طبق توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت در روز یکم اسفند، در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور افزود: از دیروز تا امروز اول اسفند ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۷۸ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۵۹ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۳۳۱ هزار و ۱۶۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین سه هزار و ۶۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: طبق تحقیقات انجام شده، ریز قطرات و افشانه های کرونا با صحبت کردن فرد آلوده به محیط اطراف پرتاب شده و ساعت ها در محیط های فاقد تهویه مناسب باقی می ماند. سرعت انتشار افشانه ها با بلند صحبت کردن فرد مبتلا تا ۵۰ برابر بیشتر می شود. بنابراین مردم در صورت حضور در اماکن عمومی مانند مترو ضمن ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی تا حدممکن از صحبت کردن پرهیز کنند.
اول اسفندماه و مهمترین اخبار کرونایی استانها
یک سال از ورود ویروس کرونا به کشورمان می گذرد و در این مدت اغلب استان ها سه خیزش همهگیری این ویروس را شاهد بوده اند، اما هم اکنون علاوه بر خطر خیز چهارم کووید۱۹، ویروس جهش یافته از تعدادی از استان ها سر برآورده و زنگ خطر را برای سایر استان ها به صدا دراورده است.
بنا بر آمار رسمی،از ابتدای شیوع کرونا در کشور یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۵۹ نفر نفر از هم میهنان به طور قطعی به کووید ۱۹ مبتلا و ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر قربانی آن شده اند؛ اغلب مشاغل و بخش ها همچون اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تحت تاثیر شیوع این بیماری قرار گرفته اند، کادر پزشکی فشار زیادی را تحمل می کنند و شمار زیادی از آنها آسمانی شده اند، طیبه صادقیان، سوپروایزر بیمارستان پبامبر اعظم(ص) قشم تازه ترین شهید این عرصه است که بامداد امروز وخامت شرایط بیماری را تاب نیاورد.
در یک سال گذشته، علاوه بر اعمال محدودیت های تردد درون شهری و بین شهری به اقتضای شرایط استانها ، توصیه به رعایت شیوه نامه های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات و ترددهای غیر ضروری، همواره مورد تاکید کارشناسان و مسوولان بوده است.
با این حال، از چندی پیش با بهبود وضعیت، امیدواری کتذب مردم و گسترش عادی انگاری شرایط، سیر ابتلا در استان ها به تدریج رو به افزایش گذاشت.
در همین ارتباط، امروز معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی که به آبادان سفر کرده است، گفت: تعداد بیماران بستری کووید ۱۹ در بیمارستان طالقانی آبادان نسبت به چهار هفته قبل پنج برابر شده است.
به گفته قاسم جانبابایی، روند ابتلا و مراجعه بیماران به کووید ۱۹ در شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان رو به افزایش و ظرفیت بیمارستان طالقانی آبادان در حال تکمیل است.
وی افزود:بر اساس گزارش همکاران پزشک میزان بدحالی مراجعه کننده به بیمارستان و شدت بروز علائم بیماری در افراد مراجعه کننده بیشتر است ولی خوشبختانه تجربه همکاران پزشک نیز بالاتر رفته است.
این معاون وزیر بهداشت همچنین از محدود بودن ظرفیت بستری بیماران کووید ۱۹ در استان خبر داد و بروز مشکلاتی را در صورت تکمیل شدن ظرفیت پیش بینی کرد.
خودمراقبتی، استفاده از ماسک و شستوشوی دستها توصیه جان بابایی به عنوان بهترین راه برای مقابله با ویروس کروناست.
خبر دیگر از خوزستان این که اعلام شد ۵۰ درصد تست های کرونا در ماهشهر مثبت هستند
این خبر را رییس مرکز بهداشت ماهشهر اعلام و بابت آن، ابراز نگرانی کرد.
صالح بهمئی افزود: در ۲، سه هفته اخیر متاسفانه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان های ماهشهر سیر صعودی داشته و به تبع آن آمار بیماران بدحال نیز بیشتر شده است و شاهد مواردی از فوتی هستیم.
