طبق گزارش وزارت بهداشت در جمعه 1 مرداد 1400، در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

به گزارش جماران؛ ۲۱۰ نفر دیگر از هموطنانمان در طول ۲۴ ساعت گذشته بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به ۸۸ هزار و ۲۷۳ نفر رسید.

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۱ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۸۱۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۳۲ نفر از آنها بستری شدند و بدیت ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۶۴۵ هزار و ۶۵۴ نفر رسید.

بر اساس این گزارش تاکنون سه میلیون ۲۲۰ هزار و ۴۴۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

روابط عمومی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: چهار هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

این در حالی است که تاکنون ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۹۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، تاکنون ۷ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۵۱۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۷۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۴۸۶ دُز رسیده است.

در اطلاعیه شماره ۱۱ مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در خصوص برنامه ملی واکسیناسیون کووید۱۹ تاکید شده است که "نظر به ارتقای ظرفیت واکسیناسیون روزانه در سراسر کشور و فراهم بودن واکسن مورد نیاز برای تکمیل واکسیناسیون گروه‌های اعلام شده و با توجه به دریافت واکسن در بخش قابل توجهی از هموطنان ثبت نام شده، مستدعی است به منظور تداوم روند روزهای اخیر و پیشگیری از کندشدن فرآیند واکسیناسیون، افراد تحت شمول در گروه‌های سنی اعلام شده در اولین فرصت ممکن نسبت به ثبت نام در سامانه واکسن به نشانی اینترنتی salamat.gov.ir و اخذ نوبت اقدام کنند."

اول مرداد و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 

امروز دومین ماه از فصل سبز تابستان در حالی فرا رسید که کووید ۱۹ در خیزشی جدید، بیشتر مناطق کشور را به رنگ قرمز درآورده و با تازه‌ترین تاخت آن طی شبانه روز گذشته خانواده های زیادی در سوگ ۲۱۰ هموطن دیگر سیاهپوش شدند.

جریان تزریق واکسن علیه کرونا در کشور با تولیدات داخلی و یا وارداتی با سرعت و گستردگی بیشتر ادامه دارد اما اخبار و گزارش های دریافتی از استان ها نشان می‌دهد که کرونا به واسطه تداوم عادی انگاری ها و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی هر روز شهرهای بیشتری را به رنگ قرمز و حتی قرمز تیره درمی‌آورد.

همچنین با توجه به قابلیت سرایت چند برابری سویه هندی کرونا، ظرفیت بسیاری از بیمارستان ها و مراکز درمانی استان‌ها  برای پذیرش بیماران کرونایی پر شده و یا دستکم به بالاترین میزان آن طی ماه‌های گذشته رسیده است. 

قم از استان‌هایی است که اواخر خرداد ماه رنگ کرونایی آن از نارنجی به زرد تغییر کرد، اما با معکوس شدن این روند،  ۲۳ تیرماه در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت و هم اکنون نیز گفته می شود که وضعیت کرونا در بیمارستان‌های قم به‌شدت در حالت اوج بیماری قرار گرفته و تخت‌های بیمارستانی در حال تکمیل ظرفیت است. 

شواهد  موجود حاکی از آن است که درگیری در این پیک بسیار جدی است و رعایت توصیه های بهداشتی همچون پرهیز از تجمع و همنشینی با افراد که می توانند مبتلایان بدون علامت باشند، همچنان تنها راه در امان ماندن از آن است. 

دکتر پرویز قزلباش رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان بر این باور است که طغیان بیماری به یکباره سرباز کرده و همه را گرفتار می‌کند، ادامه داد: هرچند روند بیماری در استان تدریجی در حال افزایش است اما هر روز انتظار می رود که بیماری حالت طغیانی و آتشفشانی به خود گیرد.

وی با تأکید بر اینکه تمام توان برای مقابله با موج پنجم کرونا در استان زنجان به کار گرفته شده است اظهار داشت: برای مقابله با کرونا  تنها یک دستگاه متولی نیست بلکه موفقیت در این حوزه نیازمند تداوم همدلی و همکاری همگانی است.

در این ارتباط، احمد سپاهیان مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان معتقد است که سهل‌انگاری و عادی‌انگاری در خصوص ویروس کرونا موج جدید بیماری را در استان ایجاد کرده است.

وی افزود: مردم کماکان و با جدیت بیشتر نکات بهداشتی استفاده از ماسک، شستن مرتب دست‌ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم برگزاری مراسم، دورهمی و عدم تردد در مکان‌های پرتردد را رعایت کنند؛ همچنین کودکان، مادران باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای شامل فشارخون، قلبی و عروقی، دیابت و نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان بیان کرد: افرادی که دارای علائم مشکوک شامل تب، سردرد، سرفه خشک و تنگی نفس هستند ضمن رعایت قرنطینه خانگی در صورت تشدید علائم و بخصوص تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه کنند.

در استان اردبیل هم شمار بیماران بستری و سرپایی کووید.۱۹ در سطح استان به شدت در حال افزایش است و با توجه به شدت چرخه شیوع ویروس کرونا، حداقل ۹۰ درصد مردم استان، باید معتقد و عامل به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای توقف این فرایند باشند و این در حالی است که تنها ۴۰درصد مردم  ماسک می‌زنند.

