طبق گزارش وزارت بهداشت در روز دوشنبه 11 مرداد 1400، در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

به گزارش جماران؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:‌ کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان ۴۱۱ نفر دیگر را گرفت.

از دیروز تا امروز ۱۱ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۷ هزار و ۱۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که چهار هزار و ۳۱۷ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۹۴۰ هزار و ۷۰۸ نفر رسید و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۱ هزار و ۴۰۷ نفر رسید، تا کنون سه میلیون  و ۴۰۴ هزار و ۵۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.

۵ هزار و ۶۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۲۶ میلیون و ۳۹ هزار و ۴۵۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تا کنون ۱۰ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۴۹۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۷۹۵ هزار و ۶۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳ میلیون و ۸۱ هزار و ۱۷۴ دُز رسید.

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

 

۱۱ مرداد و آخرین اخبار کرونایی استان ها

بیش از یکسال و نیم از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران می‌گذرد و در زمان حاضر خبرهای نه چندان مطلوبی از حیث مبتلایان و فوت شدگان ناشی از ابتلا به این ویروس به گوش می رسد. اگر تا همین چند وقت پیش ۲ هفته طول می‌کشید تا علایم کرونا در بدن مبتلا بروز کند الان به کمتر از ۲۰ ثانیه رسیده است.

امروز پیر حسین کولیوند، رییس سازمان اورژانس کشور می‌گفت: تعداد بیمارانی که بستری شده بیشتر از کسانی است که ترخیص می‌شوند یعنی ورودی بیمارستان ها بیشتر از خروجی است که یک مقدار نگران کننده است. همچنین با توجه به اینکه در پیک جدید کرونا قرار گرفته ایم ماموریت های اورژانس به ٢ و نیم تا سه برابر افزایش یافته است.

فقط رییس اورژانس نیست که وضعیت کرونا در کشور از جمله بیمارستان ها را نگران کننده می داند اتفاقا برای روز دوشنبه از استان ها خبرهایی هم منتشر شد که این گفته رییس اورژانس کشور را تایید کرد. مثلا دکتر محمد مهرتک رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی خلخال گفت: با افزایش شمار مبتلایان به کرونا ، محدودیت جا برای بستری بیش از تعداد اعلام شده در تنها بیمارستان شهرستان وجود دارد.

مهرتک با ابراز نگرانی از سیر صعودی بستری‌های کرونا در بیمارستان امام خمینی (ره) خلخال بیان کرد: در حالی که قبل از موج پنج کرونا تعداد بستری‌ها در این مرکز درمانی سه نفر بود با خیز پنجم بیماری کووید ۱۹ این آمار  به ۲۶ نفر رسیده و شمار مراجعان سرپایی کرونا به این مرکز درمانی نیز به میانگین ۶۰ نفر رسیده است.

نگرانی از افزایش روند مراجعه بیماران به مراکز درمانی اهواز

امروز همچنین از قول دبیر شورای سلامت اهواز این خبر را داشتیم که با توجه به شرایط موجود ،اهواز به سمت افزایش مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی پیش می‌رود لذا باید هشدارها را جدی گرفت و از برگزاری نشست‌های خانوادگی پرهیز کرد.

دکتر مهران احمدی بلوطکی روز دوشنبه اظهار داشت: شاید تا ۲ هفته قبل آمار روزانه مراجعه بیماران کرونایی به مراکز منتخب اهواز ۲۰۰ نفر بود اما اکنون این رقم اکنون به بالای یک هزار نفر رسیده ضمن اینکه تست ۵۰ درصد این افراد مثبت است یعنی روزانه حدود ۶۰۰ بیمار در اهواز شناسایی می شوند.

وی این را هم بیان کرد که در طول یک سال و نیم که از اپیدمی کرونا می گذرد آمار بیماران پنج ماه اول سال جاری در غرب اهواز با تعداد بیماران سال اول بیماری برابری می‌کند که این موضوع نشان از قدرت سرایت سوش های جدید بیماری دارد.

بلوطکی افزود: از ابتدای شیوع تاکنون حدود ۴۵ هزار بیمار در غرب اهواز شناسایی شده اند که حدود ۲۲ هزار نفر از این تعداد مربوط به پنج ماهه اول امسال بوده و طبق آمار هر چه جلوتر می رویم جهش بیماری و سرعت انتشار ویروس بیشتر شده است.

