۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۱۳۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۹۷۳ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۳۰ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی پنج هزار و ۹۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۱۸ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۱۳۴ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۸۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۲۷۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۸ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۵۵۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یکی از راههای مهم گسترش زنجیره انتقال کرونا در اماکن شلوغ و وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو است به همین علت از مردم تقاضا می کنیم در صورت استفاده از مترو حتما از ماسک استفاده کنند و فاصله ۱.۵ تا دو متر را از دیگران حفظ و هنگام حضور در مترو از صحبت کردن پرهیز کنند.

وی افزود: از همه مردم می خواهیم تا جای ممکن زمان استفاده از مترو را به زمان های خلوت موکول و از تردد در این وسایل در ساعات شلوغ خودداری کنند. همچنین هنگام تردد در فضای مترو  از دست زدن به لبه های پله برقی و صندلی مترو خودداری کنند و از دست زدن به صورت و دهان بپرهیزند. کارکنان مترو نیز علاوه بر ماسک از شیلد صورت استفاده کنند.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۹۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده‌اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان که موجب افزایش سرایت و بیماری زایی آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

 

 

۳۰ دی ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

حدود ۱۱ ماه از آغاز شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور می‌گذرد و در این مدت، سه موج شیوع ویروس کرونا پشت سر گذاشته شده است و چنانچه مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند این پتانسیل وجود دارد که وارد موج خطرناک چهارم شویم.

عادی انگاری و رها کردن پروتکل‌های بهداشتی در برخی از استان ها در شرایطی که هنوز واکسن این بیماری نه در ایران و جهان تاکنون تاییدیه نهایی را نگرفته و وارد مدار توزیع و تزریق نشده است، می تواند برای کشور فاجعه آفرین باشد.

با بررسی میدانی خبرنگاران در سطح شهرها به راحتی می توان این عادی انگاری را مشاهده کرد بویژه که در معابر عمومی و گذرگاه‌ها شمار افرادی که بدون ماسک تردد می‌کنند رو به افزایش رفته است.

در بانک‌ها با انبوهی از مشتریان مواجه می‌شوید که بدون رعایت هیچ فاصله‌گذاری اجتماعی در مقابل باجه ها ایستاده‌اند و دیگر از سختگیری‌هایی که پیش از این از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری یا بر رعایت فاصله تاکید می‌شد خبری نیست.

 در دفاتر پیشخوان های دولت نیز همین شرایط حاکم است و مردم و متصدیان آن هیچکدام خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمی‌دانند.

گزارش ها حاکی از آن است که شرایط امروز بیماری کرونا در بیشتر استان ها با شیب ملایم به سمت کاهش است و هر استانی که مردم مقررات و فاصله گذاری اجتماعی را بیشتر رعایت کرده اند بار بیماری کمتر شده  اما به محض این که کمترین غفلتی اتفاق افتاده، شمار بستری ها، جانباختگان و مبتلایان به ویروس این بیماری دوباره روند افزایشی پیدا کرده است.

بر اساس آخرین تحلیل های وزارت بهداشت در زمان حاضر، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر کشور در وضعیت آبی قرار دارند؛ از ۱۰ شهر قرمز کشور همگی در استان مازندران قرار دارند که شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

در همین حال عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هشدار داد: با کاهش محدودیت‌ها و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی شیوع ابتلا به کرونا افزایش پیدا می‌کند و اگر محدودیت‌ها یکباره برداشته شود دوباره به روزهای سخت، ابتلا و مرگ و میر بالای کرونا باز می‌گردیم.

مسعود مردانی افزود: در هفته های گذشته به علت سختگیری ها و محدودیت هایی که برای پیشگیری از کرونا در کشور برقرار شود، شاهد کاهش قابل توجه ابتلا به کرونا و کاهش بار مراجعه به بیمارستانها بودیم اما دوباره به علت کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی و سهل انگاری ها در برخی استانها شاهد روند افزایشی ابتلا به کرونا هستیم و این مساله نگران کننده است.