رییس مرکز بهداشت ماهشهر چرایی این وضعیت را ناشی از کاهش رعایت عمومی پروتکل های بهداشتی و عادی انگاری مردم در پی آبی شدن رنگ کرونایی شهرستان دانست.
در حال حاضر شهرستان ماهشهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و ورود و خروج به این شهر ممنوع است.
دراستان کرمانشاه هم آمار بستریهای کرونایی رو به افزایش است وبا بستری شدن ۴۱ بیمار جدید، اکنون ۱۶۳ مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان تحت درمان هستند.
در ایلام، روز گذشته ۱۱ مورد جدید مبتلا به کرونا در استان بستری شدند که با این تعداد، تعداد بستری های روزانه ۲ رقمی شد و به ۳۲ نفر رسید.
اما در همدان، شواهد حاکی از سهل انگاری در رعایت پروتکلهاست.
در این ارتباط، مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان گفت: بررسی وضعیت مراکز خدماتی، صنایع، اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع موادغذایی منتخب، گویای بی اعتنایی ۲۳ درصد همدانی ها به فاصله گذاری اجتماعی در یک هفته گذشته است.
به بیان لیدا، وضعیت رعایت فاصله گذاری اجتماعی در پایانه مسافربری برون شهری و مراکز شماره گذاری و معاینه فنی همچنان مناسب نیست و ۵۰ درصد مراجعان به این مراکز این مولفه را رعایت می کنند.
کرونای انگلیسی در یک قدمی
در استان یزد که هم اکنون ۱۴۵ بیمار کرونایی در مراکز درمانی آن بستری هستند، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی زنگ خطر شیوع کرونای انگلیسی در استان را به صدا درآورد.
دکتر ابراهیم سلمانی با بیان اینکه کرونای انگلیسی در برخی از استانهای همجوار مشاهده شده و از این رو احتمال ورود آن به استان یزد هم وجود دارد از شهروندان خواست رعایت پروتکل های بهداشتی را بیش از پیش در دستور کار خود قرار دهند.
وی از سرایت پذیری بالای کرونای انگلیسی خبر داد و یادآور شد: بهترین شیوه برای گریز از گرفتار شدن در دام این ویروس، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از دورهمیهای خانوادگی است.
سلمانی متوسط میزان رعایت پروتکل ها در استان را ۶۰ درصد اعلام کرد که کمترین میزان از ابتدای شهریور ماه است.
از سوی دیکر، در استان قزوین که مواردی از کرونای انگلیسی گزارش کرده است، فرماندار آبیک گفت: تصمیمات سختگیرانهای برای پیشگیری از شیوع کرونا انگلیسی در سطح این شهرستان اعمال میشود.
شهرام احمدپور افزود:پس از شناسایی اولین فرد مبتلا به کرونا انگلیسی تمهیدات و تصمیمات لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس جهش یافته در سطح شهرستان اندیشیده شده است.
وی اظهار داشت :طی یک هفته گذشته به منظور پیشگیری و مقابله با کرونا جاده ورودی و خروجی ضلع شرقی شهر آبیک به سمت شهرستان نظرآباد مسدود شده است.
احمدپور با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۷ نفر در روستای حسین آباد ساکن هستند، افزود: اهالی روستا بعداز مثبت شدن پنج نفر از خانواده متوفی به کرونا انگلیسی و مثبت شدن کرونا هفت نفر از اهالی روستا همچنان در قرنطینه به سر میبرد و برخی از این افراد که در مراکز صنعتی مشغول کار بودند تا عادی شدن شرایط در مرخصی استعلاجی بسر می برند.
وی تاکید کرد:در حال حاضر نقاهتگاه ویژه مبتلایان کرونایی در شهرستان آبیک راه اندازی شده و چهار مبتلای به کرونای انگلیسی در این نقاهتگاه به سر میبرند .
احمدپور با اشاره به مثبت شدن کرونا انگلیسی یکی از کارکنان شهرداری آبیک در روزهای اخیر خاطر نشان کرد: در حال حاضر از تمامی کارکنان تست گرفته شده و آزمایش آنها به انستیتو پاستور ارسال و نتایج روز شنبه دوم اسفند ماه مشخص خواهد شد.