همچنین فرماندار گناباد از شهرهای قرمز کرونایی در استان خراسان رضوی، امروز گفت که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در این شهرستان به ۶۵ درصد کاهش یافته است که استمرار این وضعیت می‌تواند بر دامنه مشکلات بیفزاید و ضروری است احساس مسوولیت عمومی برای  رعایت این پروتکل‌ها ارتقا یابد.

حامد قربانی خواستار تشکیل گروههای بازرسی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، تعزیرات‌ حکومتی و سپاه برای بازدید از سطح بازار و بخشهای مختلف شد و گفت: باید با کاسبانی که پروتکلهای بهداشتی را را رعایت نمی کنند، برخورد شود.

در همین حال معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان مهمترین تهدید در زمان حاضر را تعداد زیاد مسافرانی دانست که از جنوب و مرکز کشور به این استان سفر می کنند و با افزایش تردد و تجمع به راحتی ویروس های جهش یافته را به تمام کشور از جمله گیلان انتقال می هند.

وضعیت ابتلا در استان‌ها 

سیستان و بلوچستان/ به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان؛با افزوده شدن ۹۷۱مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۸۵ هزار و ۶۸۳ نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: همچنین با فوت هفت مورد جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۸ نفر رسید.

وی با بیان اینکه ۸۷۱ بیمار حاد تنفسی و  ۳۹۶ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند، افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

زنجان/ رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه شمار بستری‌های کرونایی استان اکنون به بالای ۲۵۰ نفر رسیده است گفت: پیش‌بینی می‌شود تا آخر هفته بعد تعداد بستری‌ها با توجه به روندی افزایشی موجود به بالای ۴۰۰ نفر برسد.

دکتر پرویز قزلباش با اشاره به آخرین وضعیت این بیماری در استان افزود: در زمان حاضر موارد سرپایی و بستری های کرونایی استان صعودی شده است و این وضعیت همچنان ادامه دارد.

یزد/ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در شبانه‌روز گذشته از هزار و ۱۲۶ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به کرونا بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی در مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی ، ۵۷۲( حدود ۵۱ درصد) فرد جدید مبتلا به این ویروس در استان شناسایی شدند.

ابراهیم سلمانی افزود:  از این تعداد ۴۷ نفردر بیمارستان‌های استان بستری شدند و ۵۲۵ نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می کنند و در شبانه روز گذشته نیز چهار بیمار هم  به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.

 وی با بیان این که هم‌اکنون ۸۹۷ نفر به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند، تصریح کرد: مردم شیوع ویروس کرونا را جدی بگیرند و همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را  رعایت و از حضور در اجتماع ، دورهمی‌های خانوادگی و سفر جدا خودداری کنند.

 هم اکنون وضعیت بهداشتی ۹ شهرستان استان یزد، به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در حالت قرمز قرار دارد و تنها شهرستان اشکذر به رنگ نارنجی است .

اردبیل/ ۸۵ بیمار جدید در شبانه روز گذشته شمار بستری‌ها کرونا در استان اردبیل را به ۳۷۴ نفر افزایش داد. 

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، از این تعداد بیماران بستری ۶۲ نفر در بخش‌های ویژه تحت مراقبت قرار دارند.

دکتر شهرام حبیب زاده بیان کرد: همچنین در شبانه روز گذشته ۵۸ بیمار با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شده اما چهار نفر از مبتلایان به کرونا جان خود را از دست داده‌اند که با فوت آنها مجموع جان‌باختگان کرونا در ۱۷ ماه گذشته در این استان به یک‌هزار و ۸۶۴ نفر رسید.

حبیب زاده  گفت: هم اکنون شهرستان‌های اردبیل ، گرمی مغان ، مشگین‌شهر و خلخال در وضعیت قرمز، شهرستان‌های پارس‌آباد و اصلاندوز در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های نمین ،نیر ، سرعین، بیله‌سوار و کوثر در وضعیت زرد قرار دارند.

وی اضافه کرد: افرادی که حتی علائم خفیف مثل آبریزش از بینی دارند به مراکز ۱۶ ساعته در سطح استان مراجعه کنند تا تست تشخیصی انجام شده و تحت قرنطینه خانگی و درمان قرار گیرند و افراد در تماس با این افراد نیز توسط مراقبان بهداشتی رهگیری شده و در دوره کمون تحت مراقبت قرار بگیرند تا چرخه ویروس هر چه سریعتر مهار شود.

حبیب زاده با تاکید بر ضرورت ادامه استفاده از ماسک حتی با انجام واکسیناسیون سراسری، به افراد مبتلا به کرونا توصیه کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.

لرستان/ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در استان شناسایی و مجموع بیماران کووید۱۹ در لرستان به ۱۲۸ هزار و ۳۵۶ نفر رسید

همچنین از دیروز تا امروز یکم مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به یک هزار و ۹۶۷ نفر رسید.

در حال حاضر ۵۸۸ نفر بیمار مثبت و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان لرستان بستری هستند.      