وی گفت: شیوع کرونا اکنون در استانهای شمالی رو به افزایش است و حدود ۱۰ شهر در استانهای مازندران و گلستان در وضعیت قرمز هستند در حالی که چند هفته پیش در این استانها شهر قرمز نداشتیم بنابراین اگر بازگشایی ها و رفع محدودیت ها و سختگیری در رعایت پروتکل ها کاهش یابد دوباره با روند افزایشی کرونا مواجه می شویم.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: وضعیت روزهای آینده کشور از نظر شیوع کرونا به طور مستقیم به میزان رعایت پروتکل های بهداشت و اجرای محدودیت ها بستگی دارد. اگر محدودیت ها برداشته شود امکان اینکه دوباره به وضعیت سخت شیوع کرونا مانند تابستان یا اوایل پاییز برگردیم بسیار زیاد است به خصوص اینکه با خطر ویروس جهش یافته کرونا نیز مواجه هستیم اما اگر سختگیری ها ادامه پیدا کند می توانیم روند کاهشی را ادامه دهیم.

خبر خوب امروز اینکه رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) اعلام کرد: حال ۱۴ نفری که واکسن کرونا بر روی آنها تست شده مساعد و هیچ گونه عوارضی نداشته اند.

محمد مخبر روز سه شنبه در حاشیه آئین رونمایی از محصولات جدید حوزه مواد اولیه دارویی، مکمل ها و داروهای ایورمکتین (داروهای مربوط به قلب و عروق و صرع)در شهرک دارویی برکت استان البرز با بیان اینکه یکی از جهت گیری های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)  پر کردن خلا داروهایی است که در کشور تولید نمی شود، گفت: ظرف یک الی ۲ روز آینده به هفت نفر در قالب  گروه سوم داوطلبان، تزریق واکسن کرونا صورت می گیرد.

وی بیان کرد : هم اکنون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)  در حال فعالیت است تا از سه مسیر دیگر تا پیش از عید نوروز ۱۴۰۰  این واکسن به تست انسانی برسد.

وی ادامه داد: ظرف یک الی ۲ ماه آینده تولید این واکسن در کشور به ۲ تا سه میلیون دوز در ماه و ظرف سه تا چهار ماه آینده این عدد به ۱۲ تا ۱۴ میلیون دوز خواهد رسید و زیر قیمت خارجی آن در اختیار مردم قرار خواهد گرفت که با این اتفاق دیگر کشور هیچ مشکلی در این بخش نخواهد داشت.

 

وضعیت کرونا در دیگر استان ها

شیوع کرونا در استان اردبیل پس از ۲ ماه اوج در وضعیت ثبات قرار گرفته به طوری که شمار ابتلای جدید، تعداد بستری‌ها و آمار فوتی‌های کووید.۱۹ با نوسان کم در حال کاهش تدریجی است.

 امیدواری را برای مهار شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل با ادامه شرایط پایدار افزایش یافته و هم‌اکنون ۹ شهرستان این استان در وضعیت آبی و سه شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

بنا به اعلام دبیرخانه ستاد مقابله با کرونای استان اردبیل، ۹ شهرستان بیله‌سوار، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت، گرمی، مشگین‌شهر و اردبیل در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و سه شهرستان خلخال، سرعین و پارس‌آباد در وضعیت زرد قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: با آبی شدن وضعیت شیوع کرونا، مجموع افراد بستری شده همزمان مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان با ۳۰۵ نفر کاهش نسبت به بالاترین رکورد ثبت شده به ۱۹۸ نفر رسیده است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده از بستری شدن ۲۲ نفر بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه‌روز گذشته خبر داد و افزود: که این آمار ۹۱ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این استان است.

او با اشاره به فرایند کاهش تدریجی شیوع کرونا در این استان در چند روز اخیر و جان باختن یک نفر دیگر از مبتلایان کرونا در شبانه‌روز گذشته اضافه کرد: تاکنون یک‌هزار و ۳۳۰ نفر در این استان به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

در استان سمنان نیز ۹ بیمار بهبود یافته از کرونا در ۲۴ ساعت اخیر از بیمارستان‌های استان سمنان ترخیص شدند و بر این اساس موارد بهبودی و ترخیص بیماران کووید ۱۹ در استان سمنان به هفت هزار و ۸ نفر رسید.

 کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت مقابله با کرونا استان سمنان با ارائه آخرین آمار شیوع این ویروس در استان اعلام کرد: ۴۴ مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان از ظهر یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه شناسایی شد و مجموع آمار بیماران کووید ۱۹ در این استان از ابتدا تاکنون به ۲۱ هزار و ۸۷۰ نفر رسید.

ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان یک نفر دیگر در استان سمنان گرفت و بر این اساس از ابتدای شیوع کرونا تا ظهر دوشنبه تعداد جانباختگان این بیماری در استان به عدد ۸۷۷ رسید. 

طبق اعلام این کمیته، ۸۱ نفر به خاطر ابتلای قطعی به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان سمنان بستری هستند و ۱۵ هزار و ۲۴۶ نفر تاکنون به صورت سرپایی درمان شدند.

از سوی دیگر رییس سازمان نظام پزشکی قم گفت: درطول ۱۱ ماه گذشته از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، مراجعه بیماران غیرکرونایی به مطب‌ها در این استان،‌ ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.

حسن عادلی افزود: بخشی از این کاهش مربوط ترس مردم از بیماری کروناست و بخشی دیگر نیز مربوط به پزشکان است که از پذیرش بیمار خودداری می‌کردند.

وی ادامه داد : البته در روزهایی که استان در وضعیت قرمز و یا هشدار قرار داشت،‌ کاهش مراجعه بیماران غیرکرونایی به مطب‌ها ۸۰ تا ۹۰ درصد بود، ولی مراجعه بیماران کرونایی به مطب‌ها به همین نسبت افزایش می‌یافت.

همچنین فرماندار خلخال با بیان اینکه وضعیت کرونا در خلخال به ثبات رسید گفت: وضعیت کرونا در این شهرستان در سه ماه گذشته ثابت بوده و آمار ابتلا در این منطقه افزایش و یا کاهش نداشته است.

 فریدون بابایی افزود: هر زمان همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی مناسب بوده آمار ابتلا به این بیماری کاهش یافته است.

او اظهارکرد: هیچ معیاری را نمی‌توان برای ثابت نگهداشتن وضعیت کرونا در یک منطقه تعیین کرد و هر آن این وضعیت می‌تواند تغییر کرده و نتیجه بی‌توجهی به موارد پیشگیرانه بهداشتی نیز می‌تواند پیک کرونا باشد.

در مشهد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: والدین نگران بازگشایی مدارس نباشند زیرا پروتکلهای بهداشتی به صورت کامل و با نظارت همه جانبه در مدارس استان رعایت می‌شود.

قاسمعلی خدابنده افزود: با توجه به دستورالعمل بازگشایی مدارس تحت شرایط خاص در پایه‌ها و مقاطع مشخص، اجرای پروتکلهای بهداشتی در مدارس آغاز شده و دستورالعمل مربوط به آن به مدارس ارسال گردیده است.

وی ادامه داد: رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی در آموزش حضوری الزامی است و مسوولیت مدیریت و نظارت بر اجرای این دستورالعمل‌ها بر عهده مدیران و کادر اداری و اجرایی مدارس است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز اعلام کرد که اکنون ۲۸۷ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

دکتر محمد فتحی گفت : ۳۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان پذیرش و تحت مراقبت پزشکی قرار گرفتند.  با مرگ ۲ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته شمار جانباختگان  این بیماری در البرز به ۲ هزارو ۶۳۹ نفر رسید.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم اعلام کرد: ۶۲ هزار و ۷۸۲ نفر از شهروندان این استان از ابتدای شیوع کرونا تا ۲۸ دی ماه به این ویروس مبتلا شده‌اند.

 مریم کوشکی افزود: تا این تاریخ ۱۷۵ هزار و۱۷ نمونه مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد، پاسخ ۱۷۴ هزار و ۷۵۴ مورد اعلام شده است.

وی اظهار داشت: تا کنون ۶۲ هزار و۷۸۲ شهروند لرستانی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و پاسخ تست ۱۱۱ هزار و ۹۶۸ مورد منفی بوده است.

 

 

۲۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان همدان شناسایی شدند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت که با شناسایی ۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع موارد مثبت بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در استان همدان به ۱۰ هزار و چهار بیمار رسیده است.

دکتر «محمد طاهری» روز دوشنبه اظهار داشت: شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ استان همدان در ۲۴ ساعت گذشته چهار نفر بود که در مجموع از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون به یک هزار و ۴۴۹ نفر رسید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های همدان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۶ نفر بوده که از این تعداد ۲۶ نفر در بخش عادی بستری شدند.