وی افزود: طی این مدت ۴ جلسه شورای ستاد کرونا در این شهرستان برگزار شده و ۲ نفر از معاونان بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان در این شهرستان مستقر شده اند و همچنین دستگاه اکسیژن ساز و همچنین سه تخت ای سی یو به امکانات بیمارستان شهدای آبیک افزوده شده است .
عادی انگاری در مقابل کرونا خوزستان را تا نیمه اسفند به پیک می رساند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: عادی انگاری و توجه نداشتن به نکات بهداشتی از سوی مردم در مقابله با ویروس کرونا باعث می شود که تا نیمه اسفند ماه به قله پیک شیوع این بیماری در استان برسیم و امکان کنترل شرایط ناممکن شود.
دکتر علی خدادادی جمعه بیان کرد: متاسفانه ویروس کرونای انگلیسی دارای خصوصیاتی نظیر سرعت انتقال بسیار بالا و کشندگی زیاد نسبت به ویروس قبلی است و همین موضوع شرایط را بسیار حساس تر و خطرناک تر کرده است.
وی گفت: امیدواری کاذب آحاد جامعه پس از اعلام شرایط آبی و کاهش هراس اجتماعی سبب کاهش سطح خود مراقبتی و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در بین مردم شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان افزود: نکته ای که باید به آن توجه شود تغییر الگوهای رفتاری ویروس است.
وی گفت: تغییر رفتار ویروس و تکثیر بالای آن بدون تردید باعث وارد کردن آسیب های جدی و یا حتی شکسته شدن سیل بندهای نظام درمان و سلامت در استان خواهد شد و با تکمیل ظرفیت پذیرش بیماران در مراکز درمانی به اوج فاجعه نزدیک می شویم.
وی گفت: با توجه به بررسی های به عمل آمده حدود ۹۸ درصد فوتی ها بالای ۵۰ سال سن دارند و ۸۰ درصد موارد بستری نیز همین گروه سنی را دارند، این آمار گویای گروه هدف با اولویت اول را مشخص می کند لذا باید برای این گروه برنامه ریزی ویژه ای صورت گیرد و بیماران زمینه ای در این گروه نیز مورد توجه بیشتری باشند.
دکتر خدادادی افزود: رعایت دقیق و صحیح شیوه نامه های بهداشتی ، قرنطینه کامل و سختگیرانه و واکسیناسیون عواملی هستند که باید برای کنترل شرایط فعلی استفاده کرد.
وی اضافه کرد: البته با توجه به شرایط حال حاضر، امکان واکسیناسیون سراسری و همگانی در کوتاه مدت میسر نیست و رعایت دستورالعمل ها نیز به کمترین میزان خود رسیده است لذا شرایط کنونی استان می طلبد با انجام قرنطینه، زمینه برنامه ریزی های عملیاتی را برای مهار این شرایط بحرانی محیا ساخت.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان بیان کرد: با توجه به مرزی بودن استان که خود سبب آسیب پذیر تر شدن خوزستان در این شرایط شده است باید بیش از پیش آموزش های همگانی مورد تاکید قرار گیرد و در برنامه ریزی ها لحاظ شود که در این زمینه ادامه کار تیم های ناظران سلامت جمعیت هلالاحمر و فعالیت اعضای خانه های هلال در قالب طرح شهید سلیمانی میتواند موثر و نقش آفرین باشند.
طبق اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز سرعت انتشار ویروس جهش یافته انگلیسی ۵۰ تا ۷۰ درصد بالاتر از ویروس قبلی است و قدرت کشندگی آن ۵۰ درصد بیشتر است لذا انتظار داریم که مردم دستورالعمل های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند و با ستاد مدیریت کرونا در استان همکاری کنند.
در حال حاضر ۱۱ شهرستان استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
وضعیت کرونایی ۷ شهرستان آذربایجانغربی، نارنجی شد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی گفت: طبق آخرین برآوردها، وضعیت کرونایی هفت شهرستان در استان نارنجی، ۲ شهرستان آبی و هشت شهرستان زرد شده است.