ظرفیت بیمارستان‌های اردبیل در پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شد

استاندار اردبیل نیز گفت:آمار بیماران کرونا روز به روز افزایش یافته و هم اکنون ظرفیت بیمارستان‌های اردبیل در پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شده است.

اکبر بهنامجو روز دوشنبه در جلسه شورای اداری با بیان اینکه شرایط بحرانی کرونایی در انتظار استان اردبیل است افزود:خیز جدید کرونا در استان شروع شده و افراد بستری در بیمارستان‌ها در طول یک هفته اخیر در حال افزایش بوده است.

وی اظهار کرد: انتظار ما از شهروندان رعایت همه‌جانبه پروتکل‌های بهداشتی و استفاده مداوم از ماسک است و باید  فرهنگ‌سازی‌ استفاده از ماسک در استان مورد  توجه واقع شود تا بتوان این ویروس را هرچه سریع‌تر مهار کرد.

کمبودهای درمان بیماران کرونایی در مشهد مرتفع شد

خبرها از مشهد حاکی است که اوضاع این خطه از کشور در خصوص خدمات سلامت و مقابله با کرونا چندان مساعد نیست اما امروز قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: اکنون بسیاری از کمبودهایی که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های کمک تنفسی و اکسیژن ساز داشته، مرتفع شده است.

جان بابایی در حاشیه جلسه با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت وگو با خبرنگاران افزود: با توجه به مدیریت مناسب بیماران بستری و موقت و استفاده از ظرفیت مراکز درمانی در مشهد، اکنون مشکلی در  این زمینه وجود ندارد و مردم نگرانی در این حوزه نداشته باشند.

وی تصریح کرد: با وجود  افزایش چشمگیر بیماران سرپایی و بستری در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه، خوشبختانه مدیریت مناسبی در این حوزه صورت گرفته و از تمام ظرفیت ها برای خدمات رسانی به بیماران استفاده می شود. 

معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت: عملیات احداث بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی امداد و نجات مشهد در حال اتمام است و بزودی پس از تجهیز به بهره برداری خواهد رسید. 

اگر بخواهیم از مناطق دیگر خبر داشته باشیم امروز خبر رسیده است که سمنان چهارمین استان با بالاترین میزان موارد مثبت کرونا معرفی شده است و ظرفیت بیمارستان فریدونکنار تکمیل  است .همچنین  جنوب غرب خوزستان در آستانه فاجعه کرونا قرار دارد .

۱۲ مرداد و آخرین اخبار کرونایی استان ها

اگر بخواهیم فقط تیترها را از مبتلایان و فوتی های کرونا برای امروز داشته باشیم می توان به این عناوین اشاره کنیم و ثابت کنیم که اوضاع چندان مساعد نیست وباید کاری بیشتر از گذشته انجام داد. شماری از اخبار مربوطه عبارت است از :"شمار فوتی‌های کرونا در هرمزگان از مرز ۱۷۰۰ نفر گذشت"، "سه بیمار کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد جان باختند"، "قربانیان کرونا در کیش به ۳۱ نفر رسید"،" ۲۱۱بیمار بدحال آذربایجان‌غربی در بخش مراقبت‌های ویژه کرونا بستری هستند" و" ۱۳۰۰ تن از ماموران اورژانس تهران به کرونا مبتلا شده‌اند".

فوت ۲۴ نفر و بستری شدن ۱۵۳ بیمار کووید۱۹ در البرز، شناساییی ۸۷۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در لرستان ، جان باختن پنج بیمار کرونا در منطقه کاشان ، مبتلا شدن ۹۶هزار نفر در سیستان و بلوچستان به کرونا تا زمان حاضر، از مرز ۶۰۰ بستری روزانه کرونا در خراسان رضوی از جمله خبرهایی است که وضعیت امروز بخش هایی از ایران را در کرونا نشان می دهد. همچنین شناسایی ۳۷۵ ابتلای جدید کرونا در ایلام ، رشد ۸۰ درصدی بستری بیماران کرونایی در گلستان هم از دیگر خبرهای کرونایی امروز است .

