بر اساس گزارش وزارت بهداشت در 29 خرداد 1400، در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

به گزارش جماران؛ مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی ۶۴۴۸ بیمار جدید مبتلا به کووید و مرگ ۱۰۸ بیمار خبر داد.

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۴ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۷۲۹ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۹۰۶هزار و ۵۴۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۲۷۵ دُز رسید.

بنابر اعلام این مرکز، از روز گذشته تا امروز ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶هزار و ۴۴۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۳۱ نفر  از آنها بستری شدند.  

اکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۸۶ هزار و ۹۷۴ نفر رسیده است. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۲ هزار و ۸۵۴ نفر رسید.

به گفته روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۷۳۶ هزار و ۱۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. سه هزار و ۳۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

همچنین تا کنون ۲۲ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۴۵۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

 

۲۹ خرداد و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

مناطق مختلف کشور در واپسین روزهای خرداد ماه همچنان درگیر ویروس کرونا هستند، به طوری که با وجود رعایت نسبی پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون در ماه های اخیر، لازم است توجه به هشدارها در مورد همه‌گیری و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹، ادامه یابد.

"اکنون وضعیت کشور از لحاظ بیماری کرونا روند نزولی دارد اما استان های شرقی و جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و کرمان نیاز به مراقبت بیشتری دارند"، این را علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تازه ترین وضعیت کرونایی استان ها  اعلام کرد و افزود: اکنون ۲۲ شهر قرمز، ۱۷۵ شهر نارنجی و ۲۵۱ شهر زرد داریم.

به گفته رییسی، رعایت پروتکل ها به واسطه گرم شدن هوا و در اماکنی که از کولر گازی استفاده می شود، ضروری تر است، زیرا  کولر گازی  گردش هوای داخلی را بیشتر می کند و شیوع کرونا را افزایش می دهد. 

وی خبر خوش هم داد و گفت: از فردا(یکشنبه) دوز دوم واکسیناسیون افراد بالا ۷۰ سال و جاماندگان بالای ۷۰ سال علیه کرونا آغاز می شود.

براساس گزارش خبرنگاران از استان های مختلف، ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و آمار قربانیان این بیماری در بسیاری از مناطق کشور سیر نزولی دارد 

از سیستان و بلوچستان خبر رسیده است که با افزوده شدن ۷۸۴ مورد جدید ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۴۵ هزار و ۵۶ نفر رسید و طی ۲۴ ساعت گذشته، ۶ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختند. 

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با اعلام این امار، از مردم خواست در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

اما در زنجان،  کرونا در شبانه روز گذشته یک قربانی گرفت و طی همین مدت، با شناسایی ۶ مورد جدید ابتلا، مجموع موارد مثبت براساس یافته‌های آزمایشگاهی در استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به عدد ۹۱ هزار و ۶۳۵ رسید

دکتر پرویز قزلباش  رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد:هر چند آمار موارد مثبت سرپایی استان کاهش یافته اما این موضوع به معنای عادی انگاری بیماری نیست و بر این مبنا رعایت پروتکل های بهداشتی کرونایی باید همچنان مورد توجه باشد.

به گفته این مسوول،  متاسفانه عادی انگاری بیماری در بین عموم نمود بیشتری یافته که این نگرانی وجود دارد که آثار این روند طی هفته دوم و سوم تیر امسال درقالب پیک پنجم خود را نشان دهد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون هیچ شهری در استان قرمز نیست و اغلب شهرستانهای استان نارنجی و یا در وضعیت زرد هستند.

۲۹ خرداد و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها 

 استاندار همدان هم درباره تازه ترین وضعیت کرونایی این استان توضیح داد: طبق آخرین ارزیابی و گزارش ارائه شده پنج شهرستان فامنین، کبودراهنگ، رزن، اسدآباد و درگزین در وضعیت زرد و مابقی شهرستان ها در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

سید سعید شاهرخی با بیان اینکه استان همدان به شکل مطلوب ویروس را کنترل کرده و به سمت زرد و آبی حرکت می کند،  اظهار داشت: در عین حال،  این وضعیت همچنان شکننده بوده و برای حرکت به سمتی آبی شدن وضعیت کرونا باید همچنان از حضور در تجمع و دورهمی های خانوادگی پرهیز کرد.

