یک عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران تأکید کرد: باید جلوی شیوع کرونا را گرفت، حدود 11 هزار معتادی که از مراکز ماده 16 آزاد شده‌اند همچون منابع سیار انتقال بیماری کرونا محسوب می‌شوند و ما نسبت به این مسأله انتقادات بسیاری داشته‌ایم.

به گزارش جماران؛ انتشار فیلمی از حضور معتادان در میدان شوش تهران امروز با واکنش های مسئولان مربوطه همراه شد.

محمدرضا جوادی یگانه، معاون اجتماعی شهرداری تهران، در پیامی توییتری در این رابطه نوشت: «شهرداری تهران⁩ با تمام ظرفیت گرمخانه‌ها و ۲۴ساعته به بی‌سرپناهان کمک می‌کند ولی تعطیلی و تعلیق فعالیت برخی مراکز نگهداری معتادان عامل این وضع است. ناگزیری بی‌سرپناهان از زندگی در خیابان، آنها را از ⁧‎حق شهروندی⁩ محروم نمی‌کند. تامین سرپناه برایشان وظیفه همه دستگاه‌هاست.»

هشدار در مورد 11 هزار کانون سیار کرونا در پایتخت

زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، درباره حضور معتادان متجاهر در برخی از مناطق پایتخت از جمله میدان شوش به دلیل تعطیلی مراکز ماده 16، اظهار داشت: حدود 10 تا 11 هزار نفر در مراکز ماده 16 که تحت‌نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر است نگهداری می‌شدند که پس از بروز کرونا این افراد در مراکز تحت قرنطینه کامل بودند ولی متأسفانه به دلیل اینکه گمان می‌شد مراکز تجمع در این مراکز سبب شیوع کرونا می‌شود تعطیلی مراکز ماده 16 اتفاق افتاد.

وی افزود: گرمخانه‌های پایتخت ظرفیت آن در حدی نیست که بتوان همه این افراد را در آن نگهداری کرد در حال حاضر بیش از 2500 نفر از افراد بی‌خانمان و آسیب‌دیده در 21 گرمخانه پایتخت و 2 سامان‌سرا نگهداری می‌شوند و اقدامات پیشگیری از کرونا در این گرمخانه‌ها صورت می‌گیرد. 

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران تأکید کرد: باید جلوی شیوع کرونا را گرفت، حدود 11 هزار معتادی که از مراکز ماده 16 آزاد شده‌اند همچون منابع سیار انتقال بیماری کرونا محسوب می‌شوند و ما نسبت به این مسأله انتقادات بسیاری داشته‌ایم.

نژادبهرام ادامه داد: شهرداری نامه‌ای به ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد مقابله با کرونا، رئیس شورای تأمین و فرمانداری تهران ارسال کرده و درخواست داشته است که نسبت به جمع‌آوری معتادین متجاهر رها شده اقدامی جدی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه در برخی از مناطق پایتخت شاهد تجمع این معتادان هستیم و ترددهای بسیاری علی‌رغم هشدار برای بیرون نیامدن از منازل انجام می‌گیرد، گفت: بسیاری از این معتادان از خانواده‌هایشان ترد شده و یا اصلاً خانواده‌ای ندارند بنابراین در خیابان اسکان دارند و محل تردد دائمی آنها خیابان است و این مسأله در شهر خطرآفرین است.

این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: رها شدن معتادان متجاهر از مراکز ماده 16 عکس اقدامات مقابله با کرونا است چرا که این افراد عوامل سیار کرونا در اجتماع محسوب می‌شوند.

نژادبهرام با اشاره به اینکه بسیج وزارت بهداشت تاکنون چکاپ عمومی 35 میلیون نفر را انجام داده است،‌گفت: جای تعجب است که چگونه عوامل سیار و ناقل بیماری کرونا در پایتخت رها شده است، از مسؤولین انتظار داریم نسبت به جمع‌آوری این افراد اقدام کنند و علاوه بر قرنطینه آنها در مراکز ماده 16 چکاپ مداوم آنها انجام گیرد. 