گزارش های امروز هم نشان از وضعیت بد ابتلای هموطنان به کرونا در کشور را دارد. عناوین برخی گزارش های منتشر شده کرونایی امروز بدین شرح است :

عزاداری های محرم در  روزهایی کرونایی

محرم نزدیک است و عاشقان حسینی دلشان برای عزاداری سرور و سالار شهیدان پر می کشد و چند روزی است که زمزمه های برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) به گوش می رسد اما مساله این است که چگونه باید مراسم محرم برگزار شود؟ امروز از جمله کسانی که در خصوص مراسم محرم صحبت کردند نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان بودند.

امروز  نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان از همگان خواست که در زمان اوج همه گیری کرونا با شدت بیشتری پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و گفت: برگزاری بسیاری از جلسات ضرورتی ندارد و نباید برگزار کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی در دیدار با رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان افزود: البته برخی از جلسات ضرورت دارند و می توانیم حجمشان را کم کنیم و با تعداد کمتری برگزار کنیم نه اینکه بی تفاوت باشیم.

وی با اشاره به برخی گزارش های نگران کننده در زمینه کرونا تاکید کرد: تعداد مبتلایان زیاد شده؛ ویروس بی رحمانه تر حمله می کند و بهترین راه این است که پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم و هیچ علاجی هم نیست باید رعایت کنیم تا همه واکسینه شوند.

علیدادی سلیمانی تاکید کرد: مقام معظم رهبری چندین بار اعلام کردند که حرف ستاد کرونا حجت است به همین دلیل  بسیاری از آیین ها برگزار نشد، راهپیمایی ۲۲ بهمن و روز قدس بعد جهانی دارد، اما شرایط ایجاب می کرد که برگزار نشود.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان با بیان اینکه البته جریان مذهبی کشور در این دوران مظلوم واقع شده است، خاطرنشان کرد: هماهنگ ترین مجموعه در رابطه با ستاد کرونا جریان مذهبی کشور است، خیلی از برنامه ها تعطیل هستند؛ همین نمازجمعه چه وضعیتی دارد؟

وی با بیان اینکه مبارزه با کرونا در عرصه های دیگر کم شده است ادامه داد: در اخبار می بینیم که جلسات مرتب با همان حجم سابق برگزار می شود؛ ما از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی می خواهیم که با جدیت در زمینه مبارزه با کرونا تلاش و صبر کنند زیرا هرچه اوضاع بهتر شود، زودتر از شر این ویروس خلاص می شویم.

علیدادی سلیمانی بیان کرد: وضعیت بیمارستان ها بد است، کادر درمان اذیت می شوند، تحت فشار هستند و درخواست داریم در هر پست و مسئولیتی در این زمینه تلاش کنید، جلسات را کم کنید، تعداد را کم کنید.

مراسم یوم العباس زنجان به دلیل کرونا همانند سال گذشته برگزار نمی‌شود

همچنین امروز اظهارات خدابخش مرادی نافچی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان را داریم که گفت: در محرم امسال نیز همانند سال گذشته مراسم‌های یوم‌العباس و یوم‌الزینب در استان برگزار نخواهد شد .

وی در عین حال این نکته را خاطرنشان کرد که  برگزاری مراسم ابا عبدالله در محرم امسال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله حداقل ۲ متری امکان پذیر است.به استناد مصوبه هفتاد و هفتمین جلسه ستاده ملی مدیریت کرونا مورخ ۲۶ تیر امسال مقرر شد همه دستورالعمل‌های بهداشتی سال گذشته برای برگزاری مراسم‌ در ایام محرم مبنای عمل قرار بگیرد و هیچ تغییری نکرده است.

 مجید شیرانی ، رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، امروز ظرفیت تخت‌های بیمارستانی بخش‌های کرونا در استان را ۷۰۰ تخت اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ بیمار در این بخش‌ها بستری است. ضمن اینکه روند تعداد بیماران بستری در استان در حال افزایش است و چنانچه به همین شکل تداوم یابد تمامی ظرفیت بیمارستانی تکمیل شده و در پذیرش بیمار با مشکل مواجه خواهیم شد.

