طبق توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت 9 استان کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز به سر می برند و 10 استان کشور هم در شرایط هشدار هستند.

به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «همانند روزهای گذشته استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند.

استانهای تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت هشدار قرار دارند. 

توصیه اکید وزارت بهداشت در این شرایط، پرهیز از سفر و ترددهای غیرضروری به ویژه سفر به استانهای خراسان رضوی و مازندران است.»

 

۱۸ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی کرونا

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: ۱۸شهرخوزستان از نظر انتشار و ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز ونارنجی قرار دارندکه از این تعداد ۱۵ شهر قرمزوسه شهرنارنجی هستند.

محمد علوی جمعه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خوزستان در کنار چند استان جنوبی کشور در وضعیت قرمز است بیان کرد: هر چند روزی است که موارد بیماری در استان کاهش یافته اما ممکن است دوباره روند ابتلا به کرونا صعودی شود.

وی با بیان اینکه خوزستان هفتمین هفته متوالی را در وضعیت قرمز سپری می‌کند افزود: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد جمعیت خوزستان در معرض خطر انتشار و ابتلا به این بیماری هستند.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد : خیلی از مردم نسبت به این بیماری خطرناک بی‌تفاوت هستند که یکی از عوامل موثر دراین نگاه مردم، بی‌تفاوت بودن برخی مسوولان نسبت به این موضوع است.

علوی افزود: زندگی بی معشیت سخت است اما بدون سلامت هم نمی توان معیشت داشت ، مردم در بازارو خیابان بدون رعایت نکات بهداشتی و احساس خطر کردن نسبت به این بیماری تردد دارند ، در دوران جنگ تحمیلی مردم در هر مساله ای که نیاز بود، همکاری بسیار خوبی داشتند اما با وجود اینکه درحال حاضر همه با دشمنی به نام کرونا مواجه هستیم ، همیاری مردم با کادر درمان دراین جبهه ضعیف است.

سرپرست مرکزبهداشت خوزستان اظهار داشت: برای بیماری کرونا نه دارو و نه واکسن وجود دارد و مردم به اخبار جعلی تولید واکسن این بیماری دل خوش نکنند ، تنها راه مقابله با این بیماری استفاده از ماسک و رعایت نکات بهداشتی است.

 

هشدار ۱۰ روزه کرونا به کلانشهر تهران

ویروس کرونا برای دهمین روز متوالی پایتخت را در شرایط هشدار قرار داده و این وضعیت موجب نگرانی مردم و مسئولان شده تا جایی که استاندار تهران عنوان کرده که «وضعیت هشدار برای تهران حکم شرایط قرمز را دارد زیرا این کلانشهر دارای پیچیدگی‌های خاصی است».

شهری در وضعیت سفید یا کم‌خطر قرار دارد که طی ۲ هفته اخیر دارای دو شرط اساسی باشد؛ نخست اینکه متوسط میزان بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، حداکثر یک بیمار و دوم اینکه متوسط تعداد بستری روزانه حداکثر یک نفر یعنی حداکثر ۱۴ بستری در شهر در طول دو هفته باشد.

همچنین شهری در وضعیت قرمز  یا خطربالا قرار دارد که طی ۲ هفته اخیر متوسط میزان بستری روزانه آن به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، بالای سه بیمار باشد و شهری که سفید یا قرمز نباشد، در وضعیت زرد یا هشدار قرار می‌گیرد و تهران نیز چنین شرایطی را طی ۱۰ روز گذشته تجربه کرده است.

تهران به عنوان پایتخت کشور با جمعیتی بالغ بر هشت میلیون نفر، شلوغ‌ترین شهر ایران به شمار می‌رود و با توجه به اینکه رعایت فاصله‌اجتماعی به دلیل تراکم جمعیت گاهی در این کلانشهر غیرممکن می‌شود، می‌تواند گویای همان پیچیدگی مورد نظر استاندار تهران باشد.

۴۴.۷ درصد مردم برای حضور در محل کار از منزل خارج می‌شوند

فرمانده ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران می‌گوید: ۶۲ درصد مردم تهران معتقد هستند که فاصله‌گذاری اجتماعی خیلی کم در مترو رعایت می‌شود؛ این در حالی است که ۴۴.۷ درصد مردم برای حضور در محل کار و ۲۵.۲ دهم درصد برای خرید از منزل خارج می‌شوند.

«علیرضا زالی» تاکید دارد که باید سازوکاری برای حضور کارمندان در محل کار و خریدهای مجازی در نظر گرفته شود زیرا بخش زیادی از ترددها قابل مدیریت است.

وی با بیان اینکه میزان افسردگی یا اضطرابی که انتظار آن را داریم در بین مردم خیلی تند نیست، بیان کرد: بالغ بر ۴۷.۵ درصد مردم اعلام کرده‌اند که در حوزه درآمدی نگران هستند.