وی گفت: تردد معتادان متجاهر در پایتخت و تجمع آنها چهره شهر را هم مخدوش کرده و سبب انتقال بیماری کرونا در پایتخت می‌شود.

واکنش پلیس به کلونی‌های معتادان در تهران/ 12 هزار معتاد متجاهر را رها کردند

سرهنگ عبدالوهاب حسنوند در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا درباره فیلمهای منتشر شده از تجمع معتادان در تهران و خرید و فروش موادمخدر توسط آنها، اظهار کرد: از زمان شیوع کرونا در سطح کشور و تهران، اقداماتی توسط پلیس مبارزه با موادمخدر مبنی بر طرحهای تعطیلات نوروز در کمیته مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ شکل گرفت.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ افزود: جمع‌آوری پنج هزار معتاد جامانده در شهر تهران در مناطق آلوده مخصوصاً مناطقی از جمله فرحزاد، شوش، مولوی، هرندی و دروازه غار از جمله تصمیمات اخذ شده بود.

وی تصریح کرد: این اقدامات باید صورت می‌گرفت اما نامه‌ای از طرف شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر تهران (زیرمجموعه ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست‌جمهوری) به ما ابلاغ شد که با توجه به شیوع بیماری کرونا فعلاً تا اطلاع ثانوی نسبت به جمع‌آوری معتادان متجاهر اقدام نشود.

این مقام انتظامی ادامه داد: از طرفی دیگر برخی زندانیان و معتادان متجاهر در برخی مراکز ماده 16 یا 15 آزاد شدند و این مزید بر علت شد یعنی ضمن عدم تحقق برنامه جمع‌آوری پنج هزار معتاد متجاهر در طرح نوروزی، تعدادی معتاد متجاهر نیز از مراکز بازپروری مرخص شدند و این اتفاقات منجر شد مناطقی مانند فرحزاد، شوش، هرندی، دروازه غار، خلازیر و گردنه تنباکویی که پیش از این کلونی حضور معتادان متجاهر در سطح شهر تهران بود، مجدداً شکل بگیرد.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ به اقدامات انجام شده توسط این پلیس برای مقابله با کرونا در محلاتی مانند شوش و هرندی اشاره و عنوان کرد: در این محلات اقداماتی درباره ضدعفونی و گندزدایی انجام شد.

وی، حضور معتادان  متجاهر در سطح شهر را یکی از  نگرانی‌های پلیس مبارزه با موادمخدر و فرماندهی انتظامی تهران بزرگ دانست و تأکید کرد: هیچ مرجعی معتادان متجاهر را از پلیس تحویل نمی‌گیرد، در حال حاضر نیز چنانچه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر ظرفیتی ایجاد کند، در مدت یک هفته تمام این معتادان متجاهر را جمع‌آوری می‌کنیم و تحویل مراکز بازپروری می‌دهیم.

این مقام انتظامی افزود: مرکز مهر سروش یکی از مراکز بازپروری معتادان متجاهر است که معتادان متجاهر در این مرکز روزانه توسط اکیپ درمانی معاینه شده و در دو نوبت تمام نقاط مرکز مذکور گندزدایی می‌شود.

حسنوند خاطرنشان کرد: در مرکز مهر سروش [تحت نظر پلیس مبارزه با موادمخدر] هیچ موردی از ابتلا به کرونا نداشتیم و اگر در سایر مراکز نیز کار خود را به این روال انجام می‌دادند این اتفاق پیش نمی‌آمد کما اینکه در دیگر مراکز بازپروری ماده 15 و 16 نیز گزارشی از ابتلا به کرونا گزارش نشده است.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ ادامه داد: شکایات درباره حضور معتادان متجاهر در سطح شهر از طریق سامانه 110 و 197 به پلیس مبارزه موادمخدر و فرماندهی انتظامی ارجاع می‌شود و کاملاً در جریان این شکوه و گلایه‌ها هستیم.

جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر باید در اسرع وقت تشکیل شود

وی درباره نحوه تصمیم‌گیری مجدد برای جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر، گفت: شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر زیر مجموعه ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری است، این شورا ترتیبی اتخاذ می‌کند که تمام مراکز ماده 16 و 15 ظرفیت مدنظر را ایجاد کنند، اکنون تقریباً ظرفیت نگهداری هشت هزار نفر در این مراکز وجود دارد.

این مقام انتظامی یادآور شد: شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر باید این جلسه را در اسرع وقت تشکیل دهد؛ در این شورا نمایندگانی از دادستانی تهران، پلیس، بهزیستی، وزارت بهداشت و سپاه حضور دارند.

حسنوند با بیان اینکه در ایام شیوع ویروس کرونا نیاز است که معتادان متجاهر در سطح جامعه نباشند، اظهار کرد: در تمام مراکز ماده 16 یک واحد مددکاری وجود دارد، این واحدهای مددکاری تصمیم برای ترخیص می‌گیرند و مدیر مرکز مذکور نیز موضوع را به مرجع قضائی گزارش داده و مرجع قضائی در نهایت تصمیم‌گیری می‌کند.

مراکز بازپروری تشخیص دادند در دوره شیوع کرونا، معتادان را ترخیص کنند!

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا، مراکز بازپروری این تشخیص را دادند که به دلیل احتمال ابتلای افراد نگهداری شده در آنها به بیماری کرونا، باید آنها آزاد شوند و موضوع را به مقام قضائی گزارش دادند البته ما در مرکز مهر سروش این گزارش را به مقام قضائی اعلام نکردیم زیرا نظارت خوبی در این مرکز انجام می‌شود.

وی یادآور شد: می‌شد در شرایط بحران مراکز قرنطینه به پیوست در همان مراکز ماده 16 درنظر گرفته و این افراد ترخیص نمی‌شدند.

این مقام انتظامی با بیان اینکه در تهران حدود 19 هزار معتاد متجاهر وجود دارد، گفت: اکنون هفت هزار نفر در مراکز نگهداری حضور دارند و مابقی رها شده‌اند، ممکن است برخی از این معتادان رها شده در سطح شهر و مشهود نباشند اما تعداد عمده آنها در سطح شهر حضور دارند.

 

محدوده میدان شوش ضدعفونی می‌شود
 
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: به تازگی ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌دهد از ساعات پایانی شب تا حوالی صبح تعداد قابل توجهی از معتادان در میدان شوش حضور دارند و بدون رعایت هیچ یک از نکات ایمنی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا با یکدیگر مراوده دارند.
 
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در واکنش به انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر حضور معتادان در میدان شوش بدون رعایت نکات بهداشت گفت: به تازگی ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌دهد از ساعات پایانی شب تا حوالی صبح تعداد قابل توجهی از معتادان در میدان شوش حضور دارند و بدون رعایت هیچ یک از نکات ایمنی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا با یکدیگر مراوده دارند.
 
وی ادامه داد: از آن جا که هرگونه تجمع افراد بدون در نظر گرفتن نکات بهداشتی به طور حتم می‌تواند منجر به انتشار ویروس کرونا شود، سازمان مدیریت پسماند عصر امروز، با استفاده از ۱۵ دستگاه واترجت هر یک با ظرفیت هزار لیتر و با حضور ۵۰ نیروی سازمان محدوده میدان شوش را ضدعفونی خواهد کرد.
 
علیپور خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای پاکسازی محیط و کاهش احتمال انتقال ویروس به افراد حاضر در میدان و به دنبال آن سایر شهروندان انجام می‌شود.
 
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: نیرو‌های سازمان مدیریت پسماند ساعت ۱۷/۳۰ این محدوده را گندزدایی خواهندکرد.
حجم ویدیو: 3.61M | مدت زمان ویدیو: 00:00:36
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.