 هیچ موکبی در شهرستان دشتی بر پا نمی شود

کرونا در دشتی بوشهر هم فرماندار این منطقه را نگران کرده است چرا که عبدالله نادری، فرماندار دشتی گفته است: وضعیت شیوع کرونا در دشتی بسیار شدید و آژیر خطر در این شهرستان به صدا درآمده است. وضعیت حاد شیوع کرونا در شهرستان دشتی بسیار نگران کننده و شدید است و ظرفیت بیمارستان زینبیه خورموج تکمیل و پر شده‌است.

وی اضافه کرد: ساده انگاری بخش زیادی از جامعه باعث شده  وضعیت کرونایی در استان بوشهر و شهرستان دشتی به فاجعه بزرگ نزدیک کرده‌است.

فرماندار دشتی بیان کرد: با توجه به شیوع گسترده کرونا امسال ماه محرم و صفر هیچ موکبی در این شهرستان بر پا نخواهد شد و همه برنامه‌های مذهبی در این ماه ها باید بر اساس دستور العمل‌های ابلاغی و رعایت شیوه نامه‌های ستاد ملی کرونا  انجام ‌شود.

عادی سازی شرایط کرونایی حوزه سلامت را با چالش مواجه می‌کند

پرویز قزلباش، رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان معتقد است : عادی سازی شرایط کرونایی حوزه سلامت را با چالش مواجه می‌کند.

اوبا اعلام هشدار افزایش بیماری طی روزهای آینده گفت: در شرایط موجود روند عادی‌سازی بیماری در جامعه آسیب جبران ناپذیری به دنبال دارد و این موضوع مدیریت و حوزه سلامت استان را دچار چالش و آسیب جدی می‌کند.

وی، با اشاره به اینکه نمونه‌گیری در بخش بستری و سرپایی کرونایی های استان همچنان  ادامه دارد، یادآوری کرد: افزایش میزان تست‌های سریع، نشان‌دهنده چرخش بالا و طغیان ویروس کرونا در جامعه بوده و بطور طبیعی اثرات این حالت در روزها و هفته‌های آتی مشاهده خواهد شد.

به گفته قزلباش مرگ و میرها در استان، طی هفته های گذشته در حد صفر و یک  مورد گزارش شده و این در حالی است که فوتی‌ها در مراحل تبخیری بیماری است، بطوری که افزایش موارد سرپایی، افزایش بستری‌ها و در نهایت مرگ و میر را در روزها و هفته‌های آتی به دنبال دارد.  

وی  اضافه کرد: روند سرپایی و بستری بیماری کرونا در استان زنجان صعودی بوده و در این راستا این وضعیت در شهرستان‌های زنجان، طارم، سلطانیه، خدابنده و خرم‌دره افزایشی است.

از طرفی دیگر اظهارات فرماندار سیرجان را هم داریم که او هم عادی‌انگاری در شرایط شیوع ویروس کرونا در سیرجان را  یک معضل و مشکل بزرگ بیان کرده و  گفته است:این وضعیت، خطر مهلک و بزرگی برای سلامت مردم به شمار می‌رود و افزایش آمار کرونا در این شهرستان به دلیل عادی‌انگاری مردم است.

سهراب بهاالدینی اظهار داشت: متاسفانه برخی از شهروندان بدون توجه به حساسیت شرایط، اقدام به برگزاری مراسم و آیین‌های مختلف می‌کنند که این امر در شیوع بیماری کرونا موثر است. برگزاری آیین ترحیم و عروسی یکی از مهمترین  عوامل بسیار خطرناک در شیوع کرونا است که باید پلیس اماکن عمومی به این خانواده‌ها اجازه برگزاری این مراسم‌ را به هیچ عنوان ندهند.

بر اساس اعلام بهاالدینی ، ظرفیت تخت های بیمارستانی در سیرجان تکمیل شده و هم اکنون بیش از ۱۶۰ نفر در این شهرستان بستری هستند و ۱۸۰ بیمار کرونایی نیز داروی خود را از بیمارستان دریافت می کنند و در منزل مداوا می شوند.

فرماندار سیرجان گفت: تمام محدویت های کرونایی در سیرجان اعمال شده اما برخی شهروندان بدون توجه به حساسیت موضوع، اقدام به برگزاری آیین‌های مختلف کرده که این امر در شیوع بیماری کرونا موثر بوده است.