کرونا در پایتخت رو به افزایش است

فرمانده ستاد مبارزه با کرونا شهر تهران با اشاره به روند مراجعه به مراکز درمانی تهران، افزود: آمار مراجعه به مراکز درمانی از هشت تیرماه در حال تغییر است و افراد مبتلا به کرونا و افراد بستری شده در مراکز درمانی در حال افزایش هستند و ترخیص افراد در حال تقلیل است.

دکتر زالی در خصوص آمار فوتی‌های شهر تهران به وجود مراکز پرتراکم اشاره کرد و گفت: عمده فوتی‌های ناشی از کرونا در تهران در مناطق چهار، ۲، ۱۴ و ۱۵ قرار دارد زیرا بالاترین تراکم جمعیت را در مناطق چهار و ۲ داریم.

وی با اشاره به مشکلاتی چون محدودیت اختیارات که باعث نگرانی ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران می‌شود، بیان کرد: تهران گرانیگاه کشور است و مسئولان ستاد باید با فراق بال، آزادی عمل و چابکی بالاتری بتوانند مصوبه‌ها را اجرا کنند.

دکتر زالی با بیان اینکه مهمترین آسیب‌شناسی ما طی مدت اخیر تعارض و نفی بسیاری از مصوبه‌های استان تهران در عرصه ستاد ملی بوده است، گفت: این گلایه مشترک همه اعضای ستاد فرماندهی تهران است و خواهشمندم به آن توجه شود زیرا یک موضوع بسیار مهم و راهبردی برای تهران به شمار می‌رود.

وی افزود: اگر قرار است مدیریت کرونا در تهران به دست ستاد مبارزه با کرونا کلانشهر تهران انجام شود،‌ حتما نیازمند اختیارات وسیع‌تری هستیم؛ به ویژه که تعارض حضور دستگاه‌های ملی و استانی را به شدت در روزهای اخیر حس کردیم.

فرمانده ستاد مبارزه با کرونا شهر تهران همچنین به شرایط کارکنان بخش درمان اشاره کرد و گفت: بیش از چهار ماه است که کارکنان عرصه سلامت به صورت شبانه‌روزی در حال تلاش هستند و ‌ متاسفانه اکنون تعداد زیادی از کادر درمان خسته شده‌اند و تعداد قابل توجهی از همکاران ما مجددا در معرض ابتلا قرار گرفته‌اند.

دکتر زالی به آمار ابتلای کادر درمان چهار دانشگاه علوم پزشکی‌ تهران،‌ ایران و شهید بهشتی و بقیه‌الله به بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: براساس آمار تاکنون چهار هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان بهداشتی و درمانی این دانشگاه‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند.

وی اظهار داشت: در آینده نزدیک در معرض خطر جدی کاهش نیروی انسانی مجرب خواهیم بود و بحث جایگزینی نیروی انسانی، افزایش ظرفیت نیروی انسانی، جذب پرستار و نیروهای تخصیصی حوزه بهداشت به ویژه بهداشت محیط و حرفه‌ای، تغییر وضعیت پیمانی و رسمی و به ویژه استفاده بهینه از ظرفیت کسانی که در غالب قراردادهای معین به جمع کادر درمان پیوستند، نیاز مبرم و جدی ما به شمار می‌رود.

وضعیت بسیار شکننده تهران

دکتر زالی با بیان اینکه آمار مبتلایان، فوتی‌ها و افراد نیازمند بستری طی ۱۰ روز گذشته به صورت صعودی رو به افزایش بوده، تصریح کرد: همه مدیران نگرانی خود را از شرایط فعلی ابراز کرده‌اند و قرار شده است تا تصمیم‌های جدی، کارا و موثرتری با انسجام بین‌بخشی اتخاذ شود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه نیازمند مداخله‌های سختگیرانه‌تر هستیم، گفت: مقرر شد نمایندگان دستگاه‌ها با کارهای کارشناسی که در دستگاه‌های خود انجام خواهند داد، بسته‌ای را در زمینه کنترل بیماری در ابعاد مختلف آماده کنند تا در جلسه اضطراری با حضور دکتر نمکی، وزیر بهداشت بررسی شود.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد فرآیندی که در تهران با آن روبرو هستیم، هم در زمینه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و هم درباره شیوه‌نامه‌های بهداشتی کمتر مورد توجه واقع شد؛ ضمن آنکه مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی افزایش یافته است بنابراین نیازمند مداخله‌های جدی‌تری هستیم.

وضعیت هشدار هم برای تهران قرمز است

همچنین استاندار تهران در خصوص شیوع ویروس کرونا می‌گوید: وضعیت هشدار برای ما قرمز است چون تهران پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛ در صورتی که پایتخت به وضعیت قرمز برسد، کنترل شرایط در آن سخت می‌شود.

