پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

بیست و یکمین سالگرد تاسیس موسسه تنظیم ونشر آثار حضرت امام خمینی(س)

حفظ صحت و اصالت کلام امام در آثار در دست انتشار، وظیفه حساس واحد ارزشیابی

تمامی کسانی که از بدو تاسیس در این واحد به انجام وظیفه پرداخته و با تحمل رنج های فراوان در این مسیر گام برداشته اند نقشی اساسی در حفظ و صیانت از آثار و نشر اندیشه های بلند و انسان ساز آن عزیز سفر کرده داشته اند.

اشاره: مهمترین فعالیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)، تدوین، تالیف و انتشار آثار ایشان و تالیفات و پژوهش های پیرامون آرا، اندیشه ها و شخصیت رهبر کبیر انقلاب اسلامی است؛ در کنار سطر به سطر این پژوهش های تدوینی و تالیفی، کار طاقت فرسای نظارت و ویراستاری صورت می گیرد تا آثار بدون هرگونه اشتباهی منتشر شود. این کار سترگ اما پنهان از دیدگان، توسط واحد ارزشیابی معاونت پزوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام صورت می گیرد.
یادداشت حاضر مروری است بر فعالیت های واحد ارزشیابی به قلم حجت الاسلام و المسلمین قبادی، مدیر جدید واحد ارزشیابی که به مناسبت 17 شهریور سالروز تاسیس موسسه برای انتشار در پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در اختیار این پایگاه قرار داده شده است.
الف) معرفی:
این واحد یکی از واحدهای تابعه معاونت پژوهشی بوده که انجام امور مربوط به نظارت بر محتوای علمی، مقابله دقیق متون دریافتی با متن مورد تائید موسسه، انعقاد قراردادهای ارزیابی، ویراستاری و مقابله و اعلام نتایج ارزیابی به صاحبان اثر، تشکیل بایگانی کاری دقیق برای هر اثر و تائید نهایی برای چاپ را بر عهده دارد.
ب) اهمیت مقوله ارزشیابی
اگر به پیشینه تشکیل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) توجه شود، ملاحظه می گردد که واحد ارزشیابی یکی از حساس ترین و مهم تریم بخش های موسسه به حساب می آید.
نگاهی اجمالی به روند شکل گیری و تاسیس موسسه بویژه دغدغه هایی که مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی رحمه الله علیه را واداشت تا مجموعه ای به تنظیم و نشر آثار امام (س) همت گمارند و حفظ صحت و اصالت کلام امام و بیان امام را در اولویت کاری خویش قرار دهند، این حقیقت را آشکار می سازد که اهمیت و حساسیت بخش ارزشیابی که عهده دار احراز آن اصالت است تا به چه میزان می باشد؟! بر این اساس تمامی کسانی که از بدو تاسیس در این واحد به انجام وظیفه پرداخته و با تحمل رنج های فراوان در این مسیر گام برداشته اند، نقشی اساسی در حفظ و صیانت از آثار و نشر اندیشه های بلند و انسان ساز آن عزیز سفر کرده داشته اند.
ج) روند ارزشیابی آثار
امور محوله در این واحد در چند مرحله صورت می پذیرد:
1- وصول آثار ارسالی از مراجع مختلف: این آثار گاه توسط خود مولفین و گاه توسط ناشران و برخی موارد نیز توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت بررسی و ارزیابی به این واحد ارسال می شوند. علاوه بر آن، تمامی آثاری که خود موسسه درصدد چاپ آن است، اعم از کتاب، نشریات، نرم افزارها و ... نیز جهت بررسی به این واحد ارجاع می شود.
2- پس از وصول آثار در صورتیکه اثری نیاز به ارزیابی داشته باشد، از این جهت که آیا محتوای آن قابلیت انتشار را دارد یا نه؟ و یا اینکه اساسا انتشار آن ضرورت دارد یا نه؟ و ... در اینصورت به یکی از کارشناسان ارزیابی طرف قرارداد موسسه ارجاع می شود تا در یک فرجه زمانی بررسی و اعلام نظر شود.
3- در مرحله بعد آثار جهت مقابله دقیق با متون مورد تائید موسسه به واحد مربوطه ارجاع می شود. لازم به توضیح است که در مورد آثاری که از مراجع بیرون از موسسه واصل می شود، بررسی و مقابله صرفا شامل بخش ها یا آثاری است که مستقیما کلام امام و یا نقل قول غیرمستقیم و یا نقل خاطراتی از متون مورد تائید موسسه باشد و بدیهی است که موسسه نسبت به سایر بخش ها و مطالب آثار اظهار نظر نمی کند.
البته در مورد آثاری که توسط خود موسسه جهت چاپ پیشنهاد می شود، طبیعی است که علاوه بر مقابله، ویراستاری کامل متن نیز صورت می پذیرد.
4- پس از مرحله ارزیابی و مقابله نتیجه آن به صاحبان اثر یا مراجع مربوط اعلام می شود.
5- در واحد ارزشیابی علاوه بر مواردی که ذکر شد، می توان به صدور مجوز توزیع و فروش کتب منتشره و همچنین صدور مجوز تجدید چاپ نیز اشاره کرد.
د) نگاهی به عملکرد واحد ارزشیابی در یک دوره یکساله
با توجه به عملکرد چند ساله موسسه بطور میانگین در طول سال می توان به رئوس عملکرد واحد ارزشیابی به شرح ذیل اشاره کرد:
1- بررسی و صدور مجوز چاپ کتب ( 120 مورد )
2- بررسی و صدور مجوز تجدید چاپ( 100 مورد )
3- صدور مجوز توزیع و فروش ( 150 مورد )
4- بررسی و صدور مجوز انتشار هفته نامه "دوست" ویژه کودکان ( 50 مورد )
5- بررسی و صدور مجوز انتشار هفته نامه "دوست" ویژه نوجوانان ( 50 مورد )
6- بررسی و صدور مجوز انتشار فصلنامه متین ( 4 مورد )
7- بررسی و صدور مجوز انتشار فصلنامه حضور ( 4 مورد )
8- بررسی و صدور مجوز انتشار ماهنامه "سیب سفید" ( 12 مورد )
9- بررسی و صدور مجوز انتشارگاهنامه "قرار" ( 2 مورد )
10- بررسی و صدور مجوز تولید و تکثیر لوح فشرده ( 15 مورد )
ه) برنامه های پیش رو :
با توجه به تنوع و حساسیت وظایف واحد ارزشیابی در نظر است با استفاده از تجارب گذشته و جلب حمایت بیشتر معاونت محترم پژوهشی جهت تامین و تکمیل نیروها و کارشناسان مربوطه امور مربوط به ارزشیابی متون ساماندهی شده و ارزیابی ها در مدت زمان کمتری انجام پذیرد. بدیهی است که در این راستا بهره مندی از نظرات و پیشنهادات مدیران سایق این واحد و استفاده از تجارب آنان و سایر کارشناسان از اولویت های این واحد خواهد بود.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.