از محدودیت سخن به میان آمد اتفاقا در استانی مثل البرز خبر رسیده است که محدودیت تردد شبانه در این خطه در حال اجرا است. سرهنگ غلامعلی شرق، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز اعلام کرده است که با توجه به شیوع موج پنجم کرونا محدودیت تردد شبانه در این استان با جدیت اجرا می شود و شهروندان از تردد غیر ضروری در معابر شهری خودداری کنند.

به گفته این مقام انتظامی طبق کمیته ملی کرونا ، طرح منع تردد از ساعت ۲۲ تا سه بامداد در مناطق مختلف استان البرز، به صورت ویژه اجرایی  و رانندگان متخلف اعمال قانون می شوند.

جریمه ۲۷۹ دستگاه خودروی غیر بومی در خراسان رضوی

سرهنگ محمد قانعی نژاد ، جانشین رییس پلیس راه خراسان رضوی هم از جریمهمالکان ۲۷۹ دستگاه خودروی غیربومی در جاده‌های این استان خبرداد و اینکه رانندگان ٥٨٠ دستگاه خودروی غیربومی نیز دیروز از ورودی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی خراسان رضوی بازگردانده شدند.

وی اضافه کرد: همچنین پلیس به رانندگان ٦٩٠ دستگاه خودروی غیربومی نیز تذکر داد.

خبرهایی از تزریق واکسن در کشور

برای روز ۱۲ مرداد خبرهایی متعددی از واکسینه شدن اقشار مختلف در شهرهای کشور منتشر شد که می توان به شکسته شدن رکورد تزریق واکسن کرونا در مهاباد اشاره کرد که به قول مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد کادر پزشکی در مناطق مختلف موفق به تزریق هزار و ۳۰۰ دُز واکسن در یک روز کاری شدند.

همچنین  براساس اعلام ساسان قربانی ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ۸۳ هزار و ۸۳۲ دٌز واکسن کرونا نیز در جنوب خوزستان تزریق شده است،

۱۳۶ بیمار کرونایی بدحال در یزد بستری هستند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: هم‌اکنون ۸۵۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۱۳۶ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات دریافت می‌کنند.

ابراهیم سلمانی افزود: هم‌اکنون روند بستری بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های یزد ثابت شده است.

وی ادامه داد: در شبانه‌روز گذشته ۱۹۳ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

این مسوول بیان کرد: همشهریان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند و از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و حضور در سطح شهر بپرهیزند.

از ابتدای شیوع کرونا از اوایل اسفندماه ۱۳۹۸ تاکنون ۷۰ هزار و ۸۲۹ فرد مبتلا به این ویروس در استان شناسایی شدند که از این تعداد یکهزار و ۹۶۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ فوت کردند.

۱۳ بیمار کرونایی در قم جان باختند

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به یازدهم مردادماه ۱۴۰۰، ۱۳ بیمار کرونایی در این استان جان باختند.

محمدرضا قدیر با اشاره به آخرین وضعیت کووید۱۹ در قم، افزود: در این مدت ۱۷۱ بیمار با علایم ابتلا به کرونا پذیرش و از این تعداد، ۱۵۳ نفر بستری شدند.

وی اضافه کرد: همچنین ۱۱۰ نفر از بیماران بهبود یافته کرونایی نیز از بیمارستان مرخص شدند.

به گفته وی، در حال حاضر ۷۴۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های قم بستری هستند که حال ۱۵۵ نفر از آن‌ها وخیم است.

قدیر بیان کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به یازدهم مردادماه ۱۴۰۰، یک هزار و ۵۹۸ تست از شهروندان استان گرفته شد که ۵۱۶ تست مثبت بوده است.

وی افزود: تاکنون ۱۳۷ هزار و ۲۶۰ دوز واکسن کرونا به شهروندان استان قم تزریق شده است.

وضعیت کرونایی استان قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

۳۹۴ مورد ابتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: ۳۹۴ مورد ابتلای جدید به کرونا بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی طی ۲۴ ساعت گذشته، در استان مرکزی شناسایی شد.

دکتر سید " محمد جمالیان" افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، ۸۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

وی بیان داشت: ۳۱۴ نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بوده‌اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: با احتساب ۳۹۴ مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۶۹ هزار و ۶۸۲ نفر رسیده است.