وی اضافه کرد: ۱۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۳۶ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۳۶۳، بهار ۵۷۴، تویسرکان ۶۲۴، رزن ۴۱۲، درگزین ۱۷۸، فامنین ۱۷۵ و کبودراهنگ ۶۳۵ نفر بوده است.

وی افزود: همچنین یک هزار و ۸۶۱ نفر در ملایر، یک هزار و ۱۱۶نفر در نهاوند و سه هزار و ۷۹۷ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.

استاندار همدان شنبه گذشته گفت که چهار شهرستان همدان، اسدآباد، بهار و فامنین در وضعیت آبی و ۶ شهرستان دیگر استان نیز در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.

"براساس اعلام ستاد ملی کرونا، رنگ آبی نشانه کم خطر، رنگ زرد خطر متوسط، رنگ نارنجی وضعیت پرخطر و رنگ قرمز نشانه وضعیت خیلی پرخطر است".

 

۶ کودک بر اثر کرونا در استان سمنان فوت شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: ۶ کودک، از ابتدای شیوع کرونا، در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی استان به دلیل ابتلا به این ویروس فوت شدند.

نوید دانایی روز سه‌شنبه در نشست خبری در سالن اجتماعات دانشکده دندانپزشکی استان سمنان ابراز داشت: سه کودک و سه نوزاد در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت شدند.

دانایی ادامه داد: استان سمنان در زمینه مرگ و میر کودکان به دلیل ویروس کرونا وضعیت مطلوب دارد و تست مادر سه نوزاد مثبت بود که کودکشان به دلیل نارسی فوت شدند در آمار فوتی ویروس کرونا قرار گرفتند.

وی ابراز داشت: میانگین سن فوتی ناشی از کرونا در استان سمنان ۷۳ سال و در کشور ۶۵ سال است.

دانایی ادامه داد: چهار درصد مبتلایان کرونا در استان سمنان فوت شدند و در کشور میزان فوتی بین ۵.۵ تا ۶ درصد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان  یادآور شد: استان سمنان احاطه شده بین هشت استان پرجمعیت کشور است و همین موضوع در کنار رفت و آمد با این استان ها، آمار ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد.

به گفته دانایی، موج اول کرونا در قم و گیلان رخ داد و بعد از این ۲ استان، سمنان درگیر اوج کرونا شد.

وی افزود: بیماریابی خوب در استان سمنان موجب شده تا آمار تشخیص کرونا در استان بالا باشد.

دانایی با تاکید بر صحت آمار کرونا در استان سمنان ابراز داشت: بیماری که سرطان ریه پیشرفته داشت و به کرونا مبتلا و فوت شد، برای وی علت فوت کرونا ثبت شد و آمار کرونا در استان سمنان به صورت صحیح بر اصل صحت ارائه می‌شود.

وی بیان کرد: بیمار ۹۸ ساله با چندین بیمار زمینه‌ای کرونا گرفت و فوت او براساس کرونا ثبت شد و ممکن است فرد براساس بیماری‌های زمینه‌ای فوت شده باشد، اما چون کرونا داشت مرگ بر اثر کرونا ثبت می شود.

وی تاکید کرد: مدیریت بیماری و درمان ویروس کرونا و بیماریابی در استان سمنان مطلوب است و استان نسبت به کشور وضعیت خوبی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان  اضافه کرد: میزان بیماران بستری در بیمارستان و روند ابتلا و تعداد بیماران بستری تعیین کننده رنگ‌بندی کرونایی است و میزان مرگ شاخص تعیین رنگ‌بندی نیست، چرا که برخی افرادی که امروز فوت می‌شوند از یک ماه پیش در بیمارستان بستری یا زیر دستگاه هستند.

موج چهارم کرونا وابسته به رفتار جامعه است

دانایی افزود: امیدواریم موج چهارم با همراهی مردم و رخ ندهد، اما خیز دوباره شیوع کرونا ناشی از ساده‌انگاری مردم و مسوولان است.