وی بیشترین عامل ابتلا به کرونا در استان همدان را شرکت در اجتماعات و دورهمی خانوادگی دانست به طوری که و در صورت رعایت این ۲ فاکتور، آمار مبتلایان به ویروس کرونا به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

شاهرخی با بیان اینکه همت وزارت بهداشت و درمان در تهیه واکسن مورد نیاز مردم به ویژه تولید واکسن داخلی شایسته قدردانی است افزود: بیش از ۹۵ هزار نفر از مردم این استان علیه ویروس کرونا واکسینه شدند که حدود ۷۵ درصد از آنها افراد پرخطر یعنی ۷۰ سال به بالا هستند.

در لرستان هم به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، ۱۵۱ شهروند دیگر این استان طی شبانه روز گذشته به کرونا مبتلا شدند و هم اکنون ۳۲۱ نفر بیمار یا مشکوک به این ویروس در مراکز درمانی بستری هستند.

دکتر "مریم کوشکی" با اشاره به اینکه شبانه روز گذشته هیچ فردی بر اثر ابتلا به کرونا در لرستان فوت نکرده است گفت: در مجموع یکهزار و ۹۰۲ نفر در استان قربانی این ویروس شده اند.

براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا، هم اکنون شهرهای رومشکان و دوره چگنی در وضعیت زرد و مابقی شهرهای استان در وضعیت نارنجی قرار دارند

اما در اردبیل، شیوع بیماری کووید.۱۹  طی روزهای اخیر با روندی آرام و کُند در حال کاهش است به طوری که در ادامه این شرایط، طی شبانه روز گذشته رکورد نزولی کرونا در ۲ ماه اخیر به ثبت رسید.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، ۱۹ فرد جدید طی شبانه‌روز گذشته در این استان به کرونا مبتلا شدند که ۱۰۲ نفر کمتر از بالاترین آمار در ۲ ماه قبل و کمترین میزان ثبت شده در سال جاری است.

همچنین بر اساس اعلام این مرجع، شمار مبتلایان بستری همزمان کووید.۱۹ در این استان نیز از ۶۳۳ نفر در پنجم اردیبهشت ماه با ۴۸۱ نفر کاهش، به ۱۵۲ فرد بستری در شبانه‌روز گذشته رسیده است.

بر اساس گزارش دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، طی شبانه‌روز گذشته سه نفر دیگر از مبتلایان به کرونا جان باختند و مجموع فوتی‌های کووید.۱۹ در این استان طی ۱۶ ماه گذشته نیز به یک هزار و ۸۱۶ نفر رسید.

با این همه،  وضعیت در کرمان اندکی متفاوت است و به بیان جانشین رییس ستاد مدیریت کرونا استان، سه شهر از جمله رودبار جنوب، کهنوج و منوجان در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفته‌اند که ضرورت دارد مسئولان و مردم تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

محمدصادق بصیری افزود: همچنین ۱۱ شهر استان از جمله بافت، بردسیر، بم، شهربابک، قلعه گنج و کرمان در وضعیت نارنجی و ۹ شهر نیز زرد هستند.

جانشین رییس ستاد مدیریت کرونا استان کرمان وضعیت شهرهای جنوبی و شرقی استان کرمان را شکننده ارزیابی کرد و افزود: این امر به علت همجواری با استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان است که اوضاع این مناطق باوجود کنترل ورودی و خروجی خوب نیست.

در یزد نیز  هم‌اکنون ۲۹۹ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۲ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

همچنین دو هموطن یزدی طی شبانه‌روز گذشته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان سپردند. 

۲۹ خرداد و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها 

در خراسان شمالی، اخبار دریافتی نشان می دهد که رنگ کرونایی استان  طبق تازه‌ترین ارزیابی سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در یک ماه اخیر تغییری نداشته است و همچنان سه شهر استان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد.