 بروجرد، خرم‌آباد، پل‌دختر، کوهدشت، الیگودرز، سلسه و دلفان در وضعیت قرمز، رومشگان در وضعیت زرد و بقیه شهرستان‌های استان در شرایط نارنجی قرار دارند.

گیلان/ روند صعودی بیماران بستری مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در گیلان تداوم دارد، بر اساس آخرین آمارهای رسمی تا صبح امروز جمعه ، ۷۷۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد د۱۱۴ نفر تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.

ایلام/  کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در ایلام یک قربانی جدید گرفت و مجموع فوتی‌ها در استان را  از ابتدا تاکنون به ۸۱۶ نفر رساند. 

در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۲ ابتلای جدید در ایلام  شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۴۲ هزار و ۵۰۴ نفر افزایش یافت.

افزایش شهرهای با وضعیت قرمز در استان ایلام نگران کننده شده است به طوری که هم اکنون شهرستان های ایلام، آبدانان، دره شهر، مهران و چوار در وضعیت قرمز قرار دارند و با افزایش تعداد بستری ها احتمال قرمز شدن سایر شهرها وجود دارد.

 شهرهای دهلران و بدره در وضعیت نارنجی و هلیلان، چرداول، سیروان، ملکشاهی و ایوان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

البرز/ رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که ۱۷ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان جان باختند و ۱۴۶ بیمار بدحال دیگر به تخت های بستر انتقال یافتند.

به گفته دکتر محمد فتحی، اکنون ۹۸۸ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند و با فوت ۱۷ بیمار کووید ۱۹ شمار کل جانباختگان این بیماری در استان به چهارهزارو۵۱۵ نفر رسید.

اول مرداد و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 

واکسیناسیون از راهکارهای موثر مقابله با کووید۱۹ است که هم اکنون با استفاده از واکسن های تولید داخل و یا وارداتی با سرعت و نظم بیشتری در کشور در حال اجراست. 

کارشناسان تاکید دارند که گروه های هدف واکسیناسیون تنها پس از دریافت پیامک مرتبط مراجعه کنندو  همچنین حین فرایند واکسیناسیون و پس از آن رعایت پروتکل های بهداشتی ضروری است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان اینکه دریافت واکسن کرونا به‌خصوص در سالمندان تا ۹۰ درصد از مرگ‌ومیر جلوگیری می‌کند. تصریح دارد:  مراجعه هر چه سریعتر افراد بالای ۶۰ سال، شرایط را برای واکسینه‌شدن گروه‌های سنی پایین‌تر تسهیل می‌کند.

محمد رحمانیان افزود:  با توجه به شرایط، تعلل در دریافت واکسن، خطر ابتلا و درگیری را برای این افراد بالا می‌برد. ضمن اینکه این افراد همچنان جزئی از زنجیره انتقال کرونا باقی می‌مانند.

وی اظهار کرد: هر چند درصد بالایی از گروه‌های سنی فراخوان شده تاکنون واکسن خود را دریافت کرده‌اند، اما هر نفری که واکسینه نشود، خطر انتقال ویروس را بالا می‌برد.

رحمانیان بیان کرد: نکته ای که بسیار نگران‌کننده است و باعث شده شرایط سخت‌تر شود، تعلل افراد فراخوان‌شده برای دریافت واکسن است.

وی با اشاره به وضعیت ابتلا به کرونا در منطقه تأکید کرد: کار از هشدار گذشته است و من برای جهرم و خفر شدیداً احساس خطر می‌کنم.

وی ادامه داد: اگر وضع به همین صورت ادامه پیدا کند، قطعا تعداد مرگ و میرها هر روز بیشتر خواهد شد. مرگ‌هایی غیرقابل باور. متأسفانه هر چه هشدار می‌دهیم کسی توجه نمی‌کند و عادی‌انگاری‌ها همچنان ادامه دارد.

اما در آذربایجان غربی، رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در استان گفت: تاکنون ۳۰۴ هزار و ۸۶۹ نفر در استان واکسن کرونا دریافت کرده اند.

علی احمد آقاپور افزود: این آمار روز به روز در حال افزایش بوده به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته، هشت هزار و ۶۱۲ نفر در آذربایجان غربی به این تعداد اضافه شده است.

اما خبری تاسف بار به نقل از مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین این که خلوت شدن صف‌های واکسن در این استان طی روزهای اخیر نشان داد که بسیاری از افراد بدون توجه به پیک پنجم کرونا به سفر رفته و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ نیز برایشان اولویت بعدی محسوب می‌شود.

مریم بیدخام اظهار داشت: گزارش برخی از مراکز واکسیناسیون روز گذشته /پنجشنبه/ بیانگر آن بود که طی شبانه روز گذشته تنها ۴۰ شهروند قزوینی برای واکسیناسیون به محل‌ از پیش تعیین شده مراجعه داشته‌ و در ساعات دیگر روز نیز هیچ درخواست کننده‌ای به این مرکز مراجعه نداشته است.

وی با این پیش بینی که پس از تعطیلات با ازدحام شهروندان برای واکسیناسیون مواجه می شویم، گفت: این نوع رفتارهای اجتماعی بیانگر آن است که هنوز جامعه به درک واقعی و عمیقی در خصوص مخاطرات بیماری کووید ۱۹ نرسیده و لازم است که شیوه نامه‌های بهداشتی را با اهتمام و قانونمندی بیشتری در سطح جامعه اجرایی ساخت.

