احمد مسجدجامعی، قائم‌مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) و ارادت به ایشان محور وحدت ملی ایرانیان است، اضافه کرد: پرداختن به عزای امام حسین(ع) و ارادت به ایشان با زبان و فرهنگ و سنت‌های مردم این سرزمین آمیخته است و حتی نگاه ملی دارد. پرداختن به آن نگاه مهمی است که حتی با گسترش زبان فارسی هم همسو است؛ یعنی هر کجا که زبان فارسی رفته، درباره حضرت حسین(ع) شعر گفته‌اند، حتی اگر مسلمان نبوده‌اند. نمونه آن هم هند و قفقاز است.

به گزارش جماران؛ مراسم معرفی و رونمایی از تقویم قرآنی ۱۴۰۱ همراه با جشن میلاد امام حسین(ع) روز یکشنبه ۱۵ اسفند با حضور سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری؛ احمد مسجدجامعی، قائم‌مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران و غلامرضا خواجه‌سروی، مدیرعامل کتابخانه و موزه ملک و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در سالن آمفی‌تئاتر کتابخانه و موزه ملک برگزار شد.

احمد مسجدجامعی، قائم مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به نقش پررنگ آثار دینی در فرهنگ ایران اشاره کرد و گفت: برخی آثار دینی ما مانند تکایا و مساجد و... به‌نوعی موزه هنرهای اسلامی هم هستند. به عنوان مثال تکیه قاجاری سادات اخوی با دست‌نوشته‌ها و کتیبه‌هایی که منتسب به هنرمندانی چون کمال‌الملک است و بنایی با ویژگی‌های معماری خاص از زاویه نگاه هنری هم حکم یک موزه را دارد.

عضو پیشین شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نقش ویژه قیام سیدالشهدا در تاریخ فرهنگی و اجتماعی ایران، گفت: ارادت به سیدالشهدا در تاریخ ما پررنگ و در دوره‌های مختلف جاری و اصلا معیار و ملاک وحدت ایرانیان است و کسانی که با این موضوع مخالفت می‌کنند، با ایران و ایرانیت و وحدت ایرانی مخالف‌اند.

مسجدجامعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چندین تقویم قدیم ایرانی که برخی از سده چهارم هجری رواج داشته‌اند، گفت: بحث عاشورا و روزشمار آن از مباحث مهمی است که در این تقویم‌ها مورد توجه قرار گرفته است. یکی از تقویم‌های قدیمی با عنوان تقویم نجومی از «نجم الملک» است که ۱۳۳ سال به‌صورت متوالی منتشر می‌شد و به بحث عاشورا و قیام امام حسین(ع) خیلی وسیع پرداخته است.

وی با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) و ارادت به ایشان محور وحدت ملی ایرانیان است، اضافه کرد: پرداختن به عزای امام حسین(ع) و ارادت به ایشان با زبان و فرهنگ و سنت‌های مردم این سرزمین آمیخته است و حتی نگاه ملی دارد. پرداختن به آن نگاه مهمی است که حتی با گسترش زبان فارسی هم همسو است؛ یعنی هر کجا که زبان فارسی رفته، درباره حضرت حسین(ع) شعر گفته‌اند، حتی اگر مسلمان نبوده‌اند. نمونه آن هم هند و قفقاز است.

مسجدجامعی در پایان با بیان اینکه برای امام حسین(ع) که محور وحدت این کشور است و در هر بحران و آسیبی به آن پناه می‌بریم اما یک جای ویژه برای آن را نداریم، پیشنهاد داد: به مناسبت و میمنت این ایام و اعیاد شعبانیه و با توجه به نیت واقف موزه و کتابخانه ملک، بخش ویژه سیدالشهدا در موزه ملک راه‌اندازی شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.