علی مصطفوی روز جمعه افزود: در این برآورد صورت گرفته، شهرستان های ارومیه، خوی، میاندوآب، نقده، ماکو، اشنویه و شوط نارنجی شده است.
وی اضافه کرد: در این برآورد، شهرستان های ماکو و شوط به جمع پنج شهرستان نارنجی آذربایجان غربی طی روزهای گذشته اضافه شده که نشانه وضعیت رو به وخامت اوضاع در این مناطق شمالی استان دارد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: همچنان وضعیت شهرستان های پلدشت و چالدران در شمال استان همچنان آبی بوده که امیدواریم با رعایت پروتکل ها در این ۲ شهرستان، شاهد حرکت آنها به سمت زرد نباشیم.
مصطفوی اظهار کرد: طبق آخرین برآوردها شهرستانهای مهاباد، پیرانشهر، سردشت، تکاب، شاهین دژ، بوکان، چایپاره و سلماس نیز وضعیت زرد دارند.
طی سه هفته گذشته، ۱۲ شهرستان آذربایجان غربی وضعیت آبی داشت که با بی توجهی مردم به رعایت موارد بهداشتی، این روند به سمت وضع بدتر سوق یافته است.
آذربایجانغربی ۱۷ شهرستان و ۴۸ شهر دارد؛ تاکنون نزدیک به ۱۱۰ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده اند.
رنگبندی جدید شهرستانهای استان کرمانشاه اعلام شد
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، رنگبندی جدید شهرستانهای استان از روز شنبه (۲ اسفند) را اعلام کرد.
مهدی محمدی روز جمعه افزود: براین اساس شهرستان های پاوه، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب در وضعیت زرد قرار دارند.
وی همچنین وضعیت شهرستان های ثلاث باباجانی، دالاهو، صحنه، قصرشیرین، کرمانشاه، گیلانغرب، جوانرود و روانسر را آبی اعلام کرد.
آمار بستریهای مبتلا به کرونا در کرمانشاه به ۱۶۳ نفر افزایش یافت
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه آمار بستریهای کرونایی در استان رو به افزایش است، گفت: اکنون ۱۶۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند.
محمدی، از بستری شدن ۴۱ نفر در شبانهروز گذشته با علایم ویروس کرونا خبر داد و افزود: در این مدت ۳۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ هم بعد از بهبودی از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
وی اضافه کرد: از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ تاکنون ۲۷ هزار و ۲۰۱ نفر در مراکز درمانی استان بستری شده اند و در این مدت نیز ۲۵ هزار و ۵۶۴ نفر پس از بهبودی از مراکز درمانی ترخیص شده اند.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک بیمار مثبت بستری و ۳۳ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کووید ۱۹ در سطح استان کرمانشاه شناسایی شدند.
وی همچنین اعلام کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون هزار و ۴۷۴ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ در سطح استان جان خود را از دست داده اند.
تعداد بستری های بیماران کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه در آبان ماه به هزار و ۲۶۰ نفر رسید و در ۲۴ آبان ۲۴ فوتی داشتیم که بیشترین آمار در یک روز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بوده است.
تداوم وضعیت پایدار شیوع کرونا در استان اردبیل
وضعیت پایدار شیوع کرونا در استان اردبیل طی شبانهروز گذشته ادامه یافت به طوری که آمار بستری جدید، بستری همزمان، فوتی و تعداد بیماران بدحال در این استان کاهش و افزایش محسوسی نداشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز جمعه اعلام کرد: در ادامه وضعیت پایدار شیوع کرونا در این استان، سه بیمار مبتلا به کووید.۱۹ جان باخته و ۳۰ مبتلای جدید بستری شدند.
دکتر شهرام حبیبزاده با اشاره به آغاز خیز آرام شیوع کرونا در استان اردبیل گفت: هماینک ۱۶۵ بیمار مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری بوده و تحت مداوا قرار دارند.
وی افزود: هماکنون کل استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و هشت شهرستان بیلهسوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگینشهر و پارسآباد در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: آمار بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان نیز در شرایط ثابت ۴۵ فرد بستری قرار دارد.