محدودیت‌ها علیه کرونا 

از زمان ورود ویروس کرونا به کشورو آغاز موج شیوع آن، همواره به فراخور شرایط استان ها، محدودیت‌های مختلفی اعمال شده است؛ محدودیت هایی که بی تردید تنها با مشارکت مدنی و همراهی و مسوولیت پذیری عمومی می تواند موثر باشد. 

در پی خیز جدید کرونا و همه گیری آن که اغلب شهرهای کشور را به رنگ قرمز دراورده است، محدودیت ها با جدیت و گستردگی بیشتر  مجددا اعمال شد. 

در همین ارتباط، رییس پلیس راه خراسان‌ رضوی گفت: مالکان ۴۶۸ دستگاه خودروی غیربومی دیروز در جاده‌های این استان به خاطر نقض مقررات محدودیتهای کرونایی جریمه شدند.

سرهنگ حسین میش‌مست افزود: مالکان ۱۰۷ دستگاه از این تعداد به دلیل تخلف ورود به شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی استان با جریمه ۱۰ میلیون ریالی اعمال قانون شدند.

وی اضافه کرد: مالکان ۳۶۱ دستگاه خودروی غیربومی نیز با ورود به شهرهای با وضعیت نارنجی جریمه پنج میلیون ریالی شدند.

سرهنگ میش‌مست افزود: همچنین روز گذشته رانندگان هزار و ۱۸۲ دستگاه خودروی غیربومی نیز از ورودی شهرهای با وضعیت کرونایی استان بازگردانده شدند.

میش‌مست در عین حال یادآور شد: به رغم پیش‌بینی ها مبنی بر افزایش سفرها در تعطیلات اواخر این هفته، خوشبختانه مردم همراهی خوبی داشتند و در روزهای پایانی هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل از آن میزان تردد در استان حدود ۱۵ درصد کاهش یافت.

وی اضافه کرد: با توجه به شیوع موج پنجم ویروس کرونا و جلوگیری از ترددهای غیرضروی، طرح ممنوعیت سفر به استان از ۲۹ تیرماه آغاز شد و ورود خودروهای غیربومی به استان و خروج خودروهای بومی از استان نیز ممنوع شد.

رییس پلیس راه خراسان‌ رضوی گفت: پلیس در ورودی‌های مشهد و استان نیز مستقر شده و طرح با جدیت اجرا می‌شود و این طرح تا روز شنبه دوم مرداد ماه هم ادامه دارد.

استاندار گلستان هم همراهی مردم و مسافران را در اجرای محدودیت تردد طی روزهای اخیر مطلوب ارزیابی کرد و از کاهش ۳۵ درصدی رفت وآمد خودروها در محورهای برون شهری استان خبرداد و گفت که برای مهار روند روبه رشد شیوع گسترده کرونا دلتا استمرار این رویه و اقدامات مشابه آن ضروری است.

هادی حق شناس اظهار داشت: همراهی مردم در پرهیز از سفرهای غیرضروری و عدم حضور در تفرجگاه‌ها به خصوص در روزهای تعطیل این هفته در کاهش شیوع کرونا موثر خواهد بود.

وی بیان کرد: بر اساس تحلیل خروجی سامانه های تردد شمار برخط ۵۲ نقطه گلستان، در ۲ روز اخیر با توجه به اعمال محدودیت ها، تردد در جاده‌های استان ۳۵ درصد کمتر شده و نرخ جریان ساعتی تردد از رقم ۳۶۴ به ۲۳۳ خودرو کاهش یافته است.

استاندار گلستان در خصوص چگونگی فعالیت بازار استان گفت: تا اطلاع بعدی اعمال محدودیت در فعالیت اصناف و بازارهای سرپوشیده و پاساژها ادامه خواهد داشت.

هم اکنون وضعیت ۱۳ شهرستان گلستان قرمز و فراتر از آن است و تنها گمیشان در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارد.

در زنجان هم معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  از اجرای ۹۷۱ بازدید نظارتی از تأسیسات گردشگری این استان در سه ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در این بازدیدها فعالیت پنج مرکز گردشگری، اقامتی و پذیرایی به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعلیق شد.

علی اکبر شرفی افزود: همچنین در این بازدیدها ۷۳ مورد تذکر و سه اخطار کتبی صادر برای واحدهای مورد بررسی صادر شد.

وی اظهار داشت: در این بازدیدها علاوه بر انجام بازدیدهای کارشناسی حرفه ای، نحوه اجرای پروتکل‌های بهداشتی و الزامات طرح فاصله گذاری اجتماعی پایش شد.

۶ تن دیگر در قم قربانی کرونا شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به بستری ۱۲۳ بیمار بدحال، گفت: در شبانه روز منتهی به یک مردادماه سال جاری ۶ بیمار در قم بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

محمدرضا قدیرآخرین وضعیت کووید۱۹ در قم را مورد اشاره قرار داد و افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۷ تن با علائم این بیماری پذیرش و ۱۰۲ بیمار بستری شدند.