جمالیان بیان داشت: در این بازه زمانی هشت مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتی‌ها به ۲ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد

 

هزار و ۱۷۰ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در شهرستان بروجن گزارش شد

فرماندار بروجن با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: در این هفته یک‌هزار و ۱۷۰ نمونه‌برداری مثبت ابتلا به ویروس کرونا در این شهرستان گزارش شده است.

مسعود ملکی روز دوشنبه در ستاد مقابله با ویروس کرونا در شهرستان بروجن تاکید کرد: وضعیت رنگ‌بندی این شهرستان از لحاظ شیوع ویروس کرونا قرمز و فوت ۶ نفر در این هفته یک زنگ خطر جدی است.

وی افزود: با توجه به قرمز شدن وضعیت کنونی شهرستان بروجن، مکان‌های گردشگری این شهرستان تا اطلاع بعدی تعطیل می‌ماند.

ملکی تصریح کرد: بازاریان نسبت به رعایت جدی تمامی پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی اقدام کنند تا مجبور به تعطیلی مغازه‌ها نشویم.

وی یادآور شد: دستگاه‌های اجرایی شهرستان بروجن برای کمک به کادر سلامت و نیروهای بهداشت و درمان نهایت همکاری را داشته باشند.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۵۷ هزار و ۸۲۸ مورد نمونه‌گیری کرونا در چهارمحال و بختیاری انجام شده که بر اساس آن ۵۵ هزار و ۵۲۹ نفر مبتلای قطعی به این ویروس شناسایی شده است.

بر اساس جدیدترین رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، فارسان، اردل و کیار در وضعیت قرمز (خیلی پُرخطر) و شهرستان‌های کوهرنگ، خانمیرزا، لردگان، بن و سامان در وضعیت نارنجی (پُرخطر) شیوع کرونا قرار دارد.

بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

ابتلا به کرونا در سبزوار شتاب گرفت 

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: روند ابتلای به کرونا و بستری بیماران کووید ۱۹ در سبزوار طی هفته اخیر شتابان و افزایشی شده است.

دکتر علیرضا مسلم روز دوشنبه افزود: هم اینک ۲۲۵ بیمار کرونایی در مرکز آموزشی، درمانی واسعی سبزوار بستری هستند که از رقم از افزایش شمار بیماران بستری حکایت دارد.

وی تصریح کرد: در شبانه روز گذشته ۵۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان واسعی سبزوار بستری شده اند که از این تعداد ۳۰ بیمار بدحال بوده و در بخش مراقبت های ویژه این بیمارستان بستری هستند.

وی اضافه کرد: تعداد بیماران کرونایی بستری شده در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در ابتدای هفته گذشته ۱۴۰ نفر بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: با بستری ۲۲۵ بیمار کرونایی هم اینک حدود ۹۰ درصد ظرفیت تخت‌های بیمارستانی که برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شده، تکمیل شده است.

مسلم افزود: کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته های گذشته از عوامل افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بوده است و در صورت تداوم عادی‌ انگاری شهروندان، وضعیت این شهرستان به لحاظ شیوع کرونا حادتر خواهد شد.

مرکز آموزشی، درمانی واسعی در شهر سبزوار به طور ویژه برای پذیرش بیماران مشکوک به ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در نظر گرفته شده است.

۳۷ مرکز بهداشتی درمانی، ۱۹۴ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به جمعیت نیم میلیون نفری شهرستان‌های سبزوار، جوین، داورزن، جغتای، خوشاب و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کنند.

سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

هم‌اینک در خراسان رضوی ۱۳ شهرستان شامل مشهد، سبزوار، تربت‌جام، قوچان، کاشمر، سرخس، درگز، چناران، بینالود، فریمان، صالح آباد و ششتمد وضعیت قرمز کرونایی دارند. 

بوستان‌های مشهد بار دیگر تعطیل شدند

شهردار مشهد دستور تعطیلی بوستانهای این شهر را صادر کرد.

محمدرضا کلائی گفت: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده از سوی ستاد استانی مقابله با کرونا، وضعیت قرمز شهر و شرایط خاص فعلی از نظر درگیر شدن در موج پنجم این ویروس لازم است مدیران شهری با رعایت کامل موارد اعلام شده قبلی در بخشنامه های ارسالی گزارش روزانه وضعیت و اقدامات انجام شده را ارسال کنند.