وی با هشدار نسبت به احتمال شیوع کرونای انگلیسی و ضرورت همکاری مردم در رعایت مقررات مقابله با این بیماری اظهار کرد: وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان شکننده است و در صورت بیتوجهی شهروندان به رعایت مقررات مقابله با کرونا، تبعات خطرناکی را به دنبال خواهد داشت و مردم نباید گرفتار عادیانگاری بیماری شوند.
دکتر حبیبزاده با اشاره به ترخیص ۲۹ نفر از افراد بستری مبتلا به کرونا در مرکز درمانی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به روند شکننده شیوع کرونا، همراهی مردم و رعایت پروتکلهای کنترل این بیماری بسیار ضروری است.
وی با اشاره به نوسان آرام تعداد مبتلایان کرونا در استان اردبیل طی روزهای اخیر، علت این امر را کاهش رعایت عمومی و عادیانگاری این بیماری مهلک از سوی مردم عنوان کرد و گفت: نگرانی در مورد شیوع موج چهارم این بیماری همچنان وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین مجموع فوتیهای کرونا در این استان طی ۱۱ ماه گذشته را یکهزار و ۳۸۹ نفر اعلام کرد.
وی افزود: مردم برای کنترل بیماری کرونا باید احتیاط بیشتری کرده و با جدیت بالا، مقررات اعلام شده از جمله استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ متری و نیز پرهیز از حضور در اجتماعات را رعایت کنند.
دکتر حبیبزاده همچنین با اشاره به شروع واکسیناسیون کارکنان درمان بخشهای مربوط به بستری بیماران کرونایی استان اردبیل اظهار کرد: در مرحله نخست، ۱۲۰ نفر از کارکنان بخش درمان واکسن روسی اسپوتنیک.وی را دریافت کردند.
۲ ماه پیش تعداد فوتیهای کووید.۱۹ در استان اردبیل در رکودی کمسابقه به ۲۲ نفر فوتی در یک شبانهروز رسیده بود ولی طی ۲ ماه گذشته پنج بار فوتیهای کرونا در این استان به صفر رسید.
بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه با ۲۲ فوتی، بالاترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در ۲۵ آبان ماه با ۱۱۳ نفر و نیز بالاترین رکورد بستری همزمان بیماران کرونا با ۵۰۳ نفر در روز ۲ آذرماه به ثبت رسیده است.
۹۸ بیمار بدحال استان فارس در بخش مراقبتهای ویژه کرونا بستری هستند
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تا کنون سه هزار و ۲۱۴ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را در استان فارس از دست دادهاند، گفت: هم اینک ۹۸ نفر از مبتلایان به این بیماری در بخش مراقبتهای ویژه این استان بستری هستند.
دکتر سید روحالله حسینی، جمعه افزود: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۶۲۵ هزار و ۴۹۱ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان فارس تهیه شده که با بررسی این نمونهها، ۱۷۳ هزار و ۸۷ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۸ هزار و ۸۷۹ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد، ۲ هزار و ۴۶۱ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۱۷۵ هزار و ۵۴۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شدهاند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، شمار بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم را که هم اکنون در بیمارستانهای استان فارس بستری هستند، ۵۵۹ نفر اعلام و بیان کرد: از این تعداد، ۹۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) خدمات درمانی دریافت میکنند.
حسینی اضافه کرد: همچنین از از آغاز شیوع این بیماری تا کنون ۱۶۷ هزار و ۷۲۳ نفر از بیمارستانهای استان فارس ترخیص و یا از ایزوله خانگی خارج شدهاند.
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با جان باختن چهار نفر از مبتلایان به این بیماری در روز گذشته (سیام بهمن ماه ۹۹) تعداد جان باختگان ناشی از کووید ۱۹در استان فارس از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به سه هزار و ۲۱۴ نفر رسیده است.
حسینی، با اشاره به روند افزایشی آمار ابتلا به کروناویروس و موارد بستری میتلایان به کووید۱۹ در بیمارستانهای این استان، تاکید کرد: باید با رعایت دستورات بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دستها و پرهیز از ترددهای غیرضروری، به دام این ویروس کشنده که شکارچی سلامت انسان است، نیفتیم.