وی با بیان اینکه در این مدت ۱۰۳ بیمار با بهبودی ترخیص شدند، اضافه کرد: در حال حاضر ۵۵۴ بیمار در مراکز درمانی این استان بستری هستند.

قدیر ادامه داد: طی شبانه روز گذشته یک هزار و ۱۴ تست کرونا انجام که ۴۱۲ مورد از این بین مثبت گزارش شده است، همچنین تاکنون ۹۹ هزار و ۵۹۵ دوز واکسن به گروه های هدف در این استان تزریق شده است.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به‌زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

۸۴۵ بیمار مشکوک به کرونا به مراکز درمانی چهارمحال وبختیاری مراجعه کردند

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از افزایش چشمگیر تعداد بیماران مبتلا به کرونا در استان طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۴۵ بیمار مشکوک به کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه کردند.

مجید شیرانی روز جمعه افزود: از این تعداد تاکنون آزمایش ۳۸۶ نفر قطعی مثبت اعلام شده است که ۴۰ نفر نیاز به بستری در مراکز درمانی استان داشتند و ۳۴۶ نفر نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.

وی، تعداد بیماران بستری در بخش‌های ویژه کرونا در استان را ۳۴۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۷۰ نفر مبتلای قطعی به کرونا هستند و بیماران دیگر نیز منتظر جواب آزمایش هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: همچنین ۳۹ بیمار نیز با حال عمومی وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

شیرانی با اشاره به فوت یک بیمار مبتلا به کرونا در طول ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: مجموع فوتی‌های ناشی از این ویروس در استان به یک هزار و ۱۸۴ نفر رسید.

وی با ابراز نگرانی نسبت به شدت روند افزایشی شیوع کرونا در استان، افزود: روند افزایش تعداد بیماران در تمامی شهرستان‌های استان گزارش شده است و اگر در رعایت توصیه‌های بهداشتی جدیت بیشتری به کار گرفته نشود با گرفتاری بالایی در موج پنجم کرونا مواجه می‌شویم.

هم‌اینک شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و فارسان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر)، شهرستان‌های لردگان، اردل، کیار در وضعیت در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان‌های کوهرنگ، خانمیرزا، بن و سامان در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.

۲ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه کاشان جان باختند

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: یک مرد ۶۸ ساله و یک زن ۴۲ ساله مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل جان باختند.

مریم امیدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۲۹۴ مورد جدید به ۲۷ هزار و ۷۸۶ نفر رسید.

وی افزود: اکنون ۵۴۲ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۴۶۹ نفر در کاشان و ۷۵ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۴۲ نفر اعلام کرد و افزود: ۳۶ از بیماران در کاشان و ۶ نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: ۲۰۱ هزار و ۵۷۷ نفر از آغاز شیوع کرونا (اسفند ۱۳۹۸) تاکنون به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند و ۱۲ هزار و ۶۱۴ بیمار حاد تنفسی ترخیص شدند.

امیدی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ بیمار جدید حاد تنفسی با سن ۵ تا ۸۹ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۱۲ نفر با سن ۲۸ تا ۷۳ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان بستری شدند.

به گفته وی، در این مدت ۳۳۸ نفر به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه کردند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: یک‌هزار و ۵۲۶ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) این دانشگاه است.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

وضعیت کرونایی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی قرمز است و تاکنون ۱۷ مورد قطعی و ۳۰۰ مورد مشکوک کرونای هندی (دلتا) در این منطقه شناسایی شده است.

اعظم باقری سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل امروز از تکمیل ظرفیت تخت‌های فعال ویژه بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان سیدالشهدا (ع) این شهرستان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا خبر داد و افزود: این بیمارستان ۴۵ تخت ویژه بیماران کرونایی داشت که شب گذشته با افزایش شمار بستری شدگان کرونا تکمیل شد که تمهیداتی برای افزایش تعداد تخت های ویژه کرونا در این بیمارستان گرفته شده است.

همچنین ابوالفضل شجاعی رییس مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی کاشان که ۲۵ تیر گفته بود ظرفیت‌ ۶۰۰ تختخوابی بیمارستان از پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا و غیرکرونایی تکمیل شده است، ۲۷ تیر از انتقال بخش مراقبت‌های ویژه تنفسی بیماران سرپایی و بستری موقت کرونایی این مرکز به سالن تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با ظرفیت ۴۵ تخت با توجه افزایش بیماران کووید ۱۹ بستری در این بیمارستان خبر داد.

افزایش قابل توجه شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در منطقه کاشان سبب برگزاری نشست فوق‌العاده ستاد شهرستانی مدیریت کرونا در روز ۲۶ تیر شد و محمد حاجی جعفری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان هشدار داد که روزهای سیاه کرونایی در صورت تداوم رعایت‌نکردن شیوه‌نامه‌ها در پیش است.

ویروس کرونا (COVID-۱۹) اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌ برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد؛ این ویروس در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه‌ شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

 

فوت ۱۷ نفر و بستری شدن ۱۴۶ بیمار کووید ۱۹ در البرز

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که ۱۷ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان جان باختند و ۱۴۶ بیمار بدحال دیگر به تخت های بستر انتقال یافتند.