«انوشیروان محسنی بندپی» با بیان اینکه مدیریت در عبور از بحران کرونا نقش موثری دارد، می‌گوید: با ابتکار و چابک‌سازی می‌توان از این دوره بحرانی عبور کرد؛ برداشتن محدودیت‌ها و برخورد باز، زمینه‌ساز گسترش شیوع ویروس کرونا می‌شود در حالیکه با اعمال برخی محدودیت‌ها می‌توان این وضع را مدیریت و آن را سپری کرد.

پایتخت‌نشینان از کرونا چه می‌گویند؟

اما به نظر می‌رسد که ساکنان تهران کم‌کم ویروس کرونا را جدی گرفته‌اند و خیابان‌های تهران و اماکن تجمع از جمله مترو و اتوبوس خلوت‌تر شده است؛ یکی از این شهروندان در این باره می‌گوید: از اوایل هفته که آمار تلفات این ویروس به ۲۰۰ نفر در روز رسید، موضع‌گیری مردم پس از مدت‌ها نسبت به این ویروس جدی‌تر شد.

به گفته «سجاد داداشی» استفاده از ماسک توسط شهروندان به حداکثر رسیده و اماکن تجمعی از جمله بازار و حتی مترو و اتوبوس نیز خلوت‌تر شده است. 

وی ادامه می‌دهد: کرونا با کسی شوخی ندارد و شهروندان بدانند که با رعایت بهداشت فردی و فاصله اجتماعی می‌توان در برابر این ویروس پیروز شد.

یکی دیگر از شهروندان تهرانی که در بوستان نهج‌البلاغه مشغول پیاده‌روی آخر هفته است، می‌گوید: مردم نگران این ویروس هستند و تنها تفریح آنان حضور در پارک، آن هم با ترس و لرز است.

وی که خود را «میلاد اقلال» معرفی کرد، می‌گوید: مردم با رعایت فاصله‌اجتماعی در پارک حضور دارند و بیشتر آنان نیز از ماسک استفاده می‌کنند؛ «تنها راه مبارزه با کرونا نرفتن به سفر و حضور نیافتن در اماکن تجمعی است».

 

بیمارستان صحرایی در البرز راه اندازی شود

استاندار البرز با اعلام تمدید محدودیت های یک هفته ای گفت: آمار مبتلایان به کرونا در این استان به شدت در حال افزایش است.

عزیزاله شهبازی روز جمعه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا افزود: از عموم شهروندان تقاضا دارم همچنان با مصوبات ستاد همراهی کنند و در راستای نیل به اهداف که همان سلامتی است به پویش از نو شروع می کنیم نیز بپیوندند.

وی با بیان اینکه اکنون شرایط به مراتب سخت از پیک اول شیوع کرونا در فروردین ماه است، ادامه داد: در شرایط فعلی بیمارستان های البرز مملو از مبتلایان به بیماری کرونا است و کادر بهداشت و درمان نیز از شدت گرفتن مراجعان و ارایه خدمات، خسته هستند.

استاندار البرز با تاکید بر اینکه باید مصوبات با توجه به شرایط موجود متفاوت باشند، گفت: با اعلام آمادگی سپاه پاسداران البرز، بیمارستان صحرایی ظرف یک هفته راه اندازی شود.

شهبازی با بیان اینکه در البرز به وضع اضطرار رسیده ایم، گفت: بیمارستان بحران نیز باید آماده شود و  هلال احمر، آموزش و پرورش، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی، نیروهای آماده و آموزش دیده خود را برای کمک به کادر بهداشت و درمان معرفی کنند.

استاندار البرز اضافه کرد: باید از ظرفیت خیرین و به ویژه اردوگاه سلامت در منطقه برغان بهره برداری کنیم، بنابراین به جد باید در راستای کنترل قیمت ها و نظارت بر بازار باید دستگاه های مربوطه وارد میدان شوند و کسانی که در انجام وظیفه اهمال می کنند مورد برخورد قانونی قرار می گیرند.

شهبازی عنوان با اشاره به اینکه استفاده از ماسک الزامی است، اظهارداشت: در خصوص ضدعفونی معابر باید از سوی شهرداران اقدامات لازم صورت گیرد.

وی افزود: کاهش ساعت کار ادارات البرز نیز از ستاد ملی درخواست شده و در انتظار تایید برای اعمال آن هستیم و در خصوصی تعطیلی پنجشنبه ها نیز همچنان پیگیر هستیم.

شهبازی افزود: ۱۳ هزار بیمار خاص در البرز در معرض خطر هستند که باید تدابیر لازم را برای آنها داشته باشیم و رعایت اصول بهداشتی در وسایل حمل و نقل عمومی از سوی شهرداری ها مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی  گفت: امید است اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نیز با بهره گیری از ظرفیت مجموعه مسوولان استان و همراهی همیشگی و دلسوزانه اصحاب رسانه صورت گیرد.

استاندار البرز خاطرنشان کرد: هفت واحد برای تولید الکل در البرز راه اندازی شده و در تامین ماسک نیز با هماهنگی های صورت گرفته مانعی وجود ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.