وی ادامه داد: بسته‌بودن در و پنجره، بی‌توجهی به رعایت نکات بهداشتی و رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی عامل اصلی شیوع کرونا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان  بیان کرد: تقابل بین سفر، آموزش، مذهب و پژوهش بی‌معنا است و باید در تمام بخش‌ها دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت شود.

وی یادآور شد: سمنان جزو اولین استان‌هایی بود که مشکل کمبود محلول ضدعفونی در استان با توجه به تولید داخل رفع کرد.

وی بیان کرد: برخی واحدهای تولیدی  مواد ضدعفونی با خواص ضد میکروبی دارند و خواص ویروسی ندارند و دانشگاه علوم پزشکی این آمادگی را دارد تا از شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه مبارزه با شیوع کرونا همکاری کند.

اسامی افراد پرخطر برای دریافت واکسن کرونا در سامانه ثبت می‌شود

وی بیان کرد: ثبت‌نام افراد پرخطر در سامانه ثبت می‌شود و به محض اینکه واکسن کرونا در اختیار قرار بگیرد تزریق انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان  اضافه کرد: کادر درمان، بیماران قلبی و عروقی از جمله گروه‌های پرخطر هستند.

دانایی ابراز داشت: ۱۳ هزار و ۶۸۲ بیمار دیابتی در سامانه سیب مربوط به استان سمنان ثبت شده است و بیش از یک میلیون بیمار دیابتی در کشور وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی استان سمنان از میانگین کشوری بالاتر است و علت اصلی سالمندی است.

وی ادامه داد: توزیع انسولین قلمی در چند برند دچار مشکل شده بود و کمبود در استان و کشور رخ داد و اکنون طبق برنامه‌ریزی‌های وزارتخانه ای مشکل بهبودیافته و کمبودی نیست و با تمهیدات اندیشیده شده امید است دیگر مشکلی پیش نیاید.

وی بیان کرد: مرکز فوق تخصصی برای درمان بیماری‌های ریوی و گوارشی در سمنان افتتاح شد و خدمتی ارزشمند برای مردم استان سمنان محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان تصریح کرد: مرکز سوانح و سوختگی و سرطان از دیگر نیازهای مهم استان سمنان است و با کمک خیران حداکثر تا ۶ ماه دیگر افتتاح شود.

 

۱۶۹ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی کرمانشاه بستری هستند

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: در شبانه روز گذشته با بستری شدن ۴۹ بیمار جدید و ترخیص ۳۲ نفر دیگر، مجموع افراد بستری مبتلا به ویروس کرونا به ۱۶۹ نفر رسید.

مهدی محمدی روز سه شنبه افزود: در شبانه روز گذشته با فوت یک نفر دیگر در شهرستان کرمانشاه به دلیل ابتلا به کووید ۱۹، مجموع جانباختگان این بیماری در استان به هزار و ۴۴۰ نفر رسید.

وی گفت: ۶ بیمار مثبت بستری و ۳۷ بیمار مثبت سرپایی در شبانه روز گذشته در استان کرمانشاه شناسایی شدند.

تعداد بستری های بیماران کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه در آبان ماه به هزار و ۲۶۰ نفر رسید و در ۲۴ آبان ۲۴ فوتی داشتیم که بیشترین آمار در یک روز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بوده است.

رنگ‌بندی جدید شهرستان‌های استان کرمانشاه اعلام شد

 رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: شهرستان های کرمانشاه، اسلام آبادغرب، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی، روانسر، هرسین، صحنه و کنگاور در وضعیت آبی (کم خطر) قرار دارند.

وی افزود: شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب، پاوه، جوانرود و سنقر و کلیایی در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار گرفته اند.

عادی انگاری مردم کرمان نسبت به کرونا نگران کننده است

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در امور ستادی و اجتماعی گفت: با اجرای طرح شهید سلیمانی بار مراجعه بیماران کرونایی در بیمارستان ها و مرگ و میر در این زمینه کاهش یافته است اما این احساس خطر وجود دارد که مردم فکر کنند با این روند نزولی کرونا به پایان یافته و عادی انگاری کنند.