دکتر محمد فتحی روز جمعه به خبرنگاران گفت: اکنون ۹۸۸ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

وی بیان داشت: با فوت ۱۷ بیمار کووید ۱۹ شمار کل جانباختگان این بیماری در استان به چهارهزارو۵۱۵ نفر رسید.

فتحی افزود:  ۵۱ هزار و ۶۲۲  بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در تخت های بستری استان پذیرش شده اند که ۴۶ هزارو ۱۰۶ بیمار آنان بهبود یافته اند.

ماندن در خانه ها ، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک توصیه دانشگاه علوم پزشکی البرز به مردم برای مهار کرونا است.

پنج شهرستان تابعه البرز قرمز و ۲ شهرستان دیگر نارنجی کرونایی هستند.

 

شمار مبتلایان جدید کرونا در سیستان و بلوچستان به ۹۷۱ نفر رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۹۷۱مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۸۵ هزار و ۶۸۳ نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری روز جمعه اظهار داشت: همچنین با فوت هفت مورد جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۸ نفر رسید.

وی با بیان اینکه ۸۷۱ بیمار حاد تنفسی و  ۳۹۶ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: تمامی موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.

هاشمی از وضع فوق بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: پایین‌ترین میزان رعایت پروتکل‌ها در سطح کشور مربوط به سیستان و بلوچستان است.

وی بیان کرد:‌ کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات مورد نیاز بیماران کرونایی نداریم.

 

تعداد بیماران بستری کووید ۱۹ در کرمانشاه به ۴۴۳ نفر افزایش یافت

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: هم اکنون ۴۴۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که این تعداد نسبت به روز گذشته ۱۸ نفر بیشتر است.

«مهدی محمدی» روز جمعه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۵ نفر در مراکز درمانی این استان بستری و ۱۱۰ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

وی با اشاره به با اینکه در شبانه‌روز گذشته یک نفر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا در کرمانشاه فوت کرد، گفت: مجموع جان‌باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به یک هزار و ۹۴۹ نفر رسیده است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۲۳ بیمار مثبت بستری و ۱۲۲ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۵۳ نفر کمتر است.

چهار شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه گفت: براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های کنگاور، صحنه، گیلانغرب و سنقروکلیایی از روز پنجشنبه (۳۱ تیر) در وضعیت قرمز کرونایی قرار می‌گیرند.

محمدی افزود: براساس رنگ بندی جدید شهرستان‌های کرمانشاه، اسلام‌آبادغرب، سرپل‌ذهاب، هرسین، جوانرود و پاوه هم اکنون در وضعیت نارنجی به سر می‌برند.

وی تاکید کرد: براساس این گزارش، شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو،  روانسر و قصرشیرین نیز در وضعیت زرد قرار دارند.  

 

کرونا از ابتدای امسال جان ۷۶۲ نفر را در مازندران گرفت

کرونا در مازندران از ابتدای سال جاری تا پایان تیر طی دو موج همه‌گیری این ویروس، ۷۶۲ نفر را در بیمارستان‌های مازندران به کام مرگ فرستاد.

تعداد مرگ‌های روزانه کرونایی در کشور با آغاز موج پنجم این همه‌گیری در سراسر کشور یک بار دیگر در روندی صعودی قرار گرفته و هر روز بر قربانیان این ویروس افزوده می‌شود. در مازندران نیز این روند به شکل محسوسی رو به افزایش است. به طوری که تعداد مرگ‌های کرونایی در هر شبانه‌روز از یک تا چهار نفر در روزهای یکم تا ۲۰ تیر به پنج تا ۱۸ نفر در روزهای ۲۱ تا ۳۱ تیر رسید و چهارمین ماه سال با مجموع ۱۶۷ فوت ناشی از ابتلا به کرونا در این استان طی یک ماه به پایان رسید.

هر چند که دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل آمار تجمیعی مرگ‌های کرونایی را به صورت ماهانه و سالانه اعلام نمی‌کنند، اما مروری بر آمارهای روزانه منتشر شده توسط دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل اعداد نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد.

اردیبهشتِ سیاه مازندران

بررسی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ۳۱ تیر در مجموع ۷۶۲ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های مازندران جان خود را از دست دادند که بیشترین فوت کرونایی ثبت شده ماهانه مربوط به اردیبهشت است و کمترین رقم مرگ کرونایی مازندران نیز در خرداد ثبت شد.

آمارها نشان می‌دهند که فروردین امسال ۲۵۰ نفر، اردیبهشت ۲۷۹ نفر، خرداد ۶۶ نفر و تیر ۱۶۷ نفر در بیمارستان‌های مازندران جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند. بیشترین تعداد مرگ روزانه کرونایی در این بازه زمانی چهار ماهه مربوط به ۲۸ فروردین با ۲۰ مرگ کرونایی در ۲۴ ساعت است که بالاترین نقطه آماری بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های مازندران طی موج چهارم نیز در همین روز ثبت شد.

