رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با تأکید بر ضرورت شکاندن زنجیره شیوع بیماری کرونا، گفت: با توان خیرین، ما 25 هزار بسته بهداشتی حاوی ماسک، فوم شست و شوی دست، دستکش و صابون تهیه کردیم و با توان 12 خیریه و 500 داوطلب زیر نظر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در منطقه هرندی تهران تقسیم می شود.
محمد نصیری در گفت وگو با خبرنگار جماران، با اشاره به شروع طرح سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر برای مقابله با کرونا اظهار داشت: بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور، ما با یکی از مصادیق بحران های زیست محیطی مواجه شدیم. حجم شیوع این بحران در حدی بود که برای اولین بار در دهه های گذشته همه مدارس، دانشگاه ها، برنامه های هنری و تجمعات تعطیل شد تا بتوانیم یک مقابله مؤثر با این بیماری داشته باشیم. کل ظرفیت درمانی کشور هم در اختیار مبارزه با این بیماری قرار گرفت.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر افزود: برای اینکه تمهیدات اندیشیده شده ما اثربخش باشد باید مداخلاتی را در زمینه پیشگیری از شیوع و کاهش مخاطرات این بیماری داشته باشیم. اصلی ترین عنصر پیشگیری از بیماری شکاندن زنجیره شیوع بیماری است. در مورد شکاندن زنجیره شیوع این بیماری دو کار کلی مدنظر کارشناسان هست که یکی ماندن در خانه و دوری از تجمعات و دوم رعایت موضوعات حوزه سلامت مثل شست و شوی دست ها و استفاده از ماسک برای بیماران است.
وی با اشاره به اینکه بعضی از مناطق کشور و شهر تهران نقاط پر مخاطره داریم، گفت: این نقاط هم از نظر تعداد جمعیت و هم از نظر بافت فرهنگی و اجتماعی دچار آسیب های عدیده ای هست. وقتی یک بیماری اپیدمی می آید لازم است که توجه ویژه تری به این مناطق انجام شود که بتوانیم زنجیره انتقال را بشکانیم. منطقه هرندی هم یکی از مناطق پر آسیب شهر تهران است که جمعیت حدود 25 هزار نفر در آن ساکن هستند. تعداد زیادی خانه در اینجا هست که افراد دارای محرومیت خیلی شدید در آنها ساکن هستند. تعداد معتادان و کودکان کار و خیابان هم در این منطقه بسیار بالا است.
نصیری با تأکید بر اینکه اگر ما در این مناطق شیوع بیماری داشته باشیم اپیدمی فراگیرتری خواهد داشت، افزود: با توجه به اینکه حوزه وزارت بهداشت مجبور است که بخش اعظم فعالیت خودش را در حوزه درمان ببرد، در مذاکراتی که با رئیس ستاد مبارزه با کرونا استان تهران انجام شد، پیشنهاد شد که تشکل های مردم نهاد و سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر، با استفاده از ظرفیت و توان داوطلبان و خیرین مداخلاتی در این مناطق انجام دهند. جنس این مداخلات پیشگیری، آموزش و توزیع اقلام بهداشتی بین خانوارها است. چون آنها در محرومیت هستند و طبیعتا این موضوعات در اولویت آنها نیست.
وی تصریح کرد: با توان خیرین، ما 25 هزار بسته بهداشتی حاوی ماسک، فوم شست و شوی دست، دستکش و صابون تهیه کردیم و با توان 12 خیریه و 500 داوطلب این منطقه را به 10 پهنه تقسیم بندی کرده ایم تا توزیع این اقلام صورت بگیرد و نگاهمان این است که در یک روز کار توزیع اقلام را انجام دهیم. البته بعضی از پهنه ها بزرگ هستند و ممکن است به فردا هم کشیده شود. با اولویت منازل پر مخاطره اقدام به مواجهه، دادن بروشور، آموزش اولیه و دادن بسته بهداشتی را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر ادامه داد: همه این طرح با نظارت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارد انجام می شود و نگاه ما این است که با این نوع مداخله ای که داریم انجام می دهیم بتوانیم سطح ایمنی این منطقه و اهالی منطقه را بالا ببریم. البته این شروع کار است. برنامه بعدی ما جامعه هدف خیریه ها است. یعضی از خیریه های ما در کوره پز خانه ها، دره فرحزاد و گرمخانه های شهرداری در حال خدمت هستند. افق نگاه ما این است که ان شاء الله یک میلیون بسته بهداشتی آماده کنیم و بین افراد پر مخاطره تهران و سایر استان ها توزیع کنیم.
وی در پایان گفت: این برنامه در سطح تهران حداقل تا عید نوروز ادامه دارد. البته دیگر تجمیعی کار نمی کنیم؛ هر خیریه موظف می شود که در یک بخش کار کند و سایر خیریه ها به او کمک می کنند. مثلا یک خیریه مسئول کوره پز خانه ها می شود و ما بسته های بهداشتی برای توزیع به آنها می دهیم و جای دیگر نیروی انسانی تأمین می کند.