هم اکنون شهرستان های بجنورد، شیروان و اسفراین در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند و شهرهای مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه، فاروج و جاجرم نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

بنا به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی؛ اگرچه آمار بیماران کووید ۱۹ و فوتی نسبت به هفته های گذشته تا یک سوم کاهش یافته، ولی همچنان تست ۳۰ تا ۴۰ درصد از افراد مشکوک مثبت کرونا است و این موضوع حاکی از آن است که چرخش ویروس بین افراد با همان شدت سابق ادامه دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: اکنون متاسفانه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک، نسبت به چند ماه گذشته کاهش یافته است.

در البرز هم که پنج شهرستان آن  نارنجی و ۲ شهرستان زرد کرونایی هستند. ۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته جان باختند و ۵۸ هموطن دیگر بستری شدند.

همچنین در چهارمحال و بختیاری، پنج بیمار مبتلا به کرونا  جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند و تعداد فوتی‌های ناشی از این ویروس در استان به یک هزار و ۱۲۹ نفر رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری در خصوص روند افزایشی شیوع کرونا در روزهای آینده ابراز نگرانی کرد و گفت: احتمال شکل‌گیری موج پنجم شیوع کرونا در استان وجود دارد چرا که درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان کاهش یافته است.

اما در قم ، استاندار با اشاره به‌ورود قم به‌ منطقه زرد کرونایی گفت: محدودیت‌های کرونایی از جمله منع تردد شبانه به‌قوت خود باقی است و دستورالعمل ‌آن نیز طبق رنگ بندی جدید ابلاغ خواهد شد.

بهرام سرمست همچنین گفت: مسئولان بهداشتی برای شروع مرحله جدید تزریق واکسن برنامه دارند، و این اقدام به‌صورت گسترده در فصل تابستان صورت خواهد گرفت تا بتوانیم فضای قابل اطمینانی را برای بازگشایی مدارس و کسب و کارها داشته باشیم.

 

۸۷ بیمار حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری هستند

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۸۷ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۷۲ بیمار در کاشان و ۱۵ بیمار در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

مریم امیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۲ مورد جدید به ۲۴ هزار و ۳۷۵ نفر رسید.

وی موارد بستری بیماران کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۱۲ نفر اعلام و اضافه کرد: ۹ نفر از بیماران در کاشان و سه نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته هیچ موردی از فوت گزارش نشده است.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۹ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۶ نفر در کاشان با سن۲۶تا۸۹سال  و ۳ نفر در آران و بیدگل با سن۷۲تا۸۹ سال تحت مراقبت و درمان هستند.

امیدی گفت: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۱۸۴ هزار و ۱۸۷ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.

وی ادامه داد: در این مدت، ۱۱ هزار و ۷۵۵ بیمار حاد تنفسی از بیمارستان‌های کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: ۹۳۵ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) این دانشگاه است.

حمید سوری مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس کمیته‌های کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع برای کووید ۱۹، هشتم خرداد پس از نشست با فرماندار ویژه کاشان گفت: کارنامه و عملکرد این شهرستان در مدیریت اپیدمی کرونا نسبت به میانگین کشوری موفق و مثبت است.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

وضعیت کرونایی شهرستان‌ کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی نارنجی است.

ویروس کرونا اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه‌ شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

 

۱۱۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی بستری شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی گفت: ۱۱۴ بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان‌های استان بستری شدند که ۵۶ درصد آنها مربوط به ارومیه، مرکز استان است.

دکتر جواد آقازاده روز شنبه افزود: از کل بستری شدگان ۲۴ ساعت گذشته ۶۵ نفر مربوط به ارومیه بوده و در مراکز درمانی این شهرستان بستری شده اند.

وی ادامه داد: با اضافه شدن این تعداد، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در استان به ۶۵۰ نفر رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اظهار کرد: از کل این افراد، ۱۳۶ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری بوده و ۲۵ نفر نیز با استفاده از دستگاه ونتیلاتور تنفس می کنند.

آقازاده از ابتلای ۱۵۵ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته در آذربایجان غربی به کرونا خبر داد و اضافه کرد: با اضافه شدن این تعداد، کل مبتلایان به کرونا در استان به ۱۷۷ هزار و ۵۲۱ تن رسید.

وی بیان کرد: متاسفانه در این مدت، هفت نفر در شهرستان های مختلف آذربایجان غربی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و کل فوتی های ناشی از کرونا به چهار هزار و ۷۱۳ نفر رسید.

