به گزارش جماران،  در پی استشمام بوی نامطبوع در برخی مناطق طی دیروز (۲۳ آذرماه) مدیر واحد پایش آلودگی هوا و صدای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در غلظت آلاینده‌ها مشخص شد که میزان غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در ایستگاه شهرری واقع در منطقه ۲۰ پیش از ظهر این روز، با افزایش قابل ملاحظه ای روبرو شد.

 

بنابر تعریفی که سایت سازمان حفاظت محیط زیست منتشر کرده است: گاز دی اکسید گوگرد، بی رنگ، غیرآتش زا و بی بو است که در سطح کره زمین در تراکم های پایین وجود دارد. هنگامی که غلظت آن بین ppm 1-3/0 در اتمسفر باشد، بر حس چشایی اثر خواهد گذاشت و در مقادیر بالاتر از ppm 3 بوی بدی به همراه خواهد داشت. وقتی SO2  در اتمسفر منتشر شود، در  جریان واکنش های پیچیده به صورت ذرات معلق سولفات( SO4) در می آید.
برخی از سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ و مواد نفتی سنگین (نفت کوره و گازوییل) حاوی مقادیر زیادی گوگرد می باشند که این گوگرد در اثر احتراق به شکل گاز دی اکسید گوگرد در فضا پخش می شود. خودروهای دیزلی با وجود سهم اندک در ترافیک عامل انتشار تقریبا تمامی دی اکسید گوگرد از منابع متحرک می باشند.
طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی به طور تقریبی 294 میلیون تن از این گاز در سطح جهان تولید می شود که حدود نیمی از این مقدار از منابع طبیعی (فعالیت آتش فشان) تولید می شود و نیم دیگر آن توسط فعالیت های انسانی به وجود می آید که اساسا در اثر احتراق سوخت های فسیلی است.
دی اکسید گوگرد معمولا در اتمسفر تبدیل به تری اکسید گوگرد و تری اکسید گوگرد تبدیل به اسید سولفوریک می شود. اکسیدهای گوگرد در صورتی که در هوایی قرار نگیرند که ذرات معلق در آن وجود داشته باشند و رطوبت نسبی نیز نسبتا بالا باشد، شدیدترین اثر نامطلوب را بر آلوده نمودن محیط زیست خواهند داشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
17 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.