آمار مبتلایان کرونا در لرستان به ۶۶ هزار و ۱۱۴ نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۶۶ هزار و ۱۱۴شهروند این استان از ابتدای شیوع کرونا تا امروز به این ویروس مبتلا شدهاند.
" مریم کوشکی" روز جمعه به خبرنگاران گفت: تاکنون ۲۰۹ هزار و۲۵۱ نمونه مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد پاسخ ۲۰۷ هزار و ۹۰۹ مورد اعلام شده است.
وی بیان کرد: از این تعداد نمونه ارسالی به آزمایشگاه های مرجع استان ۱۴۱ هزار و ۷۸۲ مورد منفی بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: تاکنون یک هزار و ۳۴۱ نفر از مردم این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
بر اساس این آمار طی ۲۴ساعت گذاشته در لرستان ۱۹۲نفر مثبت و ۲ نفر فوتی به ثبت رسیده است.
براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد استانی شهرستان های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، پلدختر،دلفان و سلسله در وضعیت زرد و شهرستان های دورود، ازنا، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی قرار دارند.
۲۶ بیمار کووید ۱۹ در البرز بستری شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که ۲۶ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت درمان قرار گرفتند.
دکتر محمد فتحی روز جمعه به خبرنگاران گفت: ۲۹۵ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان البرز بستری هستند و مجموع بیماران بستری کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در استان به ۳۱ هزارو ۳۶۸ نفر رسید.
وی با اشاره به اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته چهار بیمار کووید ۱۹ در استان البرز جان خود رااز دست دادند، اظهارداشت: مجموع جانباختگان این بیماری از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون در استان البرز به ۲ هزار و ۷۲۶ نفر رسید.
این مسوول خاطرنشان کرد: ۲۸ هزار و ۳۴۳ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تا کنون بهبود یافته و از مراکز درمانی استان البرز ترخیص شدند .
دکتر فتحی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ۲۸ هزار و ۳۴۳ نفر از مراکز درمانی رخیص شده اند.
تاکید کارشناسان بهداشتی استان البرز برای پیشگیری از شیوع کرونا همچنان بر رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است.
از مجموع هفت شهرستان استان البرز ۲ شهرستان دروضعیت زرد و چهار شهرستان در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.
تعداد افراد کرونایی بستری در جنوب غرب خوزستان پنج برابر شد
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی روند بستری بیماران در جنوب غرب خوزستان را افزایشی دانست و گفت: تعداد بیماران بستری کووید ۱۹ در بیمارستان طالقانی آبادان نسبت به چهار هفته قبل پنج برابر شده است.
قاسم جانبابایی جمعه در بازدید از بیمارستان طالقانی آبادان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت:روند ابتلا و مراجعه بیماران به کووید ۱۹ در شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان رو به افزایش و ظرفیت بیمارستان طالقانی آبادان در حال تکمیل است.
وی افزود:با هماهنگی انجام شده در صورت نیاز از بیمارستانهای نفت (امام خمینی) و تامین اجتماعی(۱۷ شهریور) آبادان برای بستری بیماران جدید استفاده خواهد شد.
جانبابایی افزود:بر اساس گزارش همکاران پزشک میزان بدحالی مراجعه کننده به بیمارستان و شدت بروز علائم بیماری در افراد مراجعه کننده بیشتر است ولی خوشبختانه تجربه همکاران پزشک نیز بالاتر رفته است.
وی گفت: ظرفیت بستری بیماران کووید ۱۹ در استان خوزستان وجود دارد ولی این ظرفیت محدود است و در صورت تکمیل شدن مشکلاتی را درپی خواهد داشت.
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: به طور خاص در شهرستان اهواز به دلیل اینکه از مناطق حاشیه نشین و سایر شهرستانها مراجعه زیاد و تعداد مبتلایان نیز افزایش یافته، ممکن است در صورت ادامه این روند با مشکل روبهرو شود.