 

نتیجه ۷۶ آزمایش کرونا در قم مثبت شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت گذشته از مجموع ۲۳۹ آزمایش کرونای انجام شده در این استان نتیجه ۷۶ مورد مثبت شد.

محمد رضا قدیر در گفت و گویی اظهار داشت: در شبانه روز منتهی به‌بیست و نهم خردادماه ۴۲ تَن با علائم کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی با اشاره به‌بستری شدن ۳۲ تَن از این افراد گفت: ۲۸ تَن از افرادی که طی روزهای گذشته به‌دلیل ابتلا ‌به‌کرونا در مراکز درمانی قم بستری شده بودند، نیز با تشخیص پزشکان معالج ترخیص شدند.

قدیر با اشاره به‌فوت یک تَن از بیمارانی که نتیجه کرونای آن مثبت شده بود گفت: ۱۵۴ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های قم بستری هستند که ۲۶ تَن از آنها به‌دلیل وخامت اوضاع جسمانی در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی در پایان یادآور شد: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم ۵۱ هزار و ۲۰۳ دُز واکسن تزریق شده است.

طبق رنگ بندی جدید کرونایی کشور، قم از بیست و نهم خردادماه از منطقه نارنجی وارد منطقه زرد شد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

 

ثابت ماندن آمار کرونا در اصفهان هشدار دهنده است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ثابت ماندن آمار مربوط به بیماری کووید ۱۹ و کاهش میزان رعایت دستورهای بهداشتی در استان، هشدار دهنده است.

آرش نجیمی روز شنبه افزود: آمار مربوط به بیماری کووید ۱۹ به‌ویژه میزان بستری و مثبت شدن تست‌های کرونا استان اصفهان در چند روز اخیر ثابت مانده است و کاهش معنی‌داری را نشان نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی نیز در سطح جامعه نسبت به فروردین و اردیبهشت امسال کاهش یافته است، اظهار داشت: این وضعیت و ثابت ماندن آمار کرونا کمی نگران‌کننده است.

نجیمی با اشاره به اینکه در زمان حاضر ۸۷۲ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان ( به جز کاشان و آران و بیدگل) بستری هستند، خاطرنشان کرد: این شاخص در هفته گذشته در محدوده بین ۸۵۰ تا ۹۰۰ نفر بود و کاهش نیافت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در شبانه روز گذشته از یکهزار و ۱۸۳ تست کرونا در استان، ۳۳۷ مورد (معادل ۲۸ درصد) مثبت شد، تصریح کرد: مثبت شدن تست‌های کرونا در استان نیز در روزهای اخیر در محدوده ۲۰ تا ۳۰ درصد باقی مانده است.

وی اضافه کرد: تعداد بیماران بدحال کرونایی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان ۱۵۷ نفر است.

نجیمی همچنین با بیان اینکه هفته گذشته مقداری واکسن کرونای " اسپوتنیک " تحویل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد، گفت: این واکسن‌ها برای تزریق به افرادی که دوز اول این واکسن را دریافت کرده بودند، آماده است.

وی اظهار امیدواری کرد که روند واکسیناسیون از هفته آینده در استان اصفهان سرعت بیشتری بگیرد.

استان اصفهان با ۲۴ شهرستان پنج میلیون نفر جمعیت دارد که امور درمانی و بهداشتی ۲۲ شهرستان با بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

تاکنون حدود ۳۵۰ هزار دوز واکسن کرونا در استان اصفهان تزریق شده است.

به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان میزان رعایت موازین بهداشتی در اصفهان در هفته‌های اخیر کاهش یافت و به  ۷۰ درصد رسید که مطلوب نیست.

 

تمامی مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع انگلیسی هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: تمامی مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع انگلیسی هستند و این استان هم‌اینک در وضعیت فراتر از هشدار قرار گرفته است.

دکتر قاسم علی آباد روز شنبه اظهارداشت: تخت‌های بستری کرونا در زاهدان در حال تکمیل شدن است، نگران پذیرش بیمار جدید هستیم.

