگفت انگیزی برای سلامتی دارد و مصرف منظم آن می تواند موجب جلوگیری از بسیاری از بیماری ها شود. به گزارش خبرنگار سلامت جی پلاس، بادام نوعی میوه به شمار می آید که درخت آن بومی مناطق جنوبی آسیا و خاورمیانه است. این نوع درخت به صورت گسترده کشت می شود و در راسته شفت ها قرار می گیرد. میوه آن دارای یک پوسته سخت بیرونی است که مغزش درون آن قرار دارد. این میوه شگفت انگیز حاوی فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی دیگر است. در حقیقت میوه بادام آنقدر مغذی است که مصرف ۳۰ گرم آن ۸/۱ پروتئین روزانه مورد نیاز بدن را فراهم می کند. بادام را می توان به صورت خام یا پخته شده یا در قالب شیر، کره، آرد و روغن مصرف کرد. مطالعه و تحقیق بر روی خواص بادام از قرن های گذشته تا به امروز ادامه دارد. به همین خاطر گنجاندن بادام در رژیم غذایی روزانه خود بسیار مهم است. بادام غنی از پروتئین ها و مواد معدنی گوناگون است که مهم ترین آنها بیوتین، ویتامین A، منگنز، مس، ویتامین B2، فسفر، منیزیم و همچنین مولیبدن است. فواید بادام برای سلامتی با همه این تفسیر ها دلیل اهمیت گنجاندن بادام در رژیم غذایی چیست؟ با توجه به جمع شدن ارزش های غذایی زیادی که در این میوه کوچک جمع شده است، فواید سلامتی بسیاری برای این میوه تاکنون به اثبات رسیده است. برخی از فوایدی که بادام می تواند برای سلامتی به همراه داشته باشد، عبارت است از:
- کمک به کاهش وزن: بادام حاوی چربی غیراشباع شده است که به ارضای اشتها کمک کرده و پرخوری را کاهش می دهد. فیبر موجود در بادام نیز حتی با وجود خوردن تنها اندکی غذا، سیری مفید ایجاد می کند. براساس مطالعه های انجام شده، بادام یک میوه کم کالری بوده و مصرف منظم آن به دستیابی به یک وزن متعادل در بلند مدت کمک می کند. فیبر همچنین در داشتن یک روده سازگار مفید است؛ بادام همچنین برای سلامت کلی بدن مفید بوده و به خروج سم ها از بدن کمک می کند.
- کمک به جلوگیری از یبوست: از آنجایی که بادام غنی از فیبر است، برای پیشگیری از یبوست بسیار مفید است. البته، هنگام خوردن بادام نوشیدن آب را فراموش نکنید، چرا که آب فرآیند هضم را همانند تأثیر فیبر سرعت می بخشد. مصرف منظم چهار تا پنج عدد بادام در روز می تواند فرایند هاضمه و روده را سالم نگه دارد.
- جلوگیری از خطر ابتلا به آلزایمر: این میوه می تواند بر حفره عصبی مغز تأثیر مثبت بگذارد. بادام به تحریک گذرگاه ها و اتصال های عصبی کمک می کند. هنگامی که این گذرگاه ها در سلامت کامل به سر می برند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری می شود.
- برای زنان باردار مفید است: فولیک اسید موجود در بادام در کاهش نقص مادرزادی در کودکان تازه به دنیا آمده مؤثر است. فولیک اسید همچنین در تحریک سلول های سالم و بافت ها مفید است. مصرف این ماده به وسیله بسیاری از پزشکان توصیه شده است؛ بنابراین مصرف بادام می تواند فولیک اسید مورد نیاز بدن را فراهم کرده که هم برای مادر و نوزاد مفید است.
- جلوگیری از دیابت: گلوکز و انسولین پس از هر وعده غذایی افزایش پیدا می کند. مصرف بادام مانع از این افزایش می شود که به دنبال آن از بالا رفتن سطح قند در بیماران دیابتی جلوگیری می کند. بادام همچنین در تنظیم جذب و فرآوری گلوکز که همه فرایند را ایمن سازی می کند، مفید است.
- کمک به تنظیم فشار خون: بادام حاوی میزان زیادی پتاسیم است در حالی که میزان سدیم در آن بسیار اندک است. این مواد معدنی در کنترل میزان فشار خون نقش بسزایی ایفا می کند.
- دارای تأثیرات ضد التهابی است: بادام دارای دو اسید چرب مهم است؛ لینولئیک و لینولئیک اسید که به کاهش التهاب بدن کمک می کند. این اسیدهای چرب در کاهش کلسترول های مضر موجود در بدن و همچنین داشتن پوست و موهای سالم مؤثرند.
- کمک به تقویت انرژی: منگنز، مس و ریبوفلین همگی در بادام موجود هستند. این مواد به بهبود عملکرد متابولیسم و همزمان تولید انرژی کمک می کنند.
- تقویت سیستم ایمنی: مواد قلیایی موجود در بادام برای تقویت سیستم ایمنی بدن به کار می روند که در جلوگیری از بروز بیماری ها و مشکلات سلامتی نقش دارند. بادام همچنین حاوی مقادیر بالایی ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش آزاد کردن بدن از دست رادیکال های آزاد و سموم را برعهده دارد.
- برای پوست مفید است: بادام در بهبود رنگ پوست نقش بسزایی را ایفا می کند. مصرف منظم بادام، نه تنها برای بزرگ سالان بلکه برای کودکان نیز از آنجایی که موجب زیباتر به نظر رسیدن پوست خواهد شد، توصیه می شود.
- جلوگیری از ایجاد سرطان روده بزرگ: به دلیل بالا بودن میزان فیبر در بادام، تحرکات روده بزرگ افزایش پیدا می کند. زمانی که روده بزرگ در سلامت به سر می برد، خطر تشکیل سرطان کاهش پیدا کرده بنابراین، مصرف بادام می تواند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهد.
- برای قلب مفید است: چربی های غیر اشباع شده، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام همگی در حفظ سلامت قلب مفید هستند. ویتامین E و منیزیم موجود در بادام نیز در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حملات قلبی مؤثرند.
- برای استخوان ها مفید است: فسفر موجود در بادام برای استخوان ها مفید است زیرا به تقویت آنها کمک می کند. این ماده معدنی همچنین در افزایش طول عمر دندان ها و استخوان ها و همچنین جلوگیری از پوکی استخوان ها نقش دارد.
- بادام در واقع با گیلاس ها، شفت ها و آلوها هم خانواده است.
- بادام را می توان تا دوسال در فریزر نگهداری کرد.
- بادام از زمان مصر باستان تاکنون در لوسیون ها و داروها مورد استفاده قرار می گرفته است.
- تنها در سال ۲۰۱۰، بالغ بر ۲٫۵۱ تن بادام در سرتاسر دنیا تولید شد.
- بادام در فرو نشاندن عطش و تشنگی مؤثر است.
- به خاطر چربی های غیراشباع شده موجود در بادام، می توانید هر قدر از آن را که دوست دارید، بدون هیچ نگرانی از چاقی بخورید.
- در هند بادام به عنوان غذای تقویت کننده مغز شناخته می شود.
- حدود ۴۰% از بادام های تولیدی در سرتاسر دنیا به وسیله تولید کنندگان شکلات مصرف می شود.
- تقریباً ۳۰ نوع بادام بر روی کره زمین یافت می شود که تنها ۱۰ گونه آن مصرف خوراکی دارد.