حسین صافی زاده روز سه شنبه در شورای اطلاع رسانی استان کرمان با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی از ابتدای آذرماه سالجاری به عنوان گام چهارم مقابله با بیماری کووید۱۹ در کشور افزود: در این طرح مقابله همه جانبه با ویروس کرونا با مشارکت بسیج و سایر دستگاه‌ها اجرایی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: بخش عمده این طرح در قالب رهگیری افرادی که با افراد مبتلا ارتباط داشتند؛ شناسایی شدند تا با قرنطینه این افراد چرخه انتقال این ویروس شکسته شود.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در امور ستادی و اجتماعی مراقبت از بیماران مبتلا و حمایت معیشتی از خانواده های نیازمند را از اقدامات بعدی این طرح عنوان کرد و گفت: تامین نیازهای خانوارهای آسیب دیده از کرونا در این طرح از انتقال ویروس کرونا در جامعه جلوگیری می کند.

صافی زاده با قدردانی از حوزه هایی که در این طرح همکاری کردند تصریح کرد: خوشبختانه طی۵۰ روزی که طرح شهید سلیمانی اجرایی شده‌؛ اقدامات مطلوبی انجام گرفته است. 

وی با بیان اینکه مردم باید از جزئیات اجرای این طرح مطلع شوند خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند در قبال این طرح چه مسئولیتی را در جامعه دارند تا به کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا کمک کنند. 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در امور ستادی و اجتماعی افزود: هدف اجرای طرح شهید سلیمانی این است که با عدم حضور در اماکن و ماندن در منزل سعی کنند چرخه انتقال این ویروس را به حداقل برسانند. 

وی با تاکید براینکه اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه نسبت به ویروس کرونا بسیار مهم است گفت: خوشبختانه با اجرای طرح شهید سلیمانی و سایر اقدامات انجام گرفته روند نزولی شیوع ویروس کرونا را در استان شاهد هستیم و بار مراجعه به بیمارستان ها و مرگ و میر کاهش یافته است اما این احساس خطر وجود دارد که مردم فکر کنند با این روند نزولی کرونا به پایان یافته و عادی انگاری کنند.

صافی زاده  با اشاره به اینکه تغییر وضعیت شهرستان ها از نارنجی به زرد یا آبی بدین معنا نیست که مجدد فعالیت های روزمره را همانند قبل از کرونا داشته باشیم و دوباره شرایط را عادی بدانیم و در تجمعات حضور داشته باشیم گفت: اگر این اتفاقات رخ دهد ظرف مدت کوتاهی روند شیوع به حالت گذشته برمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه در چند روز آینده هوا سرد خواهد شد و این شرایط سبب می‌شود تا تهویه منازل و سایر امکان به حداقل برسد بیان داشت: اصحاب رسانه باید کمک کنند تا مردم ساده انگاری را در این شرایط نزول شیوع کرونا نداشته باشند و باید با رفتار منطقی از روند صعودی این ویروس جلوگیری کنیم.

 

۲۸۷ بیمار کووید ۱۹ در البرز بستری هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که اکنون ۲۸۷ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

دکتر محمد فتحی روز سه شنبه به خبرنگاران گفت : ۳۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان پذیرش و تحت مراقبت پزشکی قرار گرفتند.

وی بیان داشت : با مرگ ۲ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته شمار جانباختگان  این بیماری در البرز به ۲ هزارو ۶۳۹ نفر رسید.

فتحی گفت : از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۹ هزارو۶۷۲ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بستری شده اند.

وی افزود: از این تعداد ۲۷ هزارو ۲۹ نفر بهبود یافته اند.

از مجموع هفت شهرستان استان البرز چهار شهرستان زرد و سه شهرستان آبی کرونایی است.

 

تداوم وضعیت ثبات و کاهش تدریجی ابتلای کرونا در استان اردبیل

شیوع کرونا در استان اردبیل پس از ۲ ماه اوج در وضعیت ثبات قرار گرفته به طوری که شمار ابتلای جدید، تعداد بستری‌ها و آمار فوتی‌های کووید.۱۹ با نوسان کم در حال کاهش تدریجی است.