وی خودمراقبتی، استفاده از ماسک و شستوشوی دستها را بهترین راه برای مقابه با ویروس کرونا دانست و اظهار داشت:مردم از نشستهای خانوادگی و حضور در تجمعات خودداری کنند.
بیمارستان طالقانی آبادان که در هشت سال دفاع مقدس نقش مهمی در درمان مجروحان داشت امروز به خط مقدم جنگ با ویروس کرونا در جنوب غرب خوزستان تبدیل شده است.
کادر درمانی این بیمارستان شبانه روز به صورت خالصانه به بیماران کرونایی شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان خدمات درمانی ارایه میکنند.
۶۰۷ هزار نفر از خدمات ۳۰مرکز شهری، ۱۸مرکز روستایی، ۱۳۲خانه بهداشت و ۱۲ پایگاه سلامت در شهرستان های زیر مجموعه دانشکده علوم پزشکی آبادان شامل آبادان، خرمشهر و شادگان بهرهمند هستند.
کرونا در خراسان شمالی چراغ ۲ زندگی دیگر را خاموش کرد
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: در نخستین روز اسفندماه ۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این استان جان باختند.
دکتر سیداحمد هاشمی اظهار داشت: طبق نتایج قطعی آزمایشهای انجام شده در شبانه روز گذشته همچنین ۳۰ بیمار جدید در مراکز درمانی استان بستری شدند که بر این اساس شمار بستریشدگان کرونایی استان به ۱۳۷ نفر رسیده است.
در شبانه روز پیش از امروز، بیماری کووید ۱۹ منجر به مرگ ۳ تن از شهروندان خراسان شمالی شده و ۲۴ بیمار جدید را در بیمارستان ها بستری کرده بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با ابراز نگرانی از عادی شدن بیماری کووید ۱۹ در نگاه مردم تاکید کرد: موارد ابتلای جدید حاکی از آن است که وضعیت استان ما به لحاظ شیوع کرونا همچنان شکننده است و با غفلت مردم هر آن می تواند وضعیت ما بدتر شود.
دکتر هاشمی افزود: بحران کرونا تمام نشده است و نباید مردم عادی انگاری کنند و همین عادی انگاری موجب شده است شمار بستری های روزانه کرونایی در استان رو به افزایش بگذارد.
وی با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در استان، گفت: این امر متاسفانه نشان دهنده کاهش حساسیت مردم در زدن ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: درخواست ما از شهروندان همچنان استفاده از ماسک، محدود کردن حضور و شرکت خود در تجمعات و دورهمی های خانوادگی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.
اکنون به جز شهرستان های راز و جرگلان و گرمه، که رنگ آبی دارند، ۶ شهرستان دیگر خراسان شمالی در شرایط زرد شیوع کرونا هستند.
بستری های روزانه کرونا در ایلام ۲ رقمی شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: روز گذشته ۱۱ مورد جدید مبتلا به کرونا در استان بستری شدند و تعداد بستری های روزانه ۲ رقمی شد.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: تعداد بستری های موجود در مراکز درمانی ۳۲ نفر و مربوط به ایلام، ایوان، آبدانان، دهلران، مهران و هلیلان است.
وی تعداد مبتلایان جدید را ۷۶ نفر اعلام کرد و گفت: تاکنون ۲۵ هزار و ۴۹۱ نفر در استان به کرونا مبتلا شده اند.
دکتر کریمیان یادآور شد: در ۲ روز گذشته هیچ مورد فوتی از کرونا ثبت نشده و مجموع فوتی ها تاکنون ۶۶۴ نفر است.
به گفته وی، تعداد بهبودیافتگان در استان نیز ۲۴ هزار و ۱۸۶ نفر است.
رییس دانشگاه علوم پزشی ایلام به شیوع پیک چهارم کرونا اشاره کرد و هشدار داد: پنج شهرستان ایلام در وضعیت زرد قرار دارند و عدم رعایت پروتکل ها، حضور در تجمعات و فاصله گذاری اجتماعی از عواملی است که در تغییر وضعیت استان نقش دارد و در صورت ادامه به شرایط نامناسب گذشته باز می گردیم.