اما با وجود این که از ۲۸ فروردین آمار مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران در مسیر کاهشی قرار گرفت، تعداد فوت‌شدگان همچنان بالا بود. به طوری که روز ۲۷ اردیبهشت آمار مرگ‌های کرونایی این ماه با مجموع آمار مرگ‌های کرونایی فروردین برابر شد و با مرگ ۲۹ نفر دیگر طی چهار روز پایانی اردیبهشت، مجموع قربانیان کرونا در مازندران طی این ماه به ۲۷۹ نفر رسید.

فرود و صعود مرگ‌ها در خرداد

از آخرین روزهای اردیبهشت با فروکش کردن تعداد مراجعات و بستری‌شدگان به مرور تعداد جان‌باختگان نیز کاهش یافت و سومین ماه سال با مرگ‌های کرونایی کمتری در هر روز پشت‌سر گذاشته شد. به طوری که در ۳۱ روز خرداد هیچ روزی مرگ دو رقمی کرونایی ثبت نشد و بیشترین تعداد مرگ کرونایی مازندران در این ماه ۵ نفر بود که روز دوم خرداد ثبت شد.

از دو روز پایانی خرداد آمار مراجعات و بستری‌شدگان کرونایی در مازندران با شیبی ملایم در مسیر افزایشی قرار گرفت و مسئولان بهداشت و درمان استان نیز هشدار دادند که با توجه به بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی در دوره تبلیغات انتخاباتی که دهه پایانی خرداد مشاهده شد، احتمالا موج پنجم بیماری در مازندران آغاز شده و در صورتی که عادی‌انگاری‌های کرونایی ادامه داشته باشد، از دهه دوم تیر به بعد تعداد مرگ‌های کرونایی باز هم افزایش می‌یابد.

روند آرام مرگ‌های روزانه کرونایی در دو دهه نخست تیر ماه نیز برای مازندران مانند خرداد ادامه یافت و تعداد فوت‌های ناشی از کرونا در بیمارستان‌های این استان از یکم تا ۲۰ تیر بیشتر از ۴ نفر در هر روز نشد. اما از ۲۱ تیر پیش‌بینی‌های کارشناسان و مسئولان درست از آب درآمد و ناگهان با فوت ۹ نفر در یک روز، جهشی در تعداد فوت‌های ناشی از کرونا برای مازندران ثبت شد که تا آخرین روز تیر نیز ادامه یافت.

میانگین مرگ روزانه

در حالی که از یکم تا ۲۰ تیر ۴۴ نفر در بیمارستان‌های مازندران بر اثر کرونا جان خود را از دست داده بودند، از ۲۱ تا ۳۱ تیر ۱۲۸ نفر بر اثر این بیماری جان باختند که مجموع فوتی‌های کرونایی مازندران در تیر ماه ۱۴۰۰ را به ۱۶۷ نفر رساند.

بر اساس این آمارها از ابتدای سال جاری تا ۳۱ تیر، یعنی طی ۹۴ روز فقط ۹ روز بدون مرگ کرونایی در مازندران ثبت شده است که دو روز در فروردین، یک روز در اردیبهشت، چهار روز در خرداد و دو روز در تیر بود. همچنین ۲۹ روز با مرگ‌ دو رقمی نیز طی این مدت برای مازندران ثبت شد که ۱۱ روز در فروردین، ۱۰ روز در اردیبهشت و ۸ روز در تیر بود.

آمارها نشان می‌دهند که میانگین مرگ‌های کرونایی در هر شبانه‌روز طی چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ با مجموع روزهای اسفند ۱۳۹۸ و ۱۲ ماه ۱۳۹۹ تقریبا برابر است. از ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ تا ۲۱ آبان ۱۳۹۹ یعنی طی ۲۶۷ روز بنا به اعلام رسمی دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل ۱۷۵۸ نفر در بیمارستان‌های مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند که میانگین مرگ روزانه ۶.۵ نفر بر اثر کرونا را نشان می‌دهد.

همچنین بر اساس برآوردهای انجام شده، تا پایان سال ۱۳۹۹ تعداد جان‌باختگان کرونایی مازندران به حدود ۲۵۰۰ نفر رسید که باز هم به طور میانگین رقم ۶.۳ فوت در هر روز را نشان می‌دهد. میانگین مرگ‌های کرونایی مازندران در چهار ماه پشت‌سر گذاشته شده سال جاری نیز ۷۶۲ نفر است که عدد ۶.۱ فوت در هر روز را نشان می‌دهد.

در نخستین روز ماه جاری مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران ۳۱۵ نفر بود و اکنون پس از ۳۱ روز این آمار با رشد ۶.۸ برابری به  دو هزار و ۱۲۶ نفر رسیده است. تعداد بستری‌شدگان در بخش مراقبت‌های ویژه نیز از ۷۴ نفر در یکم تیر اکنون به ۲۸۸ نفر افزایش یافت.

در حال حاضر شهرستان‌های رامسر، تنکابن، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، بابل، آمل، قائمشهر، جویبار، ساری، سوادکوه و بهشهر در وضعیت قرمز قرار دارند و هفت شهرستان نکا، گلوگاه، میاندورود، سیمرغ، سوادکوه شمالی، کلاردشت و عباس‌آباد نارنجی هستند.

