ماهانه هزاران گردشگر با گرایش های مختلف مشتاقانه برای دیدن محل تولد مردی در کوچه های خمین راه می افتند که کلید گردشگری جهانی خمین است و بهارهای خدادادی اوج این دید و بازدیدهاست.
، ماهانه هزاران گردشگر با گرایش های مختلف مشتاقانه برای دیدن محل تولد مردی در کوچه های خمین راه می افتند که کلید گردشگری جهانی خمین است و بهارهای خدادادی اوج این دید و بازدیدهاست، از خانه ای که جای جای آن بوی امام خمینی بزرگترین رهبر دینی و مردمی قرن را می دهد.

خمین از شهرستان های استان مرکزی است که در گذشته کمره نیز نامیده می شده و در محل تلاقی کوهستان و کویر از شمال با اراک از جنوب با گلپایگان از غرب با الیگودرز و از شرق با محلات همسایه است.

اهمیت این شهر به این است که زادگاه امام روح الله است و تا17 سالگی امام خمینی در زادگاه خود زیسته است.

این شهر به دلیل اینکه زاگاه امام راحل بوده در رژیم طاغوت همواره مورد بی مهری قرار می گرفته و روند توسعه آن بعد از انقلاب اسلامی کلید خورد.

خانه ای که پناه مظلومان بود و اکنون پناه عاشقان است

خانه امام خمینی در خمین دارای برجی است که در گذشته پناهگاه مردم بی پناه و مظلوم از ستم سران منطقه بوده است مردم که سالهای زیادی آماج تهدید خانها و خانزاده های حکومتی و غیر حکومتی بودند.

خانه ای که اکنون پناه عاشقان و مریدان امام خمینی و انقلاب اسلامی است.این خانه را پدر امام راحل در 15 ربیع الثانی 1255 هجری قمری خریداری کرد.

عمارتی به مساحت تقریبی 4326 متر مربع از شخصی به نام محسن، ساکن و اهل خمین، مجموعه ای مسکونی چهار هسته ای در محل سر پل خمین واقع شده است و در بافت تاریخی این شهر چنین عمارتی یافت نمی شود.

خمین یکی از شهرهای قدیمی استان مرکزی است که در 60 کیلومتری جنوب اراک قرار گرفته است. این شهر در زمان قاجار از سه محله سبزیکار، سرپل و اسماعیل بگی تشکیل می شد.

خانه ای بر لب رودخانه زلال

خانه خاندان امام در محله سرپل قرار داشت که تا امروز نیز همین نام را حفظ کرده است، و اکنون خانه امام خمینی را خانه ای بر لب رودخانه ای می دانند که امام زلالی آن را خوب آموخت و با انقلابی که سالها بعد در ایران به راه انداخت زمام امور دست میلیون ها ایرانی مسلمان را به دست خود داد.

خانه امام (ره) در مجموع از پنج بخش شامل حیاط اندرونی مرحوم حاج سید مصطفی پدر حضرت امام که بعدها این خانه موروثی آیت الله پسندیده شد، حیاط بیرونی حاج سید مصطفی، (محل تدریس جلسه های دینی و در پاره ای اوقات مکان پذیرایی از مهمانان)، حیاط دارای شبستان که محل تولد امام خمینی(س) در یکی از اتاق های آن است، حیاط موروثی امام(س)، واحدهای ارتباطی و خدمات است.

پس از درگذشت پدر امام راحل، سهم موروثی ایشان از ملک پدری، عبارت از حیاط محدود و کوچکی است که در آن یک ایوان و سه اتاق وجود دارد. راه ورودی به این حیاط از طریق دروازه اصلی سمت شرق میسر می شود.

پس از ورود به هشتی پشت این دروازه، دالانی سراسری وجود دارد که در وسط آن به طرف غرب، گذری تعبیه شده است که رابط بین دالان و حیاط موروثی امام(س) است.


خانه‌ی خشت و گلی بزرگترین رهبر قرن

همچنین از این حیاط گذر دیگری وجود دارد که رابط این بخش و حیاط منزل آیت الله پسندیده است.

بخش ارتباط و خدمات در انتهای دالان و در جنوب غربی آن واقع است و به اقتضای شرایط و موقعیت آن زمان جهت نگهداری اسب و شتر و سه ردیف اصطبل به موازات یکدیگر ساخته اند که سقف آنها گنبدی شکل است.

نوع مصالح ساختمانی در این بنا ابتدا از گل و خشت بود، ولی نما و روکش پاره ای از آنها برای استحکام در پایه برج به ارتفاع حدود یک متر سنگ کار شده است و کف اکثر ایوان ها از آجر است.


پیوستگی تفکیک ناپذیر خانه با بافت قدیمی شهر خمین و محله سرپل این شهر قابل توجه است، در حالی که با توجه به عرصه، نوع معماری و ویژگی های خانه است.

بدون شک خانه امام(ره) در شهر خمین سمبل و نهاد انقلابی بودن انقلاب اسلامی و رهبر کبیر آن، حضرت امام خمینی(ره) است و گویای دیدگاه مردم سالارانه امام.

بازدید 300 هزار نفری از خانه امام خمینی در خمین

این خانه هر سال شاهد بیش از 300 هزار نفر گردشگر داخلی و هزاران توریست خارجی است و اوج این بازدیدها ایام تعطیلات نوروز است که مسافران از گوشه و کنار ایران است.

در حواشی این بنا برج دفاعی، مسجد، آسیاب ،جوی پر آب خمین و حمامی با ستون های سنگی مشاهده می شود که در نوع خود دیدنی هستند.

این خانه تاریخی در 11 تیر 1375 با شمارهٔ ثبت 1746 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.