محققان دانشگاه منچستر برای نخستین‌بار نشان داده‌اند که رنگ نور در طول شبانه‌روز بر عملکرد ساعت درونی بدن حیوانات در سنجش زمان و همچنین تنظیم فیزیولوژیکی و رفتار بدن در مطابقت با آن بسیار تاثیرگذار است.

به گزارش جی پلاس، به گفته محققان، این نخستین‌بار است که آن‌ها توانسته‌اند نظریه تاثیرگذاری رنگ بر ساعت بدن همه پستانداران را آزمایش کنند و اینکه این تحقیق همچنین بر روی انسان‌ها قابل اعمال است.

از لحاظ نظری، رنگ می‌تواند برای دستکاری ساعت بدن مورد استفاده قرار بگیرد که برای کارکنان شیفتی یا مسافرانی که قصد دارند میزان پرواز زدگی خود را به کمترین اندازه برسانند، سودمند خواهد بود.

محققان تغییرات نور در زمان طلوع و غروب خورشید را برای درک این امر که آیا می‌توان از رنگ برای تعیین زمان روز استفاده کرد، بررسی کردند.

آنها علاوه بر تغییرات شناخته‌شده در شدت نور که با طلوع و غروب خورشید رخ می‌دهد، دریافتند که در حالت تاریک و روشنی هوا یا گرگ و میش، نور نسبت به سایر اوقات روز، آبی‌تر است.

محققان سپس فعالیت الکتریکی ساعت مغز موش‌ها را در زمان نمایش محرک‌های بصری مختلف به این حیوانات ثبت کرده و دریافتند که بسیاری از نورون‌ها به تغییرات در رنگ بین آبی و زرد بیشتر از تغییر در درخشش حساس هستند.

نتایج این تحقیق در مجله PLOS Biology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.