وی افزود: بر این اساس رعایت مصوبات و دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا از جمله طرح هوشمند مدیریت، محدودیت ها و تعطیلی بوستانها، مراکز تفریحی، باغ وحش ها و شهربازی ها باید اجرا شود.

شهردار مشهد با تاکید بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی، اتوبوسهای شهری، قطارشهری و تاکسی‌ها ادامه داد: اطلاع رسانی در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز باید انجام شود.

وی همچنین با تاکید بر ضدعفونی کامل محیط‌های اداری به صورت روزانه، از لغو تمامی مراسم، افتتاحیه ها و جلسات با بیش از ۱۵ نفر در فضای سربسته و ماموریتهای اداری غیرضروری خبر داد.

کلائی گفت: تمام موارد ابلاغی در دستورالعملهای ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا برای شرایط ویژه و قرمز باید به صورت دقیق اجرا شود.

دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: تعداد بستری شدگان جدید کرونایی در خراسان رضوی روز گذشته از مرز ۶۰۰ نفر گذشت که ۵۲۳ نفر از این تعداد مربوط به مراکز درمانی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که علاوه بر این کلانشهر ۱۵ شهرستان دیگر استان را زیرپوشش دارد.

دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۶۱ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که ۳۹۲ نفر از این تعداد در بخشهای مراقبت های ویژه تحت درمان می‌باشند.

هم اکنون ۱۳ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، ۱۰ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۰ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

۹۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان همدان بستری هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا هم اینک در بیمارستان های این استان بستری هستند و شمار بیماران سرپایی نیز به یک هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است.

دکتر ابراهیم جلیلی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: به دنبال گسترش ویروس کرونا، همه تخت های بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان استان همدان اشغال شده و تخت های بخش عادی هم در حال تکمیل است.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در استان همدان از نوع ویروس دلتا است، اضافه کرد: با ورود به موج پنجم همه گیری کووید ۱۹ در روزهای اخیر آمار مراجعان به مراکز درمانی و بیمارستان های استان افزایش یافته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره برپایی بیمارستان سیار با ظرفیت ۲۰ تخت بستری در محوطه بیمارستان بهشتی، افزود: در این بیمارستان بیماران پس از انجام مراحل تجویز و تزریق، در همان روز مرخص شده و این روند برای بیماران یاد شده تا کسب بهبودی کامل ادامه دارد.

دکتر جلیلی کاهش هزینه درمان بیماران، مدیریت تخت بیمارستانی برای بستری و درمان بیماران بدحال را از مزایای این نوع ارائه خدمت دانست و ابراز امیدواری کرد با گسترش واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی از جمله رعایت فاصله فیزیکی و زدن ماسک شاهد کنترل بیماری در روزهای آینده باشیم.

وی تاکید کرد: هم اینک همه بیمارستان های استان همدان در آماده باش کامل هستند و از امکانات موجود شامل تخت های بستری عادی و مراقبت ویژه، تجهیزات و کادر درمانی و تخصصی برای ارائه خدمت بهتر به بیماران کرونایی استفاده می شود.

در استان همدان، شهرستان های همدان، ملایر، نهاوند، کبودرآهنگ، اسدآباد، تویسرکان، بهار، درگزین و رزن در وضعیت قرمز و فامنین نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

 

۵۶۸ نفر دیگر در استان همدان به کرونا مبتلا شدند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با شناسایی ۵۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۰ هزار و ۲۳۵ و بیماران سرپایی مثبت به ۵۲ هزار و ۱۳۸ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز دوشنبه افزود: همچنین با فوت چهار بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۳۶۷ مورد رسیده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و  ۱۰ مورد بود که ۲۰۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: ۱۲ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی  استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۴۳ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۹۳۸، بهار یک هزار و ۷۰، تویسرکان یک هزار و ۱۰۳، رزن ۸۳۹، درگزین ۲۹۸، فامنین ۳۳۶ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۰۵ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون سه هزار و ۷۹۶ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۴۸۷ نفر در نهاوند و هفت هزار و ۷۸۹ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

به گفته استاندار همدان هم اینک ۹ شهرستان این استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و تنها شهرستان فامنین در وضعیت زرد کرونایی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.