 وی ادامه داد: بیشترین تعداد مبتلایان روزانه در موج قبلی حدود ۳۰۰ نفر بود اما این تعداد در موج فعلی به بالای ۷۰۰ نفر در روز رسیده که تعداد بیماران نیازمند به بستری ما نیز به شدت افزایش یافته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به ظرفیت محدود تخت‌های بستری در بیمارستان‌ها، همکاران پزشک تنها برای افراد بدحال دستور بستری صادر می‌کنند، در  یک تا ۲ روز آینده تمامی تخت‌های بستری مبتلایان به کرونا تکمیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: درخواست عاجزانه کادر درمان و مدافعان سلامت از مردم شریف سیستان و بلوچستان رعایت جدی دستورالعمل‌های بهداشتی و لغو کامل همه فعالیت‌های معمولی است.

علی آباد با اشاره به دوره نهفتگی بیماری کرونا گفت: بیماران فعلی کسانی هستند که حدود هفت تا ۱۰ روز قبل به این ویروس آلوده شده‌اند. 

وی ابتلاء خانوادگی را همچنان مهمترین الگوی انتقال ویروس عنوان کرد و افزود: با توجه به روند فزاینده تعداد مبتلایان و پر شدن تخت‌های بستری از هم استانی‌های عزیز درخواست می‌شود تا به هیچ وجه در مراسم دید و بازدیدهای خانوادگی و سایر فعالیت‌های جمعی که در فضای بسته و بدون استفاده از ماسک انجام می‌شود شرکت نکنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: هفته گذشته به طور میانگین روزانه ۶ نفر از هم استانی ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند و به عقیده کارشناسان بعد از افزایش تعداد موارد مثبت و موارد بستری، در چند روز آینده شاهد افزایش تعداد موارد فوت نیز خواهیم بود.

وی گفت: با توجه به شناسائی ویروس‌های جهش یافته هندی و آفریقایی در کشورهای همسایه و مشاهده آن در استان‌های بوشهر و هرمزگان، احتمال ورود این نوع از ویروس‌ها نیز به استان وجود دارد.

 

کرونا جان ۲ نفر دیگر را در استان همدان گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با فوت ۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونایی استان همدان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۲۳۳ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز شنبه افزود: همچنین با شناسایی ۹۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۱۷ هزار و ۹۷۵ و بیماران سرپایی مثبت به ۴۴ هزار و ۴۵۳ نفر رسید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۸ مورد بود که ۷۳ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: ۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۵ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۷۹۶، بهار ۹۷۱، تویسرکان یک هزار و ۱۳، رزن ۷۵۸، درگزین ۲۸۶، فامنین ۳۱۶ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۸ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون سه هزار و ۲۳۷ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۲۸۷ نفر در نهاوند و ۶ هزار و ۸۶۹ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان پنج شهرستان «فامنین، کبودراهنگ، رزن، اسدآباد و درگزین» در وضعیت زرد کرونایی و مابقی در وضعیت نارنجی قرار دارند.

 

کرونا جان ۸۰۲ ایلامی را گرفته است

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۸۰۲ ایلامی تاکنون بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.

دکتر محمد کریمیان روز شنبه اظهار داشت: مورد فوتی ناشی از کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ثبت نشده است و مجموع فوتی های استان از ابتدای شیوع تاکنون ۸۰۲ نفر است.

وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۸ ابتلای جدید شناسایی شده که با این احتساب مجموع مبتلایان استان به ۳۹ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت.

به گفته وی، مجموع بهبود یافتگان کرونا در استان نیز تاکنون ۳۸ هزار و ۵۰۲ نفر بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: در شبانه روز گذشته ۱۳ بیمار جدید کرونا در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های موجود استان ۷۱ نفر است.

دکتر کریمیان ادامه داد: از بستری های جدید ۵ نفر مربوط به مهران بوده که دارای بیشتری آمار بستری است.

وی ادامه داد: همچنین از بستری های جدید چهار نفر مربوط به دهلران، ۲ نفر ایلام و ۲ آبدانان است.

دکتر کریمیان با اشاره به رنگ بندی کرونایی در استان اضافه کرد: شهرستان های ایلام، آبدانان، مهران و چوار در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان های استان در وضعیت زرد قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
5 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.