موج پنجم کرونا در مازندران مانند سراسر کشور ناشی از شیوع ویروس هندی کرونا یا سویه دلتا است که سرعت سرایت بسیار بیشتری دارد و گروه‌های سنی کودک و نوجوان را نیز درگیر می‌کند.

حدود ۵۱ درصد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی یزد مبتلا به کرونا بودند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در شبانه‌روز گذشته از هزار و ۱۲۶ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به کرونا بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی در مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی ، ۵۷۲( حدود ۵۱ درصد) فرد جدید مبتلا به این ویروس که منشای بیماری کووید ۱۹ است در استان شناسایی شدند. 

ابراهیم سلمانی افزود:  از این تعداد ۴۷ نفردر بیمارستان‌های استان بستری شدند و ۵۲۵ نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می کنند و در شبانه روز گذشته نیز چهار بیمار هم  به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.

 وی یادآور شد: هم‌اکنون ۸۹۷ نفر به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد به ۱۳۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه آی .سی.یو( I.C.U) خدمات درمانی ارایه می شود.

این مسوول تصریح کرد: مردم شیوع ویروس کرونا را جدی بگیرند و همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را  رعایت و از حضور در اجتماع ، دورهمی‌های خانوادگی و سفر جدا خودداری کنند.

یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر  جمعیت ، با اعلام موافقت هیات دولت در هفته جاری با ارتقای بخش مروست  خاتم به شهرستان ، ۱۱ شهرستان دارد،  با توجه به اظهارات سخنگوی دانشگاه یادشده روند سرعت انتشار ویروس کرونا که عامل بیماری کووید ۱۹ است، در استان  رو به افزایش است.

 هم اکنون وضعیت بهداشتی ۹ شهرستان استان یزد، به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در حالت قرمز قرار دارد و تنها شهرستان اشکذر به رنگ نارنجی است .

سهل‌انگاری عامل افزایش کرونا در سیستان وبلوچستان است

مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان گفت: سهل‌انگاری و عادی‌انگاری در خصوص ویروس کرونا موج جدیدی از بیماری را در استان ایجاد کرده است.

دکتر احمد سپاهیان روز جمعه اظهارداشت: مردم کماکان و با جدیت بیشتر نکات بهداشتی استفاده از ماسک، شستن مرتب دست‌ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم برگزاری مراسم، دورهمی و عدم تردد در مکان‌های پرتردد را رعایت کنند.

وی افزود: کودکان، مادران باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای شامل فشارخون، قلبی و عروقی، دیابت و نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. 

مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان بیان کرد: افرادی که دارای علائم مشکوک شامل تب، سردرد، سرفه خشک و تنگی نفس هستند ضمن رعایت قرنطینه خانگی در صورت تشدید علائم و بخصوص تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه کنند. 

وی خاطرنشان کرد: ان شاءالله با همراهی و همدلی همگان موجب شکست ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان خواهیم شد.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان؛ با افزوده شدن ۴۸۰ مورد جدید ، شمار مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان به ۸۴هزار و ۷۱۲نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: با افزوده شدن ۱۳ مورد جدید فوتی به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان به۲ هزار و ۶۱ نفر رسید.

وی با بیان اینکه ۸۴۸ بیمار حاد تنفسی و ۴۱۲ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

 

168961898

 

نخستین محموله واکسن‌ کرونا از ژاپن وارد کشور شد

نخستین محموله از واکسن‌های ساخت ژاپن، شامل «یک میلیون و ۸۷ هزار و ۵۷۰» دُز واکسن وارد کشور شده و از طریق سازمان ملل به وزارت بهداشت ایران تحویل شد.

کازوتوشی آیکاوا سفیر ژاپن در تهران روز جمعه اظهار کرد: ژاپن تاکنون بیش از ۳۴ میلیون دلار تجهیزات فنی از طریق سازمان‌های بین‌المللی در اختیار پرسنل و مراکز درمانی ایران قرار داده است.

وی با اشاره به ورود نخستین محموله از واکسن‌های آسترازنکای ساخت ژاپن به ایران، افزود: توکیو در همکاری با کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی، به حمایت‌های خود از تلاش برای کنترل ویروس کووید۱۹ ادامه خواهد داد.

این دیپلمات ژاپنی تاکید کرد: تداوم همکاری میان دو ملت برای مبارزه با همه‌گیری ویروس کرونا از اهمیت فراوان برخوردار است و دو کشور به این همکاری ادامه خواهند داد.

سفارت ژاپن در ایران، روز جمعه اطلاع داد که امروز، نخستین محموله از واکسن‌های ساخت ژاپن، شامل «یک میلیون و ۸۷ هزار و ۵۷۰» دُز واکسن، از طریق سازمان ملل به وزارت بهداشت ایران تحویل شد.

ژاپن قرار است در مجموع، حدود سه میلیون دوز واکسن به ایران اهدا کند. این مجموعه، بخشی از ۱۱ میلیون دُز واکسن اهدایی توکیو به کشورهای مختلف جهان است که در چارچوب برنامه کوواکس ارائه خواهد شد.

سفارت ژاپن در پیام خود، ابراز امیدواری کرده است که همکاری دولت آن کشور و سازمان ملل، بتواند گامی مثبت برای افزایش مقاومت در برابر کرونا در میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.