امیدواری را برای مهار شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل با ادامه شرایط پایدار افزایش یافته و هم‌اکنون ۹ شهرستان این استان در وضعیت آبی و سه شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

بنا به اعلام دبیرخانه ستاد مقابله با کرونای استان اردبیل، ۹ شهرستان بیله‌سوار، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت، گرمی، مشگین‌شهر و اردبیل در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و سه شهرستان خلخال، سرعین و پارس‌آباد در وضعیت زرد قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز سه‌شنبه گفت: با آبی شدن وضعیت شیوع کرونا، مجموع افراد بستری شده همزمان مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان با ۳۰۵ نفر کاهش نسبت به بالاترین رکورد ثبت شده به ۱۹۸ نفر رسیده است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده از بستری شدن ۲۲ نفر بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه‌روز گذشته خبر داد و افزود: که این آمار ۹۱ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این استان است.

او با اشاره به فرایند کاهش تدریجی شیوع کرونا در این استان در چند روز اخیر و جان باختن یک نفر دیگر از مبتلایان کرونا در شبانه‌روز گذشته اضافه کرد: تاکنون یک‌هزار و ۳۳۰ نفر در این استان به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: تعداد بستری افراد بدحال مبتلا به کرونا در این استان نیز در وضعیت ثبات قرار دارد به طوری که هم‌اکنون ۵۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند.

وی از ترخیص ۲۸ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان پس از بهبودی نسبی در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: با کاهش بستری شدن مبتلایان به کووید.۱۹، آمار بیماران کرونایی این استان به پایین‌تر از میانگین ۱۰ ماه گذشته رسیده ولی نگرانی از اوج دوباره شیوع کرونا در استان پابرجاست.

دکتر حبیب‌زاده ادامه داد: این وضعیت پایدار و سیر نزولی چند روز گذشته بیماری در استان، در صورت بی‌توجهی شهروندان، تبعات خطرناکی را به دنبال خواهد داشت و مردم نباید گرفتار عادی انگاری بیماری شوند.

وی نسبت به ضرورت حفظ و بهبود وضعیت فعلی شیوع کرونا در استان اردبیل هشدار داد و گفت: هرگونه عادی‌انگاری بیماری و بی‌توجهی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پیک چهارم کرونا را به همراه خواهد داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: مردم برای کنترل بیماری کرونا باید احتیاط بیشتری کرده و با جدیت بالا، مقررات اعلام شده از جمله استفاده از ماسک و فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ متری را رعایت کنند.

وی همچنین اضافه کرد: با توجه به روند شکننده شیوع کرونا، همراهی مردم و رعایت پروتکل‌های کنترل این بیماری بسیار ضروری است.

نوسان شیوع کرونا در استان اردبیل موجب نگرانی مسئولان حوزه بهداشت و درمان شده است.

هفت هفته پیش، تعداد فوتی‌های کووید.۱۹ در استان اردبیل در رکودی کم‌سابقه به ۲۲ نفر فوتی در یک شبانه‌روز رسیده بود ولی طی ۲ هفته گذشته ۲ بار فوتی‌های کرونا در این استان به صفر رسید.

بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه با ۲۲ فوتی، بالاترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در ۲۵ آبان ماه با ۱۱۳ نفر و نیز بالاترین رکورد بستری همزمان بیماران کرونا با ۵۰۳ نفر در روز ۲ آذرماه به ثبت رسیده است.

 

تعداد مبتلایان کرونا در لرستان به ۶۲ هزار و ۷۸۲ نفر رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۶۲ هزار و ۷۸۲ نفر از شهروندان این استان از ابتدای شیوع کرونا تا ۲۸ دی ماه به این ویروس مبتلا شده‌اند.

مریم کوشکی روز دوشنبه به رسانه ها اعلام کرد: تا این تاریخ ۱۷۵ هزار و۱۷ نمونه مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد، پاسخ ۱۷۴ هزار و ۷۵۴ مورد اعلام شده است.

وی اظهار داشت: تا کنون ۶۲ هزار و۷۸۲ شهروند لرستانی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و پاسخ تست ۱۱۱ هزار و ۹۶۸ مورد منفی بوده است.

کوشکی بیان کرد: تاکنون یک هزار و ۳۰۹ نفر از مردم این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

اکنون شهرستان های خرم آباد، ازنا، الیگودرز، پلدختر، دلفان و سلسله در وضعیت زرد(خطر متوسط) و شهرستان های بروجرد، کوهدشت، دورود، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی(کم خطر)  شیوع کرونا قرار دارند.

حجم ویدیو: 2.18M | مدت زمان ویدیو: 00:01:11
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.